Monster Notebook oyunda 86 derece normal mi?

Monster'ın hangi modelini kullanıyorsun? Sıcaklıklar gereksiz fazla geldi.
Tulpar T7 v20.4

Ben normal olduğunu düşünüyorum. Çünkü hem laptop hem de AAA oyun oynuyorsun.

Mesela LoL oyununda test yaptın mı hiç?
lol değil de Valorant oynuyorum orda bu kadar ısınmıyor evet. Bu arada az önce bilgisayarın arkasını açtım ve temizlik yaptım. Fanlarım baya tozlanmış. Sadece fan temizledim macunları kaldırmadım. yine de fark etti :D Ekran kartının yine o sınıra dayanmasının sebebi DB 15W'ta kullanmam, fark ederseniz dün 100W da bu sıcaklığa ulaşan ekran kartı şu an 125W çekerken aynı sıcaklığa ulaşıyor. Kısaca fanlarımı temizlemem gerekiyormuş :) Yardımcı olan olmaya çalışan herkese teşekkürler :D Çözüldü işaretleyebilirsiniz.
Ekran Görüntüsü (42).png
 
Temizliği 1.5-2 ay önce yapmış olsanız bile bu sıcaklıklara macunlar bence dayanmıyor. Sonra da böyle durumlar ortaya çıkıyor. Açıkçası ben boşta bile aniden 80'e fırlamasından rahatsızdım. İşlemciden kısınca rahatladım diyebilirim. En fazla 70 görüyorum.

Ben şu ana kadar "sorunum sadece GPU ile." dediğini görmedim. "sorunum sadece GPU." derse susacağım.

70 altı.

70 altı görmen imkansız. Ayrıca 70 altı alıyorsan zaten bilgisayarından istediğin performansı alamıyorsundur. Sorunum sadece GPU ile demesi gerektiğini mi düşünüyorsun. Attığı fotoğrafta belli zaten. Laptopu bırak masaüstünde bile 5800x3D gibi işlemcilerde sıvı soğutma ile normal dereceler bunlar. Monster'ın 70 altı alması gerektiğini falan düşünüyorsan ne diyeyim. Oyun için üretilmiş laptopun 50 FPS daha az almasını falan bekliyorsun. 😂😂😂

Adamlar bile koskoca Control centera 87 derece koymuş birileri hala 70 derece diye ötüyor. 50 tane açıklama yaptı hepsinde de Turbo Boost kapatma linki atıp atıp durdu. 87 derece normal olmasa oraya koymazlardı.

Bir sıkıntı yaratmaz böyle kullanabilirsiniz. Bana normal geldi sıcaklıklar. İsterseniz oradan 82-83 derecelere düşürürsünüz 3-5 FPS falan fark eder en fazla. O da AAA oyunlarda.
 
Eki Görüntüle 1708126

Sıcaklık değerlerim bu şekilde ve ekran kartı sürekli sıcaklık limitine ulaşıyor. Yapabileceğim bir ayar vs var mı? Bilgisayarımı en son 1.5 2 ay önce servise temizliğe yolladım.

Güç tüketimine göre normal denebilir.

Bir de böyle dene.


Valorant CS:GO neden 80 FPS alıyorum?
 
PC Tongfang kasa ise kontrol merkezinde sıcaklık ayarı var onu düşür, ayarladığın limite kadar Full performans gösterir fakat limite ulaştıktan sonra GPU sıcaklığı sabit tutmak için MHz düşürmeye başlayacaktır.
 
Servis Harici SSD takmaktan başka herhangi bir müdahale yapmadım. Servise gönderirken de özellikte ürünün ilk satışa çıkarıldığı gibi sıvı metal macunla dökülmesini söyledim (umarım dikkate almışlardır). Onun haricinde fazla kurcalamak istemiyorum. Masaüstü olsa güzelce temizlerim ama dizüstünde fazla tecrübem yok temizlik konusunda. Benim canımı sıkan tek kısım sıcaklık limitine dayanması.
Sıvı metal sürdüklerini zannetmiyorum. Bence normal macun sürüp yollamışlar sizi. Eğer bu işin altından kalkarım diyorsanız sıvı metal ve termal bant ile güzelce macun değişiminizi yapabilirsiniz.
 
Teşekkürler. Belki işinize yarar dedim. O yüzden dediklerini önemsemiyorum. Bugüne kadar çok kişiye yardım ettim böyle.

Benimki. Clevo kasa hem de.

Hocam markası ne cidden soruyorum. Clevo kafayla 70 altında alıyorsanız bunu yapan şirket çok başarılı iş çıkartmış.
 

Geri
Yukarı