Monster Notebook performans düşük

İşletim sistemi
Windows 10
Oyunları şarjda oynamayı dener misiniz?

Şarjda oynuyorum.

Şarjda olmadan hiç performans beklemeyin zaten.

Şarjda oynuyorum.

Hocam BIOS'u da güncelleyin (2021'de dediğiniz için diyorum BIOS güncellemesi yoksa normaldir.) Onun dışında tüm sürücülerin tam olduğuna emin misiniz?

Evet, eminim.

Hocam siz bu bilgisayar Windows 7 mi kurdunuz?

Window 10 kurulu bilgisayarda.

Bilgisayarda kasma oluyor mu?

Bilgisayar boşta iken olmamakta.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak Nvidia sürücülerinde genel bir sorun var. Nvidia forumunda detaylı olarak test yapan kullanıcılar en istikrarlı son sürüm olarak 528.49 öneriyorlar. O sürücüyü deneyin. Bağlantıda sürücü bağlantısını attım. Ayrıca sürücüyü NvCleanstall ile yükleyin.

Bunun dışında BIOS'u güncelleyin. Ayrıca sisteme bakım yapılmadıysa kasa temizliği, termal macun yenilemesi gibi bakımları yapın.

Dizüstü bilgisayar için önerdiğim şeyleri de yapabilirsiniz. Dizüstü bilgisayara bir masaüstü bilgisayar gibi davranmanın hatalı yaklaşım olduğunu da belirteyim. Bağlantıda anlattığım şeyleri uygulayın. Oyun oynarken arka plandaki uygulamaları mümkün oldukça sistem durumuna küçültün. Optimus teknolojisi maalesef birbiri ile çok uyumlu çalışmıyor. Intel bu konuları pek umursamadığından sürücü desteği yetersiz. Bu yüzden yazılımsal sorunlar çok yaşanıyor. Ekran kartı 3050 olsa da asla masaüstü sistem kadar istikrarlı çalışmıyor.

İlk olarak Nvidia sürücülerinde genel bir sorun var. Nvidia forumunda detaylı olarak test yapan kullanıcılar en istikrarlı son sürüm olarak 528.49 öneriyorlar. O sürücüyü deneyin. Bağlantıda sürücü bağlantısını attım. Ayrıca sürücüyü NvCleanstall ile yükleyin.

Bunun dışında BIOS'u güncelleyin. Ayrıca sisteme bakım yapılmadıysa kasa temizliği, termal macun yenilemesi gibi bakımları yapın.

Dizüstü bilgisayar için önerdiğim şeyleri de yapabilirsiniz. Dizüstü bilgisayara bir masaüstü bilgisayar gibi davranmanın hatalı yaklaşım olduğunu da belirteyim. Bağlantıda anlattığım şeyleri uygulayın. Oyun oynarken arka plandaki uygulamaları mümkün oldukça sistem durumuna küçültün. Optimus teknolojisi maalesef birbiri ile çok uyumlu çalışmıyor. Intel bu konuları pek umursamadığından sürücü desteği yetersiz. Bu yüzden yazılımsal sorunlar çok yaşanıyor. Ekran kartı 3050 olsa da asla masaüstü sistem kadar istikrarlı çalışmıyor.
Attığınız eklerden birinde turbo boost kullanan biri var nasıl birşey bana öneriyormusunuz?

Turbo boost işlemci hızını artıran bir teknoloji. Varsayılan olarak açık geliyor. Ama istiyorsanız devre dışı bırakabilirsiniz. Bağlantıda nasıl bırakacağınız anlatıyor. Harici bir dengeli güç planı oluşturursunuz. O plan üzerinde turbo boost kapatırsınız. Sonra turbo boost kapattığınız profili seçip oyunda test edersiniz.

Turbo boost kapatmak işlemci frekansını varsayılan üstüne çıkarmayacağından ısı değerleri düşecektir. Basit kullanım veya eski oyunlarda bu güç profilini kullanabilirsiniz. Ben de benzer şekilde kullanıyorum.

2023-05-22_01-31.png

Eski oyunlarda frekansı sabitlemek bazen faydalı olabiliyor.

Hocam aynı modeli kullanıyorum ben cs-go'da 300fpsleri orta-üst ayarlarda görüyorum.Bende de fps sorunu vardı bios'u güncelleyip ve control centeri yeniden kurunca düzeldi. Çalıştır dxdiag yazarak ss alıp atar misiniz bios surumunuze bakalim

Hocam aynı modeli kullanıyorum ben cs-go'da 300fpsleri orta-üst ayarlarda görüyorum.Bende de fps sorunu vardı bios'u güncelleyip ve control centeri yeniden kurunca düzeldi. Çalıştır dxdiag yazarak ss alıp atar misiniz bios surumunuze bakalim
Screenshot_16.png

Hocam aynı modeli kullanıyorum ben CS:GO'da 300FPS'leri orta-üst ayarlarda görüyorum. Bende de FPS sorunu vardı BIOS'u güncelleyip ve Control Center'i yeniden kurunca düzeldi. Çalıştır DxDiag yazarak SS alıp atar misiniz BIOS surumunuze bakalim.

BIOS güncellemesi o kadar fazla önemlimiki acaba benim bilgim yokta ve söylediğinize göre sizde Monster Notebook kullanıyorsunuz Monster servisine göndersem güncellerler mi acaba?

İlk olarak NVIDIA sürücülerinde genel bir sorun var. NVIDIA forumunda detaylı olarak test yapan kullanıcılar en istikrarlı son sürüm olarak 528.49 öneriyorlar. O sürücüyü deneyin. Bağlantıda sürücü bağlantısını attım. Ayrıca sürücüyü nvcleanstall ile yükleyin.

Hocam sürücüyü kurdumda bir değişiklik olmadı en fazla 3-5 FPS oynadı.

BIOS güncellemesi o kadar fazla önemlimiki acaba benim bilgim yokta ve söylediğinize göre sizde Monster Notebook kullanıyorsunuz Monster servisine göndersem güncellerler mi acaba?

BIOS önemlidir. Servise göndermenize gerek yok siz güncelleyebilirsiniz. Monstera seri numaranızla mail atıp BIOS güncellemek istediğinizi söyleyin onlar gereken dosyaları gönderir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı