Monster RTX3050 Ti sistem Valorant düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 11

hansebahattin

Hectopat
Merhabalar. Valorant en yüksek ayarlarda 80-100 FPS en düşük ayarlarda 100-130 FPS arasında dalgalanıyor. Alıştırma/Poligon modunda ise Max 200 FPS görebiliyorum. Birkaç farklı driver denedim. Windows 11'e geçtim ama sonuç değişmedi. Sanırım 1650 kart ile 200 FPS üzerine millet çıkarken benim bu değerlerde kalmam garip. Oyun esnasında Max GPU sıcaklığı 71 derece. GPU ve CPU kullanımları %30-40 arasında değişiyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan oyuna öncelikleri verdim, Görev Yöneticisi'nden benzeşmeyi ayarladan işlemci çekirdekleriyle oynadım pek fark olmadı. Aklınıza gelen yapabileceğim bir şey var mı yoksa bu bilgisayarın Max performansı mı budur?

İşlemci: i5 11400h.
Ekran kartı: 3050 Ti.
RAM: 16 GB DDR4 3200MHz (tek slot)
SSD: Samsung 1 Tb 7000/5000
Marka: Monster.

Çift slot ram kullanımı durumunda 25-35 fps arasında fark olacaktır.
O zaman bilgisayar almayalım ram alalım hocam. 35 Fps fark da neymiş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Arkadaş zaten 1x16 kullanıyor. 1x8 kullanmıyor. Tek slot ile dual channel arasında performans farkı var ama sizinki baya bir abartı olmuş.

1650 kullanıp 200 fps alan kişiler var dediğiniz muhtemelen işlemci olarak sizden iyiler o yüzden onlar daha yüksek fps alıyordur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Video'dan gördüğün gibi 100-150 arası oynuyor.

İ7-7700HQ, GTX 1050 sahibiyim. Ortalama 180-200 FPS alıyorum. En yüksek 240 gördüm.

Arkadaşın işlemcisi Throttle oluyor olmalı. RAM'ler de Dual değil.

Limit sorunları giderilirse epey yüksek FPS'ler alabilir.

İ7-7700HQ, GTX 1050 sahibiyim. Ortalama 180-200 FPS alıyorum. En yüksek 240 gördüm.

Arkadaşın işlemcisi Throttle oluyor olmalı. RAM'ler de Dual değil.

Limit sorunları giderilirse epey yüksek FPS'ler alabilir.
En yüksek grafik ayrlarında mı 180-200 alıyorsunuz? Birazdan evce geçince Throttle mevzusuna bakarım.

Son düzenleme:
Hocam oyun esnasında işlemci sıcaklığını sordum. Kendisi max 65 derece olduğunu söyledi. 65 derecede thermal throat olacağını hiç sanmıyorum. Kendisi işlemci frekans belirtmedi ama 65 derece oyun esnasında iyi değer.
Sadece Thermal Throttle yok ki. EDP var BD PROCHOT var. PL1-2 var. Reserved var. RAPL türleri var.

Zaten soğuk olması Throttle olduğu anlamına gelir bana göre.
En yüksek grafik ayrlarında mı 180-200 alıyorsunuz? Birazdan evce geçince Throttle mevzusuna bakarım.
Ortada alıyorum ama Yüksekte de pek FPS düştüğünü görmemiştim.

O zaman bilgisayar almayalım ram alalım hocam. 35 Fps fark da neymiş.
Arkadaş zaten 1x16 kullanıyor. 1x8 kullanmıyor. Tek slot ile dual channel arasında performans farkı var ama sizinki baya bir abartı olmuş.

Ben yanına bir tane daha 16 GB takarsa valorant vs cs go gibi oyunlarda 25-35 FPS artacağını belirttim. Grafik gerektiren oyunlarda bu kadar artma olmaz ama 15 FPS'ye kadar artma yaşanacaktır.

Sadece Thermal Throttle yok ki. EDP var BD PROCHOT var. PL1-2 var. Reserved var. RAPL türleri var.

Zaten soğuk olması Throttle olduğu anlamına gelir bana göre.

Ortada alıyorum ama Yüksekte de pek FPS düştüğünü görmemiştim.
Throttle ayarlarını diğer konuda dediğiniz gibi yaptım ama bi fark yok. Valorantta Ayrıntı-Doku-Materyal-Arayüz Kalitesi Yüksek, FXAA 8x, diğer ayarlar kapalı şekilde 100-130 fps arası alabiliyorum.
Arkadaşlar sorunu Nvidea denetim masasından Valoranta Entegre Grafik kartını atayarak çözdüm. 30-40 Fps artışı oldu. Hatta Poligonda 250 Fps ye kadar çıkıyor...

Dosya Ekleri

• cpu.png
    cpu.png
    121,1 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı