Monster T5 V14 laptop, yanmış güç kablosu

GeneralPatates

Decapat
Katılım
30 Eylül 2020
Mesajlar
9
Öncelikle iyi forumlar, Monster T5 V14 modelini kullanıyorum. Bu modelin kasasını açmak işgence gibi anakartı sökmeniz gerek açmak için.
Dün laptopuma daha önce de yaptığım gibi bakım yapmak istedim, laptopu açtım, termal macun sürdüm, tozları temizledim ve tekrar topladım.
Sorun ise burada başlıyor, güç tuşuna bastım fanlar dönmeye başladı ama güç tuşu yanmıyordu (normalde bir ışık yanardı), Monster yazısını gördüm sonrasında bir tık sesi geldi ve laptop kapandı.
Hemen bataryayı çıkardım, fanların hava girişini kokladığımda leş gibi yanık kokusu geliyordu (bu koku sağ taraftaki fanda daha çok hissediliyor).
Kokunun nereden geldiğini anlamak için laptopu açtım ve kokunun daha yoğun olduğu fanın yanında bu manzara ile karşılaştım:

20200929_234232.jpg


20200929_234321.jpg


Resimde gördüğünüz küçük kart laptopun açma kapama düğmesinin olduğu yer, yanan kablo ile de USB girişlerinin olduğu karta bağlanıyor, bu kart ise üzerinde ses yani Audio yazan Flex kablo ile anakarta bağlanıyor.
Sanırım fare padin Flex kablosunu yanlıs yere takmışım.
Anakartı inceledim fakat ne yanık kokusu alabildim ne de yanık izi gördüm, sizce anakarta zarar gelme ihtimali nedir?
 

Dosya Ekleri

  • 20200929_234232.jpg
    20200929_234232.jpg
    256,4 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
1 Ay önce bitti ayrıca benim hatam, peki anakart ile ilgili tahminleriniz neler,
Çalışır mı?
Cevap için teşekkürler teknik servise e - posta yolladım, yanıt bekliyorum.

Monster o kadar katı bir marka değil ki garantisi bittikten sonra bakmasın. Ayrıca anakartta bir problem olduğunu şahsen düşünmüyorum yoksa o yanık ve koku orada da olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca keşke kendi başınıza iş yapmasaydınız bütün Gaming markalar, bir laptopun garantisi bitse bile ücretsiz ömür boyu bakım garantisi sunar. Ve bunu en iyi şekilde başaran Monster'dir.
 
Denemeden kesin bir şey söylenemez. Zarar görmüşte olabilir görmemişte olabilir. Kabloda vida yuvasına denk gelip vidayı sıktıktan sonra ezilmiş ve kısa devre yapmış olabilir gibi geldi bana.
 
Denemeden kesin bir şey söylenemez. Zarar görmüşte olabilir görmemişte olabilir. Kabloda vida yuvasına denk gelip vidayı sıktıktan sonra ezilmiş ve kısa devre yapmış olabilir gibi geldi bana.
Mause padın flex kablosunu yanlış takmıs olmalıyım .
Teknik servise gönderip sonuçları paylaşacağım , cevaplar için teşekkürler .
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı