MSI BIOS'unun UEFI'siz hali var. Görsel eski bilindik mavi BIOS ama tüm özellikler var. Monster istese yapabilir UEFI ama maliyet olur bize yansır böyle tercih etmişler. Bende Clevo yapımı Abra Monster vardı hiç memnun değildim, bu yüzden almayı düşünmüyordum. MSI, ASUS ROG, Alienware bu markalardan başka almam diyordum. Ama MSI GP76 hem de yarı fiyata görünce aklıma çok yattı ve aldım. MSI olsaydı teknik servis soru işareti olurdu. Monster'ın tekniği çok iyi.
İşlemciyi undervolt ile kullanıyorum. Hem daha serin hem daha performanslı oldu. %10 civarı performansı arttı. Cihaz ısınmıyor muadillerine göre zaten. Oyunda hele hiç. Turbo açmaya gerek görmüyorum. Anlık 90 dereceleri buluyor ama yeni işlemciler hem böyle. 45Watt TDP'li işlemci Turbo'da 75Watt ile sorunsuz çalışıyor. Alienware, MSI GE ve ROG STRIX G17'ler harici eline su dökebilecek bir model bana göre yok. Onların fiyatları 30 bin liranın üstünde. Ne eksik derseniz fan eğrilerini çizemiyorsunuz, Nahimic ses yok, subwoofer yok. MSI Dragon Center yükleyebiliyorsunuz ama sadece ekran renk ayarı yapılıyor.