Monster T5 v21.7 prizdeyken şarjı bitiyor

230W ise adaptörünüz arızalı hocam. Arızalı olduğu için stabil bir güç veremiyor. Cihazda bu gücü sağlamak için bataryanızı kullanıyor. Cihazı yeni aldıysanız Monster'a bu durumu bildirin ve yeni adaptör isteyin. Yazılım silindiğinde böyle bir sorun yoksa güncel sürümü değil bir önce ki sürümü yüklemeyi deneyin.

İşte sorunda orada adaptör bozuk olsa yazılımlı ya da yazılımsız her türlü şarjı biter. Ama sadece yazılımı yükleyince şarjı bitiyor. Ayrı yetten eski yazılımları da yükledim hepsi yapıyor.

@timelook arkadaşın dediği gibi adaptör arızası olabilir. Anakart güç denetleyicisi ve BIOS sorunuda olabiliyor. Servise göndermeniz sizin için daha uygun olacaktır.

İşte sorunda orada adaptör bozuk olsa yazılımlı ya da yazılımsız her türlü şarjı biter. Ama sadece yazılımı yükleyince şarjı bitiyor. Ayrı yetten eski yazılımları da yükledim hepsi yapıyor.

Monster kontrol merkezi uygulaması BIOS HWID'sini kullanarak güç yönetimi yapıyor. Bu sebeple sorunlar baş gösteriyor. Windows'un kendi güç yönetimi ise bilgisayarın donanımına göre temel güç değerleri ile çalıştırıyor. Bu sebeple Gaming laptopların hepsinde HUD yazılımı var. Monster kontrol merkezini yüklediğinizde işlemci güç tüketimi 35W'tan 80W'ta çıkıyor. Kontrol merkezinde bu seçenekleri görebilirsiniz. Bu sebeple işinizi servisle çözmek sizin için garanti çözüm olacaktır.
Ek olarak görsellerde şu an bende görünen ayarları görebilirsiniz. İşlemci 80W ile başlıyordu 60W olarak çalışıyor şu an. Ayrıca ekran kartı dB +15W veriyordu ilk yazılımında şu an +5 veriyor.

1663620917378.png

1663620958075.png

Son düzenleme:
Hocam adaptör arızalı olduğunda tamamen arızalı olmuyor. voltaj ve güç +/- dengesizliği yüzünden de arızalı olabilir. Yani sarj eder ancak stabil bir akım sağlayamadığı için gücü bataryadan yer. Sorun yazılımı kaldırdığınızda herhangi bir sorun yaşanmaması. İşin bu tarafı yazılım ile alakalı. destek@monsternotebook.com.tr 'a mail atın. Belki yeni kontrol merkezi eski bios ile uyumlu da olabilir ve size yeni bios'u yüklemenizi söyleyebilirler. Yani çok fazla alternatif senaryo var. Bu yüzden bence monster'a durumu bildirin. Büyük ihtimal servis bakımı için cihazınızı çağıracaklardır.

Bu linkte PL değerlerinin ne anlama geldiğini açıklamış. PL1 değerini 35W PL2 değerini 45W yapıp test etme şansınız var mı? Intel'in sitesinde yapılandırılabilir Max ve Min değerleri bu şekilde.

Bu konuyla ilgili bir gelişme var mı? Aynı sorunu 1 senedir yaşıyorum, bilgisayarı da kullandığım için servise gönderemedim bir türlü. Genel testlerle ama optimal değerleri buldum 81C yaparsak kontrol merkezinden offset olarak da 6C yaparsak az performans kaybıyla 100-110W civarına düşüyor 3070'li modeldeki kullanım, bu da ucu ucuna yetiyor 230W adaptörde, onun dışında yine de bu bir sorun ve galiba kronik.
Bu arada FSP adaptörlerde galiba bu sıkıntı yok, diğerlerinde var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı