İnceleme Monster T7 V25.1

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben elle turboya alıp test yapıyorum ama işlemciye göre ekran kartı 7-8 derece daha çok ısınıyor. Oda sıcaklığından mı bilmiyorum ama CPU puanı gayet yüksekken GPU puanı 300 daha düşük çıktı. Takılmalık bir durum mu bilmiyorum ama soğutucu vs. alsam mı bilemedim.

Birebir aynı çıkmaz, ufak farklar olur referans aralığı o da, normal benim sorunumda 9500 CPU idi. Yaklaşık 1200PUANlik fark vardı. Ondan şüphelenmiştim.
Bu arada benim test + soğutucu ile 9500 çıkmıştı
@DrOetker MUX açık mı bu arada? Ayrıyeten undervolt yapmışsın CPU'nun ısınmaması normal "-70mV Undervolt"

Son düzenleyen: Moderatör:

Max kaç derece görüyor? CPU thermal throttling yaşıyor musun?

Benim cihaz değişimden gelmedi, sorunsuz gelmesi tek temennim daha sonra ona bakarım ama benim için geç olur. Salı yada çarşamba elimde olur gibi...

Mux açık,undervolt sonrası 2 farklı benchmarkta da performansı ve skoru arttı CPU'nun. Bir de stand ya da soğutucu almayı düşünüyorum. Ama kafama tam oturan bir model bulamadım hocam.
Undervolt öncesi anlık pikler 98 derecelere gelmişti. Undervolt'la maksimum 95 derece gördü. Anlık maksimum sıcaklıkta throttle görünüyor. Ama hiçbir oyun bu CPU benchmarkları gibi zorlamadığından 70 derecelerde takılıyor CPU. Bence sorun olmaz gibi hocam.
Boyutu yeterli mi laptopa hocam? Sıcaklık olarak faydası oluyor mu?

O modelin ortada ortada tek fanı var. Bizim laptopta hava delikleri yukarıda. Bence o yüzden olabilir hocam. Yukarısında da fanları olan soğutuculara bakmalıyız diye düşünüyorum. Undervolt tamamen güvenli bir işlem. Stabil çalışmazsa tekrar BIOS'tan eski değere ayarlanabilir. Genelde -100mV deneyip stabil olmazsa 70-80'lere çekiyorlar. Ama 11800h için bu videodaki değer -80'di. Ben -70 denedim yarın -80 de deneyeceğim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Videodaki değerler dışında hiçbir şeyi değiştirmemenizi tavsiye ederim hocam. Negatif (-) değeri ayarladığınızdan kesin emin olun.

Yaptıktan sonra haber verebilir misiniz ben direkt o değere alayım bu videoyu izleyerek yapabilirim değil mi? Bir de garantiyle ilgili bir problem çıkarıyor mu?

Yaptıktan sonra haber verebilir misiniz ben direkt o değere alayım bu videoyu izleyerek yapabilirim değil mi? Bir de garantiyle ilgili bir problem çıkarıyor mu?
Hayır daha iyi sıcaklık değerleri ve performans artışı sağlıyor birçok CPU'da. Bu videodaki 2 yerden - değeri seçip 70 yazmanız yeterli. Doğru yerleri ayarladığınızdan emin olursanız 2 dakika sürüyor.

@lsaurora hocam bazı arkadaşlar ReSize BAR da açmış. Onu da deneyebilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…