İnceleme Monster T7 V25.1

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ölü piksel için siz ne düşünüyorsunuz göndercek misiniz?
Bende ölü piksel yok. Karanlıkta siyah ekranda belli olan birazcık ışık sızması var. IPS panel normalinde gibi. Nvidia denetim masasından gammayı 1.25 yaparak hallettim. Ölü piksel olsa gönderip panel değişimi yapılmasını isterdim ama ürün değişimi için diretmezdim hocam. Ben SSD yükseltmesi için gönderdiğimde servise ekranı ışık sızması ve ölü piksel açısından kontrol edin yazmıştım, sorunsuz geldi.

valla tekrar servise gidecek gibi zaten 10 gündür pc yoktu, tekrar bir 10 gün daha olmayacak gibi gözüküyor

Bilgisayarda kontrol merkezi tarzı bir uygulamanın bulunmaması çok sinir bozucu. Monster'a mail attım ve şuan bu versiyon için böyle bir uygulamamız yok diyorlar.

Pili yönetmek için kullandığınız bir program var mı acaba? Amacım bilgisayar prize takılıyken %60'da şarj etmeyi durdurması ve sadece istediğim zaman %100 şarj etmesi..

valla tekrar servise gidecek gibi zaten 10 gündür pc yoktu, tekrar bir 10 gün daha olmayacak gibi gözüküyor
Hocam sizin panel mi değiştirilmişti ölü pikselden dolayı? Ne kadar sürdü işlem? Ve kargoyla mı gönderdiniz ? Servise giriş ve çıkışı kaç gün sürüyor acaba panel değişimi için?

Son düzenleme:
Ölü pixel için değil, komple cihaz değişimi için gönderdim. Cumartesi kargoladım, cumartesi kargoladılar. Arka ızgaralarda kırık vardı. Yeni gelen cihazda Şuan 1 tane ölü pixel'im var, bir tanede çok minik beyaz ekranda bile görülmeyen pixelden dahak üçük bir leke var. Gönderip göndermemekte kararsızım.

Dipnot: gönderip göndermeme konusunda çok kararsızım aslında çok rahatsız etmiyor ama bilemedim.
EDİT : @Elliot.Alderson bir tane piksel de şimdi öldü. Başımız sağolsun. 2 Piksel oldu

Hocam benim de öyle ya. Ama bendekiler ölü piksek değil sıkışmış piksel galiba. 2 tane var farklı noktalarda. Çok yakından bakılınca ve sadece siyah ekranda gözüküyor. Çok belli belirsiz ikisi de. Ama yine de kararsız kaldım çünkü değişecek panelde de olabilir veya daha kötü çıkabilme ihtimali de var gibi. Ve sırf belli belirsiz iki nokta yüzünden paneli değiştirmek ne kadar mantıklı bilemedim.

(2 nokta da yeşil ben de, ölü piksel gibi parlama yapmıyor ve sadece siyah ekranda belli oluyor. Yerlerini bilmeme rağmen göstermek için yaklaşıp bulmam lazım)

Son düzenleme:
Bana Crucial P2 SSD ile yollamalarıyla ilgili ikiletmediler Samsung 512 GB PM9A1 SSD ile değiştiriyorlar. Hatta 1TB'a yükseltmelerini istedim 600 lira fark istediler, onayladım. Size de yanlış geldiyse yollayın değiştirsinler.

@dmehmet27

kaç günde ulaştı geri
valla hocam 0 ürün alıyorsun kusursuzluk istiyorsun, keşke kalite kontrolden geçse ürünler
Tekrar servise göndermek istemiyorum, bu şekildede içime sinmiyor.

En sonunda siz bana panel yollayın ben değişeyim diyeceğim.
Edits:
@CptAirbus @Elliot.Alderson Hocam ne diyorsunuz gönderim sağlayım mı tekrar teknik servise?
Birde FN+f8 yaptığımda önce sol fan çalışıyor 2-3 saniye sonra sağ fan haraketlenmeye başlıyor, diğer cihazı da deneyimledim onda direk hmmm diye ikiside çalışıyordu bu da bir sorun mu acaba?
Bu arada v25.1.1 modelini alan biri bana yazabilir mi acil

Son düzenleme:
O fan durumu v25.1 kullanıyorum sanırım bende de oluyor birisi diğerinden bir kaç saniye önce duruyor kapatınca

Henüz gelmedi mesaj attılar, ben aradım onay aldılar. 31 Ağustos'ta kargoya vermiştim. Muhtemelen yarın bana geri kargolayacaklarmış. 8'inde elimde olur diye umuyorum.

Pixel olayında eğer normal kullanımda gözünüze batan bir durum yoksa kurcalamanın anlamı yok bence tabii sizin bileceğiniz bir durum.

Benim evde 10 senelik bir monitör var geçen bir pixel öldü ama sadece bir renkte belli oluyor görmüyorum normal kullanımda bende umursamıyorum.

Diğer firmalar 1-2 pixel için değişim bile yapmıyorlar, televizyonda sıralı 5 tane varsa toplam 20'den fazlaysa yapıyorlar vb. uygulamalar var.

Fan bende de önce hangisi yüksek devirdeyse önce o hızlanıyor sonra 1 saniye farkla öbürü yakalıyordu. Spool up süresi gibi bir şey galiba.

Elbette parasını verdiğiniz bir ürünün tam karşılığını almak istemeniz normal ancak bu servise yolla-geri al işlerinde kargocular daha fazla zarar veriyorlar gibi geliyor bana. Adamlar karpuz atar gibi laptop atıyor. Her seferinde kasanın açılması tırnakları falan yıpratıyor, maalesef iş yoğunluğundan sizin evde kendi malınıza gösterdiğiniz hassasiyet gösterilmiyor, gösterilmesini beklemiyorum.

Bu makinenin eş değeri 10 bin lira daha pahalı ben bunu görerek aldım. Piyasada dGPU, ReSize BAR, sıcaklık sorunu olmayan, 130Watt GPU'lu, WI-FI6e vb. başka model yok. MSI da bile bu özelliklerde bir ürün satışta değil. Ben bu cihazı almasam hiç alım yapmayacaktım çünkü model yok.

Stok sorunları malum zaten. Tüm bu durumlara rağmen bence yine de müşterinin yanında iyi niyetli davranıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…