İnceleme Monster T7 V25.1

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Garip bu olaylar ya. Yani FPS kısıtlama falanda işe yaramıyor arkadaşınız 3 dk bekliyor falan falan. Benim 1650 Ti ekran kartımda LoL'de hiç problem olmuyordu. Bunda sorun oldu ya.

LoL biraz kafasına göre takılan bir oyun.

Ooh, daha da heyecanlandım bu laptop için. Umarım alma şansım olur şu indirimde çünkü indirimsiz fiyatı benim için çok yüksek.
Sorma.. Monster sitesinden yarın almayı düşünüyordum bugün stok bitti. Diğer platformlardan alıp yükseltme için geri gönder vs ugrasmak istemiyorum. Ama ya fiyatı artarsa, hiç alamaya da bilirim. Vallahi sıkıntı oldu bana :/

Hocam peynir ekmek gibi sattı. Keşke bu kadar beklemeseydiniz.

Hocam parayı anca denkleştirdim. 1 TB yükseltme için yine aynı ücreti mi istiyorlar?

Bende o konuyla ilgili bir karışıklık oldu. Crucial SSD oluyormuş bazı sitelerdeki stoklarda. Onu öğrenmeniz gerek. Monster sitesindeki gibi Samsung stok SSD ise ücret de aynı olur hocam. Yani 300TL farkla Intel,700 TL farkla Samsung yükseltmesi yapabiliyorsunuz. Eğer laptop içindeki stok SSD Crucial ise 500 TL farkla Intel SSD, 900 TL farkla Samsung SSD takılıyor diye biliyorum.
Edit:Net bilgi aldım. Amazon direkt ürünü alıp kendi sattığından oradaki SSD'ler 512gb Samsung. Ancak diğer sitelerde Monster kendi sattığından ellerindeki SSD stok durumlarına göre Samsung ya da Crucial stok SSD'siyle gelebiliyormuş. Aynı durum zaman zaman ramlerde de olabiliyormuş. Dış sitelerden alacak arkadaşlar stok SSD'lerinizin Samsung olup olmadığına dikkat edin.

Son düzenleme:
Elinize sağlık hocam, testleri vb. de güzelce yapmışsınız benim bu noktada tek ekleyebileceğim kendi görüşlerim. Pazartesi'den beri kullanıyorum ve bilgisayar donanımsal olarak mükemmel, gerek RX8 Bellekleri gerek 130W TDP'si gerek MUX bulundurmasıyla şu an Türkiye'de bulabileceğiniz en iyi RTX 3060 laptoplardan biri. GP76'nın 20 bin TL'den yüksek olduğunu hesaba katarsak da fiyat olarak 17.3 inç bir laptop için makul fiyatta.
Şimdi gelelim yazılıma, başta genel olarak ses ve mikrofon konusunda Intel SST driverlarında sorunlar vardı. Ama bugün Monster'in yayınladığı yeni driverlarla bu sorunlar çözüldü. Bunu bilgisayarın daha yeni birkaç haftalık olmasına verebiliriz sorun yok. Ama yazılımsal olarak şu an kusursuz mu derseniz, hayır. Öncelikle kesinlikle yeni BIOS sürümü gelmeli diye düşünüyorum. Şu anki BIOS'ta MUX açabilmek için bazı tuş kombinasyonlarıyla aslında sıradan bir kullanıcı olarak dokunmamanız gereken Advanced şeylerle uğraşıyorsunuz. Ha MUX'u açmak zor mu derseniz, değil ama sonuçta bu bilgisayarı MUX var diye satıyorlar. Herkes bu ayarlarla uğraşmak zorunda değil. Dolayısıyla yakında BIOS'u güncelleyip MUX'u erişilmesi daha kolay bir yere koyarlar diye düşünüyorum. Ki yapacaklardır da.
Yazılımsal olarak son söyleyeceğim şey ise Feature Manager, yani Monster'in 'Dragon Center'i. Ya arkadaş bir uygulama bu kadar mı basit, bu kadar mı çirkin olur. Birkaç tane performans modu ekleyelim deyip 15 saniyede arayüzü hazırlayıp paketlemişler resmen. Şunun arayüzünü bir güncelleyin Allah aşkına, gerçekten çok dandik duruyor. Tabi ben görüşlerimi söylüyorum ama bunu değiştireceklerini sanmıyorum açıkçası.
Sadede gelirsek çok küçük yazılımsal kusurları var elbet, ama kesinlikle düzeltilemeyecek şeyler değiller ve mükemmel donanım/termallerin gölgesinde kalıyorlar. Yukarıdaki sebeplerden ötürü bilgisayara puanım 9.5/10
Alacak ya da çoktan alan arkadaşlara hayırlı olsun. Son olarak o konuda bulunmayan arkadaşlar için geçen yaptığımız testleri ekleyeyim.
Tüm testler için MUX açık, Feature Manager'den High Performance seçili, 471.68 NVIDIA Driver'ı, Güç seçeneklerinden Yüksek performans, Fanlar maksimum hızda, bilgisayar düz masada duruyor herhangi bir stand ya da soğutucu yok, Overclock yok.

Aynı koşullarda 4X MSAA, Advanced Graphics kapalı, Diğer tüm ayarlar maksimumda 3 saat GTA Online oynadım. CPU 75-82, GPU 70-75 derece. FPS çimenli bölgeler hariç 90-100, oralarda da 60 altına düşmedi.

Bilgi için teşekkürler.

@Semicon Windows'un hangi sürümü var? Yaklaşık 500-600 puanlık bir fark var aramızda, ben sadece flashla gelen driver kurmuştum belki güncel değildir ama driverda özel ayar yapmadıysanız bende bir şeyler eksik.

@Semicon
Dipnot; Tekrar sonra test edeceğim ama 3DMark güncel değilmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…