Monster Tulpar T5 v1.2.1 İşlemci Desteği

ufux323

Hectopat
Monster Tulpar T5 V1. 2.1
8 GB 1600 MHz DDR3 RAM
İşlemci i7 4710MQ >> arızalandı
Ekran kartı NVIDIA GTX 870 m
Anakart chipset HM87
Anakart MS 16f41 ver. 3.0
Laptop 2014 yılında satın aldım. Anakartta işlemci civarında bir kısa devre oluştu, ve sonuç olarak anakart ve işlemci arızalandı.

Anakart tamir edildi fakat işlemci temininde güçlük çekiyorum.

Bu cihaza uyumlu işlemci temin etmem gerek yardım bekliyorum.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki linkteki işlemci 0 işlemci mi ? Ondada aynı risk söz konusu olabilir o zaman 😏
Deneyip yolladıklarını söyleyen bir mağaza. Siz bilgisayarınızdan sağlam olduğuna dair eminseniz alabilirsiniz bence. Yine de düşününce koyacağınız masrafı ve alacağınız performansı bi tartın derim. Umarım sizi tatmin eder.

Fiyatı yüksek zaten bunu almak mantıksız , maddi durum laptobu kurtarmaya sebep oluyor , masaüstü PC ye 1 sene sonra anca gecebilirim , i5 bir işlemci düşünsek olur mu acaba bu laptoba

Merhabalar uzun aradan sonra , işlemci olarak 4910mq düşünüyorum , sisteme uyumlu olur mu sizce , chipset desteği var gözüküyor , ama anakart bios buna destek verir mi bilemiyorum.
Ms16f41 v3.0 anakar
Hm87 chipset
Monster Tulpar T5 v.1.21
Eski işlemci i7 4710mq
Mevcut takılı olan i5 4200m
Bu işlemci uyumlu olsa bile performans yeterince tatminkar olabilir mi?

BIOS desteği var mı bilemiyorum, 4710MQ'dan sonra çalışmaması sürpriz olur ama risk almak sana kalmış. 4200M'den sonra oldukça fark yaratır ama vereceğin para ve amaç da önemli. Belli bir fiyattan sonra gereksiz bir upgrade'e dönüşebilir.

Yazın 4810MQ'yu 400 liraya almıştım, ref. olarak aklında olsun. Aliexpress fiyatlarıyla alma düşüncen varsa zaten kesinlikle alma. TR'de de aynı hayal dünyasında yaşayan satıcılar da yok değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı