Monster Tulpar T5 V14.1 Alt Kapağı Açılmıyor

• Konuyu başlatan ymnN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 7.472

ymnN

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar.

Elimde Monster Tulpar T5 V14.1 notebook var. Fan temizliği ve macun yenileme yapmak istedim. Ancak kasanın altında ne kadar cıvata varsa sökmeye rağmen bir türlü kapağı açamadım.

Kırmızı ile çizdiğim çizginin olduğu yerdeki kapağı kaldırınca 3 tane daha vida çıkıyor. Onları da söktüm. Ayrıca alt kapakta siyah ile yuvarlak içine aldığım yerlerin atına baktım ek başka vida var mı diye. Oralarda herhangi bir vida yok. Arka girişlerin yanındaki 2 adet vidayı da söktüm. Alt kısımdan yukarı doğru tamamen açtım kapağı ancak ekranın altına gelen kısım bir türlü kalkmıyor. İşin enteresan yanı anakart alttan kaldırdığım kapak ile beraber geliyor. Teknik servislerini aradım. Modeli vs. söyledim ama konuştuğum kişi pek yardımcı olmadı. Sadece servise gelin gösterirler diyerek geçiştirdi. Kullanan veya daha önce kullanıp açan kişiler yardımcı olursa sevinirim. Fikri olanlar yardımcı olursa memnun olurum.

28a5c6a4-c293-4cd6-bfd2-178f74e036e4.jpg
b487771e-2fda-4610-99c7-7edeadda4fef.jpg
c9e8da2e-b4c4-49dc-9dd6-8a3da48a5c39.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Hocam bu sorunu çözebildiniz mi deli oldum ben de kafayı yemek üzereyim, monster serisinin en saçma alt kapağı bu üründe herhalde.
Üstten açılıyor :) Alt kapak çıkmıyor direk vidaları açtıktan sonra üst klavye kısmını alt tarafa doğru biraz çekin sonra kaldırın.Biraz zahmetli arka kapak direk açılmıyor.
Tabi öncesinde o kırmızı ile çizdiğim ekranın altındaki kapağı çıkartın.

Üstten açılıyor :) Alt kapak çıkmıyor direk vidaları açtıktan sonra üst klavye kısmını alt tarafa doğru biraz çekin sonra kaldırın.Biraz zahmetli arka kapak direk açılmıyor.
Tabi öncesinde o kırmızı ile çizdiğim ekranın altındaki kapağı çıkartın.
Hocam degiğinizi yaptım kapağı kaldırdım 3 vidayı da çıkardım hiç vida yok , kılavye kısmından biraz bastırıp kendime doğru çektim ama açılmıyor zorlamak ta istemiyorum kırılır diye.
Bir çok laptop temizledim ama hiç böyle garip bir kapak görmedim YARDIM EDINN !!
😖😖😤😤😡😡😣😣

Hocam degiğinizi yaptım kapağı kaldırdım 3 vidayı da çıkardım hiç vida yok , kılavye kısmından biraz bastırıp kendime doğru çektim ama açılmıyor zorlamak ta istemiyorum kırılır diye.
Bir çok laptop temizledim ama hiç böyle garip bir kapak görmedim YARDIM EDINN !!
😖😖😤😤😡😡😣😣
Makineyi satalı baya oldu ama hatırladığım kadarı ile makine alt kapaktan ulaşılmıyor. Üst taraf ekranın altındaki kapak kısmının arkasındaki vidaları çıkaracaksınız daha sonra kapağı çıkartıp ekranı yaklaşık 45 derece eğin. Alttaki tüm vidaları açın. Daha sonra klavye kısmını yani üst tarafı kaldırın çıkması lazım. Daha sonra çekin. Klavye soketini çıkarın.Hatırladığım kadarı ile böyle olması lazım biraz cins makine. Alttan ulaşılmıyor.
😖😖😤😤😡😡😣😣
Ben bu şekilde tamamen parçalarına ayırıp yapmıştım. Belki başka bir yöntemi var ama bende bulamadım hiçbir yerde. Bu şekilde sökmüştüm.

Hocam aynı sorunu yaşıyorum. Bu kırmızı çizgiyle gösterdiğiniz kapağı kaldıramadık onu nasıl kaldırdınız?
Hocam biraz zor çıkıyor o kapak kırılacak diye korkmayın ama dikkatli olun .
Daha sonra klavye kısmını yani üst tarafı kaldırın çıkması lazım.
Bu arada kırmızı çizgili kapağı kaldırdım üç vida çıkardım , bir türlü alt kapak açılmıyor yardım ederseniz sevinirim.

Hocam biraz zor çıkıyor o kapak kırılacak diye korkmayın ama dikkatli olun .

Bu arada kırmızı çizgili kapağı kaldırdım üç vida çıkardım , bir türlü alt kapak açılmıyor yardım ederseniz sevinirim.
üst ile alt kasa arasına kart gibi bir şey ile açtır daha sonra kendine doğru çek hatırladığım kadarıyla öyle olması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı