Monster Tulpar T5 v18.1 Düşük Performans Sorunu

bahir312

Decapat
Ben yaklaşık bir hafta önce Monster Tulpar T5 v18.1 modelini aldım fakat pek çok oyunda GTX 1060 performansı almadıgımı düşünüyorum. Örnek olarak 1080p High ayarlarda GTA Online da en çok 50 FPS alıyorum. Aynısı PUBG için de geçerli. Bu performans normal mi yoksa benim ürünümde bir sorun mu var? Yardımınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende MSI GTX 1060 model var. GTA 5 "Very High" ayarda çok rahat 80 FPS alıyorum. PUBG'de kimi düşük, kimi yüksek ayarda 70-90 FPS arası veriyor.

RAM miktarınız nedir? Dual Channel olmadığı için bu kadar yüksek performans alamıyor olabilirsiniz. Driver'larınızı güncelleyin. Bunlara ek olarak da Laptop ekran kartlarını normal masaüstü ekran kartları ile kıyaslarsanız daha düşük performans verdiğini göreceksiniz. Laptop versiyonları biraz kırpılmış hali oluyor genelde.

RAM miktarınız nedir? Dual Channel olmadığı için bu kadar yüksek performans alamıyor olabilirsiniz. Driver'larınızı güncelleyin. Bunlara ek olarak da Laptop ekran kartlarını normal masaüstü ekran kartları ile kıyaslarsanız daha düşük performans verdiğini göreceksiniz. Laptop versiyonları biraz kırpılmış hali oluyor genelde.
8 GB RAM var fakat düşük ayarlarda en azından 60 FPS görebilmem gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar kırpılmış olsa da GTA 5 gibi bir oyunda 60 FPS görebilmem gerek diye düşünüyorum. Herhangi bir fikri veya çözümü olan var mı?

8 GB RAM var fakat düşük ayarlarda en azından 60 FPS görebilmem gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar kırpılmış olsa da GTA 5 gibi bir oyunda 60 FPS görebilmem gerek diye düşünüyorum. Herhangi bir fikri veya çözümü olan var mı?
Bende 8x2 Dual Kit 16 GB 2400 MHz RAM var. Özellikle PUBG gibi oyunlarda RAM'in önemi büyük oluyor. Bence sorun RAM yetersizliğidir.

Arkaplanda çalışan uygulamalarınızı bi kontrol edin. DDU ile ekran kartı Driver'ini kaldırıp tekrar kurun. Bir virüs taraması yapın. Eğer bunlar fayda etmez ise temiz bir format sonrasında tekrar deneyin bakalım. Yanlız kesinlikle driver bulucu kullanmayın. Yanlış driver buluyor. Bu arada sıcaklıklarınız ne durumda?

Ben yaklaşık bir hafta önce Monster Tulpar T5 v18.1 modelini aldım fakat pek çok oyunda GTX 1060 performansı almadıgımı düşünüyorum. Örnek olarak 1080p High ayarlarda GTA Online da en çok 50 FPS alıyorum. Aynısı PUBG için de geçerli. Bu performans normal mi yoksa benim ürünümde bir sorun mu var? Yardımınızı bekliyorum.

Merhabalar, bende de Tulpar T5 v13.1.1 var aynı problemi yaşıyordum. NVDIA denetim masasında tam performans ayarı yaptıktan sonra performans artışı aldım ancak şunu belirteyim NVIDIA denetim masasında yaptığınız işlemden sonra bilgisayarınız biraz ısınma yapacaktır

NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarları > Görüntü Ayarlarını Ön Ayarla Yap
kısmından aşağıdaki görsele bakarak ayar yapınız.

. denetim1.png

sonrasında;

NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarları > 3D Ayarların Yönetilmesi - Genel Ayarlar
kısmından ise aşağıda verdiğim görsellere göre ayar yapınız.(Bende ekran kartı GTX 1060)

denetim2.png

denetim3.png

denetim4.png

Her şeyi denedim. DDU ile driverları silip tekrar kurdum, arkadaşın attığı ayarları yaptım, RAM kullanımını kontrol ettim, ısılarımı kontrol ettim fakat en düşük ayarlarda 50 civarı FPS alıyorum. Format atmayı deneyeceğim o da olmazsa geri vereceğim.

Her şeyi denedim. DDU ile driverları silip tekrar kurdum, arkadaşın attığı ayarları yaptım, RAM kullanımını kontrol ettim, ısılarımı kontrol ettim fakat en düşük ayarlarda 50 civarı FPS alıyorum. Format atmayı deneyeceğim o da olmazsa geri vereceğim.

GeForce Experience programı ile driverlarınızı güncelleyiniz sonrasında verdiğim fotoğrafta NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarları > 3D Ayarların Yönetilmesi - Program ayarları kısmında FPS artışı olmasını sitediğiniz uygulamayı seçip "Yüksek hızlı NVIDIA çekirdeği" seçeneğini seçin uygula diyip PC'yi yeniden başlatın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı