Monster Tulpar T5 V19.1.2 Alınır mı?

Bilgisayarı performans mdouna getirince bilgisayar kaynıyor.Logoların olduğu yer alev oluyor resmen.Sesinin salondan duyulması mı deyim.
Evet bu dogru kasanin ustu metal ve alttaki isiyi dogrudan yukariya tasiyor ve termal sinir koymamalari da bunu arttiriyor. Ses olarak ise Acer Nitro 5 ile ayni ses seviyesine sahip. MSI ya da ASUS harici Gaming laptoplarin hepsi monster ile yaklasik ayni sesi cikariyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
monster da buna yakin bir ses yapiyor.

Video'nun hepsini izleyemedim, çok mu ses yoksa normalin üstü mü?
Evet bu dogru kasanin ustu metal ve alttaki isiyi dogrudan yukariya tasiyor ve termal sinir koymamalari da bunu arttiriyor. Ses olarak ise Acer Nitro 5 ile ayni ses seviyesine sahip. MSI ya da ASUS harici Gaming laptoplarin hepsi monster ile yaklasik ayni sesi cikariyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
monster da buna yakin bir ses yapiyor.

Video'nun hepsini izleyemedim, çok mu ses yoksa normalin üstü mü?
Videoda 5:52'de ses testi var oradaki gibi. Bence Turbo Modda cok ses yapiyor. Oyunlarda falan bu kadar turbo'ya gerek kalmiyor. Otomatikte bir tik sessiz oluyor ama render vs. gibi islerle ugrasacaksaniz ses her zaman cok olacak. Sesten MSI ya da Asus almadiginiz surece herhangi bir gaming pc'de memnun olacaginizi sanmiyorum cunku hepsi gurultulu calisiyor. Hatta MSI ve ASUS'un da pek cok modeli gurultulu calisiyor. Sonucta kafam kadar sogutucusu olan ekran karti ve islemciyi 2cm lik alana koyuyorsunuz. Bosta yani Chrome'da gezmek Word kullanmak gibi islerde tum laptoplarda oldugu gibi sessiz ama ultrada Witcher 3 acayim derseniz dogal olarak sese katlanacaksiniz.

Videoda 5:52'de ses testi var oradaki gibi. Bence Turbo Modda cok ses yapiyor. Oyunlarda falan bu kadar turbo'ya gerek kalmiyor. Otomatikte bir tik sessiz oluyor ama render vs. gibi islerle ugrasacaksaniz ses her zaman cok olacak. Sesten MSI ya da Asus almadiginiz surece herhangi bir gaming pc'de memnun olacaginizi sanmiyorum cunku hepsi gurultulu calisiyor. Hatta MSI ve ASUS'un da pek cok modeli gurultulu calisiyor. Sonucta kafam kadar sogutucusu olan ekran karti ve islemciyi 2cm lik alana koyuyorsunuz. Bosta yani Chrome'da gezmek Word kullanmak gibi islerde tum laptoplarda oldugu gibi sessiz ama ultrada Witcher 3 acayim derseniz dogal olarak sese katlanacaksiniz.
O kadara da katlanırız :) peki ısınma konusunda ne düşünüyorsunuz? Aşırı mı? Soğutucu alsam iş yapar mı?

Tam tersine yuksek modelleri bilmiyorum ama 16.1 modelini kullanma firsatim oldu. Adamlar TDP'den voltaja tum ayarlari acik birakmis. Ayni zamanda Thermal sinir da koymamislar yani 98 dereceye vurmadan frenleme gibi bir durum yok. Islemci ve GPU uzerinde tam kontrolunuz var. Acikcasi elime 3 tane i5 9300H islemcili laptop gecti hepsiyle en az 2 hafta vakit gecirdim Cinebench'te 2260 uzerine bir tek o cikti. Ortalama olarakta 2100den asagiya dusmuyordu. Belki sogutma ayni ise ust modellerde dediginiz dogru olabilir. Ama su an piyasadaki HP, Lenovo ve Acer'dan daha iyi bir islemci idaresi vardi. Diger markalar termal sinir koyuyor. Mesela elimdeki Lenovo max 90 dereceye cikabiliyor haliyle performansi da daha dusuk oluyor. 45 watt'dan 40 watt'a indigi oluyor sicakliktan dolayi.

Monsterin eksilerine gelirsek. Genelde insanlar eskiden kasadan sikayetciymis plastigi kolay kiriliyor diye ama yeni serinin kasalari inceledim gayet saglam duruyor. Tabi uzun vade de ne olur bilemem. Bir de fazla parmak izi tutuyor.

Bugüne kadar elime dört farklı Monster marka notebook geçti. Ama ben bir tanesine değinmek istiyorum sadece: Tulpar T5 v13.1.
  • Kasa kalitesi gerçekten de berbattı. Üç defa sol menteşeden alt kasa kapağı kırıldı. Kullanan arkadaşım oldukça titiz ve dikkatli kullanmasına rağmen. Bana garip gelen nokta ise şu: Her seferinde serviste bir ya da iki gün durduktan sonra alt kasa kapağı değiştirilip gönderildi. Demek ki sürekli yaşanan bir sorun ki servis bile alışmış bu sürece. Ellerinde bol bol yedek parça var 😄.
  • BIOS'u kendilerinin yazdıklarını söylemişti bir teknik servis elemanı. Biz o notebookta saçma BIOS hataları almıştık ve servis dahi çözememişti problemi.
  • O.C demişken, kendi bir yazılımı vardı bilgisayarın. En başta ince voltaj ayarları felan yapılabiliyordu. Son zamanlarda arkadaşım programın açılmadığını söyleyerek yardım istedi benden. Bende biraz inceleme ve teknik servise sorduğum zaman olay netleşti. Teknik servis o model için programın O.C ayar ekranın açılmasını engellemiş. Neden diye sorduğum zaman ise aslında hiç yoktu filan denildi. Bende ısrar ettim aldığımız zaman açıktı diye. Kendileri belki de dünyanın en saçma cevabını verdi. Zaman geçtikçe parçalar yoruluyor, biz de O.C destekli modeller arasında çıkarıyoruz, dedi(Bu arada aldığımızdan, bu olay yaşanana kadar geçen süre yaklaşık bir sene).
  • Soğutma performansı vasattı bu modelde. Servise gönderilip temizlik ve bakımı yapıldı. Ama gel gelelim ki yükte iken işlemci 95 derecelere kadar vuruyor ve doğal olarak kendisinden hız kesiyordu. Bu kısma durumu da anlık olursa "FPS droplara" neden oluyordu bilgisayarda. Farklı birkaç marka macun kullandım daha sonra ve sorunu kısmen çözdüm. Sıcaklık 95 değilde 91-92 oldu😅.
Neyse konudan çok saptık. Belki o fiyatlar arasında güzel bir notebooktur. Uzun zamandır notebook piyasasına hakim değilim. Ama verilen meblağ da az uz bir miktar değil. Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim. Başlarda notebook şart zannediyordum. Sonra ise aslında idare edebileceğimi fark ettim. Gittim masaüstü bilgisayar aldım. Kafam rahat. 😎

Hocam yasadiginiz deneyim uzucu. Kasa konusunda eski modeller gercekten kotuymus. Fakat Overclock ve undervolt konusu MSI Afterburner ve XTU ile yapilabilir ve ayni islemcili
boyle bir pc de oyunlarda 91 dereceye kadar cikiyor. Bu arada eleman dogru soylemis BIOS'u monster kendisi yaziyor anakart ve kasa tasarimlari monster tarafindan belirleniyor. Uretim Clevo firmasi tarafindan yapiliyor. Butce arttirilir ise HP 15-dk0011nt 6ZQ86EA Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
ya da HP OMEN 15-dc1011nt (6QB35EA) Notebook dusunulebilir. Ama bu fiyata diger magazalar ozel indirim yapmaz ise daha iyisini bulmak zor.
O kadara da katlanırız :) peki ısınma konusunda ne düşünüyorsunuz? Aşırı mı? Soğutucu alsam iş yapar mı?
Sogutucu ile kullandim fakat bende bir derece gibi bir fark yapti. Onun yerine arkadasin dedigi gibi Thermal Grizzly ya da Cooler Master bir termal macun daha etkili olur.

Nasıl macun uygulayacağımı bilmiyorum laptop'ta doğrusu
Ayrıca bu bilgisayarlarda 144Hz ekran yok herhalde. HP de çok ısınıyor diye biliyorum Monster'dan hangi yönü daha iyi acaba?
Hocam yasadiginiz deneyim uzucu. Kasa konusunda eski modeller gercekten kotuymus. Fakat Overclock ve undervolt konusu MSI Afterburner ve XTU ile yapilabilir ve ayni islemcili
boyle bir pc de oyunlarda 91 dereceye kadar cikiyor. Bu arada eleman dogru soylemis BIOS'u monster kendisi yaziyor anakart ve kasa tasarimlari monster tarafindan belirleniyor. Uretim Clevo firmasi tarafindan yapiliyor. Butce arttirilir ise HP 15-dk0011nt 6ZQ86EA Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
ya da HP OMEN 15-dc1011nt (6QB35EA) Notebook dusunulebilir. Ama bu fiyata diger magazalar ozel indirim yapmaz ise daha iyisini bulmak zor.

Sogutucu ile kullandim fakat bende bir derece gibi bir fark yapti. Onun yerine arkadasin dedigi gibi Thermal Grizzly ya da Cooler Master bir termal macun daha etkili olur.

Monster'in çoğu laptop fazla ısınmıyor hepsi olmasa da zaten fazla ısınmasın diye hızı biraz düşüktür. Isınma konusunda fazla bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum zaten Monster termal macun değişimi yapıyor zamanla diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı