retiredtechnpt
Kilopat
- Makaleler
- 6
Evet bu dogru kasanin ustu metal ve alttaki isiyi dogrudan yukariya tasiyor ve termal sinir koymamalari da bunu arttiriyor. Ses olarak ise Acer Nitro 5 ile ayni ses seviyesine sahip. MSI ya da ASUS harici Gaming laptoplarin hepsi monster ile yaklasik ayni sesi cikariyor.Bilgisayarı performans mdouna getirince bilgisayar kaynıyor.Logoların olduğu yer alev oluyor resmen.Sesinin salondan duyulması mı deyim.
Soğutucu kısmı çok başarılı değil o zaman anladığım kadarıyla. Zaten altına güzel bir soğutucu ile birlikte almak istiyorum, iş yapmaz mı?Bilgisayarı performans mdouna getirince bilgisayar kaynıyor.Logoların olduğu yer alev oluyor resmen.Sesinin salondan duyulması mı deyim.
Evet bu dogru kasanin ustu metal ve alttaki isiyi dogrudan yukariya tasiyor ve termal sinir koymamalari da bunu arttiriyor. Ses olarak ise Acer Nitro 5 ile ayni ses seviyesine sahip. MSI ya da ASUS harici Gaming laptoplarin hepsi monster ile yaklasik ayni sesi cikariyor.
monster da buna yakin bir ses yapiyor.
Videoda 5:52'de ses testi var oradaki gibi. Bence Turbo Modda cok ses yapiyor. Oyunlarda falan bu kadar turbo'ya gerek kalmiyor. Otomatikte bir tik sessiz oluyor ama render vs. gibi islerle ugrasacaksaniz ses her zaman cok olacak. Sesten MSI ya da Asus almadiginiz surece herhangi bir gaming pc'de memnun olacaginizi sanmiyorum cunku hepsi gurultulu calisiyor. Hatta MSI ve ASUS'un da pek cok modeli gurultulu calisiyor. Sonucta kafam kadar sogutucusu olan ekran karti ve islemciyi 2cm lik alana koyuyorsunuz. Bosta yani Chrome'da gezmek Word kullanmak gibi islerde tum laptoplarda oldugu gibi sessiz ama ultrada Witcher 3 acayim derseniz dogal olarak sese katlanacaksiniz.Video'nun hepsini izleyemedim, çok mu ses yoksa normalin üstü mü?
O kadara da katlanırızVideoda 5:52'de ses testi var oradaki gibi. Bence Turbo Modda cok ses yapiyor. Oyunlarda falan bu kadar turbo'ya gerek kalmiyor. Otomatikte bir tik sessiz oluyor ama render vs. gibi islerle ugrasacaksaniz ses her zaman cok olacak. Sesten MSI ya da Asus almadiginiz surece herhangi bir gaming pc'de memnun olacaginizi sanmiyorum cunku hepsi gurultulu calisiyor. Hatta MSI ve ASUS'un da pek cok modeli gurultulu calisiyor. Sonucta kafam kadar sogutucusu olan ekran karti ve islemciyi 2cm lik alana koyuyorsunuz. Bosta yani Chrome'da gezmek Word kullanmak gibi islerde tum laptoplarda oldugu gibi sessiz ama ultrada Witcher 3 acayim derseniz dogal olarak sese katlanacaksiniz.
Tam tersine yuksek modelleri bilmiyorum ama 16.1 modelini kullanma firsatim oldu. Adamlar TDP'den voltaja tum ayarlari acik birakmis. Ayni zamanda Thermal sinir da koymamislar yani 98 dereceye vurmadan frenleme gibi bir durum yok. Islemci ve GPU uzerinde tam kontrolunuz var. Acikcasi elime 3 tane i5 9300H islemcili laptop gecti hepsiyle en az 2 hafta vakit gecirdim Cinebench'te 2260 uzerine bir tek o cikti. Ortalama olarakta 2100den asagiya dusmuyordu. Belki sogutma ayni ise ust modellerde dediginiz dogru olabilir. Ama su an piyasadaki HP, Lenovo ve Acer'dan daha iyi bir islemci idaresi vardi. Diger markalar termal sinir koyuyor. Mesela elimdeki Lenovo max 90 dereceye cikabiliyor haliyle performansi da daha dusuk oluyor. 45 watt'dan 40 watt'a indigi oluyor sicakliktan dolayi.
Monsterin eksilerine gelirsek. Genelde insanlar eskiden kasadan sikayetciymis plastigi kolay kiriliyor diye ama yeni serinin kasalari inceledim gayet saglam duruyor. Tabi uzun vade de ne olur bilemem. Bir de fazla parmak izi tutuyor.
Sogutucu ile kullandim fakat bende bir derece gibi bir fark yapti. Onun yerine arkadasin dedigi gibi Thermal Grizzly ya da Cooler Master bir termal macun daha etkili olur.O kadara da katlanırızpeki ısınma konusunda ne düşünüyorsunuz? Aşırı mı? Soğutucu alsam iş yapar mı?
Hocam yasadiginiz deneyim uzucu. Kasa konusunda eski modeller gercekten kotuymus. Fakat Overclock ve undervolt konusu MSI Afterburner ve XTU ile yapilabilir ve ayni islemcili boyle bir pc de oyunlarda 91 dereceye kadar cikiyor. Bu arada eleman dogru soylemis BIOS'u monster kendisi yaziyor anakart ve kasa tasarimlari monster tarafindan belirleniyor. Uretim Clevo firmasi tarafindan yapiliyor. Butce arttirilir ise HP 15-dk0011nt 6ZQ86EA Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
ya da HP OMEN 15-dc1011nt (6QB35EA) Notebook dusunulebilir. Ama bu fiyata diger magazalar ozel indirim yapmaz ise daha iyisini bulmak zor.
Sogutucu ile kullandim fakat bende bir derece gibi bir fark yapti. Onun yerine arkadasin dedigi gibi Thermal Grizzly ya da Cooler Master bir termal macun daha etkili olur.