Tuna34
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 4 yıldır Monster Tulpar T5 v19.1 (1660 Ti bulunan model) kullanıyorum. Tozlanması sebebiyle Monster ücretsiz bakım servisine bıraktım. Teslim aldıktan sonra 2 saat kadar oyun oynadım ve bilgisayar ekran kartını okumamaya başladı. Monster inceleme yaptı, ve bakımda hata yapılmış olabileceğini düşünerek format atıp testler yaptı ve BIOS yazılımıyla ilgili bir sorun oluştuğunu, bunun bakım esnasında BIOS pilini çıkartmalarından kaynaklı olduğunu ancak sorunu çözdüklerini söylediler. Evde kurulumları yaptım, ve Rainbow 6 Siege indirdim. Tozlu haliyle bile rahatlıkla mevcut ayarlarda 230 FPS ortalama benchmark çıkaran ekran kartım, yapılan işlemler sonrası ortalama 70 FPS skorda 100% kullanıma ulaşıyor. Çok fazla ayar denedim unlost videolarından tutun ki başka grafik ayarlarına kadar. Ne yaptılar bilmiyorum ama ekran kartının yeniden çalışmasını sağlarken performansını yarı yarıya (hatta daha fazla) düşürmüşler.
Ek olarak normal kullanımda bataryam 30 dakika kadar dayanıyordu çok iyi durumda değildi, ancak servis bana bataryamın tamamen ölü olduğunu söyledi ve teslim aldığımdan beri hep 0% olarak kullanıyorum. Batarya ömrüm kısalmıştı ancak kesinlikle ölü değildi. (Zaten oyun için şarjda kullanmak gerektiği için sorun olmadığını söyledim).
Kısacası elimde sapasağlam çalışan bir bilgisayar varken, sadece temizlensin diye emanet ettikten sonra hayatı kaymış bir laptop verildi. Garanti zaten uzun zaman önce doldu ve mahkeme vs. yollara başvursam yaşadığım sıkıntılar geçerli sayılmayabilir.
Son çare olarak burada pil sorunu çözülmeyecek olsa da ekran kartımı eski performansına getirebilecek yöntem bilen biri var mı sormak istedim. Teşekkürler.
Ek olarak normal kullanımda bataryam 30 dakika kadar dayanıyordu çok iyi durumda değildi, ancak servis bana bataryamın tamamen ölü olduğunu söyledi ve teslim aldığımdan beri hep 0% olarak kullanıyorum. Batarya ömrüm kısalmıştı ancak kesinlikle ölü değildi. (Zaten oyun için şarjda kullanmak gerektiği için sorun olmadığını söyledim).
Kısacası elimde sapasağlam çalışan bir bilgisayar varken, sadece temizlensin diye emanet ettikten sonra hayatı kaymış bir laptop verildi. Garanti zaten uzun zaman önce doldu ve mahkeme vs. yollara başvursam yaşadığım sıkıntılar geçerli sayılmayabilir.
Son çare olarak burada pil sorunu çözülmeyecek olsa da ekran kartımı eski performansına getirebilecek yöntem bilen biri var mı sormak istedim. Teşekkürler.