Monster Tulpar T5 V21.3 sağlıklı kullanmak

Taha Resul

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Hayatımda ilk kez üst seviye bir laptopum oldu ve ben bu laptopu olabildiğince sağlıklı kullanmak istiyorum.
Laptop bu. Şu an için güzel bir soğutucu ile kullanıyorum. Temizlik olayı da bezle arada sırada tozunu falan alıyorum. 6 ayda bir de bakıma vermeyi düşünüyorum.
Bunlar dışında ömür uzatır dediğiniz her türlü bakım ve onarım taktiklerine açığım. Şimdiden teşekkür ederim :)

Arkadaşlar selamlar. Hayatımda ilk kez üst seviye bir laptopum oldu ve ben bu laptopu olabildiğince sağlıklı kullanmak istiyorum.
Laptop bu. Şu an için güzel bir soğutucu ile kullanıyorum. Temizlik olayı da bezle arada sırada tozunu falan alıyorum. 6 ayda bir de bakıma vermeyi düşünüyorum.
Bunlar dışında ömür uzatır dediğiniz her türlü bakım ve onarım taktiklerine açığım. Şimdiden teşekkür ederim :)

Eğimli bir laptop altlığı kullanarak arka alt fan egzozlarına küçük kapaklar yerleştirip kullanın. Sıcaklık değerleri biraz azalacaktır.

• Surfing işleri pilde yapın. Oyun ağır yük altında şarjda kullanın.
  • Altına laptop standı benzer koyun.
  • Pil modu Dengeli olsun.
  • OC yapmayın.

Garantisi olduğu zamanlarda dediğiniz gibi 6 ayda bir bakım yaptırın servise.
Olmadığı zamanlar ise 6 ayda/ (1)yılda bir iç temizlik, 2 yılda bir termal macun yenilemesi yapın.
İçinde HDD varsa çok sallamadan taşıyın.
Yere düşürmeyin, HDD sağlığını etkiler.
Sıcaklıkların 85 üstüne çıkmasına izin vermeyin.
Ve diğer denilenleri uygulayın (pil konusunda bilgim yok) (şarjda kullanma vs.)

Hayırlı olsun, çok uzun bir süre boyunca Monster marka bilgisayarları kullandım, sana birkaç tavsiye de ben vereyim.

Isınma konusunu dert etme, aldığın model zaten yeni nesil, soğutucu almana gerek olduğunu düşünmüyorum zaten. Kendim zorlaya zorlaya kullandığım abramda bile zorlanma hissetmemiştim.

Düşürmemeye kesinlikle dikkat et, ucuz ettir bu, yahni hesabı 😄

Bakımlarını düzenli yaptır, sen yapabiliyorsan iki ayda bir termal macununu yenile, içine hava vur.

OC yapmazdım senin yerinde olsam, zaten performanslı bir cihaz, bu arada ne üzerine kullanacaksın bu bilgisayarı?

Hayırlı olsun, çok uzun bir süre boyunca Monster marka bilgisayarları kullandım, sana birkaç tavsiye de ben vereyim.

Isınma konusunu dert etme, aldığın model zaten yeni nesil, soğutucu almana gerek olduğunu düşünmüyorum zaten. Kendim zorlaya zorlaya kullandığım abramda bile zorlanma hissetmemiştim.

Bakımlarını düzenli yaptır, sen yapabiliyorsan iki ayda bir termal macununu yenile, içine hava vur.

OC yapmazdım senin yerinde olsam, zaten performanslı bir cihaz, bu arada ne üzerine kullanacaksın bu bilgisayarı?
2 ayda bir termal yenilemesi çok gereksiz.
Yılda bir bence en az gerekli süre. 2 yılda bir bile olabilir.
Zaten kullanıcı sistemin normalden fazla ısınmaya başladığı zaman değiştirir termali.
Dediğim gibi asıl faktör ısınmaya başlaması.

2 ayda bir termal yenilemesi çok gereksiz.
Yılda bir bence en az gerekli süre. 2 yılda bir bile olabilir.
Zaten kullanıcı sistemin normalden fazla ısınmaya başladığı zaman değiştirir termali.
Dediğim gibi asıl faktör ısınmaya başlaması.
Gereksiz demeyelim, yersiz olur. Açıkçası çalıştığım şirkette ağırlıklı işlem yapan bilgisayarla iki ayda bir temizlik atarken macunlarını da yeniliyorduk, gayet mis gibi oluyordu, zararı yok sonuçta. 😁

Bilgisayarı tasarım ve programlamada kullanmak, arada sırada da yeni çıkan oyunları üst seviyede oynamak için kullanacağım. Özellikle ilerleyen zamanlarda pek çok programı ( Android Stuido, Photoshop, Illustrator vb. ) sıklıkla ve bir arada kullanacağım için cihaz bir miktar yorulacak.

Bilgisayarı tasarım ve programlamada kullanmak, arada sırada da yeni çıkan oyunları üst seviyede oynamak için kullanacağım. Özellikle ilerleyen zamanlarda pek çok programı ( Android Stuido, Photoshop, Illustrator vb. ) sıklıkla ve bir arada kullanacağım için cihaz bir miktar yorulacak.
Kolay gelsin dostum, bizim sektöre bilgisayar dayanır da klavye dayanmaz, sert kullanmayalım 😁

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı