Reel değerlerde %10 Overheat'a kadar veriyorsa soğutucu ile sorununu çözecektir. Arkadaşlarıma aldığım Victus'larda bu şekilde %10-12 olanların sorununu soğutucularla çözdük. Bu sebeple test ediyorum öncelikle.
Overheat değerin %0 görünüyor. Clevo kasalarda pek denk gelmez. Laptopu havalandırdığınız sürece sorun çıkacağını düşünmüyorum. GPU-Z ile ekran görüntüsü atabilir misiniz? Normalde Clevo kasa olsa en azından %5 bir kayıp verirdi.
Overheat değerin %0 görünüyor. Clevo kasalarda pek denk gelmez. Laptopu havalandırdığınız sürece sorun çıkacağını düşünmüyorum. GPU-Z ile ekran görüntüsü atabilir misiniz? Normalde Clevo kasa olsa en azından %5 bir kayıp verirdi.
Sonuçlar iyi görünüyor. Durumun şimdi farkına vardım. İşlemciniz zaten ısınmaya meyilli değil. i7-12700H işlemci gibi 115W'a kadar PL2'de güç tüketeceğini düşünmüştüm fakat işlemci bir alt segmentte olan 10 Core serisi olduğundan PL1 ve PL2 de üretici tarafından kısıtlanmış durumda görünüyor. Yüksek ihtimal size bu laptopla verilen adaptör 225W yerine 180W'tır. İşlemciyi tam performansta kullanamamanız için sınırlamışlar. Bu sebeple işlemci ısınmıyor. Ekran kartının ısınmasıda 100W'a kadar çıktığı için böyle. Clevo kasalarda normalde 90W'a ya da 95W'a kadar görüyorduk (83-85 Derecelere çıkıyordu ekran kartı.). AIDA64'te GPU tickini kaldırıp bir test edebilir misiniz ayrıca? Ekran kartı güç kullanmadığında işlemci PL2'de yüksek güç tüketimine gidiyor mu görelim. Eğer ki yüksek güç tüketimine giderse işlemci daha fazla overheat verebilecektir. Zaten işlemcinin frekansındanda durum görünüyor düşük güçte çalıştığı. Normalde 4.7 GHz'ye kadar çıkması gerekirken sizde 4.3-4.5 GHz'leri zorlamış test detaylarında.
Sonuçlar iyi görünüyor. Durumun şimdi farkına vardım. İşlemciniz zaten ısınmaya meyilli değil. i7-12700H işlemci gibi 115W'a kadar PL2'de güç tüketeceğini düşünmüştüm fakat işlemci bir alt segmentte olan 10 Core serisi olduğundan PL1 ve PL2 de üretici tarafından kısıtlanmış durumda görünüyor. Yüksek ihtimal size bu laptopla verilen adaptör 225W yerine 180W'tır. İşlemciyi tam performansta kullanamamanız için sınırlamışlar. Bu sebeple işlemci ısınmıyor. Ekran kartının ısınmasıda 100W'a kadar çıktığı için böyle. Clevo kasalarda normalde 90W'a ya da 95W'a kadar görüyorduk (83-85 derecelere çıkıyordu ekran kartı.). AIDA64'te GPU tickini kaldırıp bir test edebilir misiniz ayrıca? Ekran kartı güç kullanmadığında işlemci PL2'de yüksek güç tüketimine gidiyor mu görelim. Eğer ki yüksek güç tüketimine giderse işlemci daha fazla overheat verebilecektir. Zaten işlemcinin frekansındanda durum görünüyor düşük güçte çalıştığı. Normalde 4.7 GHz'ye kadar çıkması gerekirken sizde 4.3-4.5 GHz'leri zorlamış test detaylarında.
Hocam durumu çözdüm sorun tamamen hava alamamasından kaynaklıymış. Laptopun altına kitap koyarak hava kanallarını rahat bıraktım. Altında kitap varken herhangi bir soğutucu yokken God of War oyununda Ultra ayarlarda ekran kartı 75 derece, işlemci 75 derecede sabit oynatıyor. Her şey için çok teşekkür ederim.