Monster Tulpar T5 v23.2 laptopun işlemcisi cok ısınıyor

Reel değerlerde %10 Overheat'a kadar veriyorsa soğutucu ile sorununu çözecektir. Arkadaşlarıma aldığım Victus'larda bu şekilde %10-12 olanların sorununu soğutucularla çözdük. Bu sebeple test ediyorum öncelikle.
AIDA64 kullanımını pek bilmiyorum da discorddan yardımcı olabilir misin acaba rica etsem? prepective yazarak ekleyebilrisin.

AIDA64 kullanımını pek bilmiyorum da Discord'dan yardımcı olabilir misin acaba rica etsem? Prepective yazarak ekleyebilrisin.

1695588573277.png

1695588619762.png

Bu yönergeleri takip edip Start'tan 10 dk sonrasının ekran görüntüsünü gönderin. Turbo modda test etmeyi unutmayın.

Eki Görüntüle 1956199

Eki Görüntüle 1956202

Bu yönergeleri takip edip Start'tan 10 dk sonrasının ekran görüntüsünü gönderin. Turbo modda test etmeyi unutmayın.

1695589360130.png

Control Center'dan performans moduna aldım ve 10 dakika test yptım sonuçlar bu şekilde, bu sefer ekran kartım, işlemciden daha sıcak değerler verdi.

1695589527870.png

Bu da daha detaylı sıcaklık değerleri.

Oyunda bile 90-100 derece görüyorsa stres testini düşünemiyorum bile. Soba resmen.

Stres testinde çok daha az değerler aldım.

Eki Görüntüle 1956238

Control Center'dan performans moduna aldım ve 10 dakika test yptım sonuçlar bu şekilde, bu sefer ekran kartım, işlemciden daha sıcak değerler verdi.

Eki Görüntüle 1956241

Bu da daha detaylı sıcaklık değerleri.

Stres testinde çok daha az değerler aldım.

Overheat değerin %0 görünüyor. Clevo kasalarda pek denk gelmez. Laptopu havalandırdığınız sürece sorun çıkacağını düşünmüyorum. GPU-Z ile ekran görüntüsü atabilir misiniz? Normalde Clevo kasa olsa en azından %5 bir kayıp verirdi.

Overheat değerin %0 görünüyor. Clevo kasalarda pek denk gelmez. Laptopu havalandırdığınız sürece sorun çıkacağını düşünmüyorum. GPU-Z ile ekran görüntüsü atabilir misiniz? Normalde Clevo kasa olsa en azından %5 bir kayıp verirdi.
Yani gelen sonuçlar iyi mi? Şöyle bırakayım ekran görüntüsünü.

Dosya Ekleri

• 3.png
    3.png
    44,5 KB · Görüntüleme: 50
Yani gelen sonuçlar iyi mi? Şöyle bırakayım ekran görüntüsünü.

Sonuçlar iyi görünüyor. Durumun şimdi farkına vardım. İşlemciniz zaten ısınmaya meyilli değil. i7-12700H işlemci gibi 115W'a kadar PL2'de güç tüketeceğini düşünmüştüm fakat işlemci bir alt segmentte olan 10 Core serisi olduğundan PL1 ve PL2 de üretici tarafından kısıtlanmış durumda görünüyor. Yüksek ihtimal size bu laptopla verilen adaptör 225W yerine 180W'tır. İşlemciyi tam performansta kullanamamanız için sınırlamışlar. Bu sebeple işlemci ısınmıyor. Ekran kartının ısınmasıda 100W'a kadar çıktığı için böyle. Clevo kasalarda normalde 90W'a ya da 95W'a kadar görüyorduk (83-85 Derecelere çıkıyordu ekran kartı.). AIDA64'te GPU tickini kaldırıp bir test edebilir misiniz ayrıca? Ekran kartı güç kullanmadığında işlemci PL2'de yüksek güç tüketimine gidiyor mu görelim. Eğer ki yüksek güç tüketimine giderse işlemci daha fazla overheat verebilecektir. Zaten işlemcinin frekansındanda durum görünüyor düşük güçte çalıştığı. Normalde 4.7 GHz'ye kadar çıkması gerekirken sizde 4.3-4.5 GHz'leri zorlamış test detaylarında.

Sonuçlar iyi görünüyor. Durumun şimdi farkına vardım. İşlemciniz zaten ısınmaya meyilli değil. i7-12700H işlemci gibi 115W'a kadar PL2'de güç tüketeceğini düşünmüştüm fakat işlemci bir alt segmentte olan 10 Core serisi olduğundan PL1 ve PL2 de üretici tarafından kısıtlanmış durumda görünüyor. Yüksek ihtimal size bu laptopla verilen adaptör 225W yerine 180W'tır. İşlemciyi tam performansta kullanamamanız için sınırlamışlar. Bu sebeple işlemci ısınmıyor. Ekran kartının ısınmasıda 100W'a kadar çıktığı için böyle. Clevo kasalarda normalde 90W'a ya da 95W'a kadar görüyorduk (83-85 derecelere çıkıyordu ekran kartı.). AIDA64'te GPU tickini kaldırıp bir test edebilir misiniz ayrıca? Ekran kartı güç kullanmadığında işlemci PL2'de yüksek güç tüketimine gidiyor mu görelim. Eğer ki yüksek güç tüketimine giderse işlemci daha fazla overheat verebilecektir. Zaten işlemcinin frekansındanda durum görünüyor düşük güçte çalıştığı. Normalde 4.7 GHz'ye kadar çıkması gerekirken sizde 4.3-4.5 GHz'leri zorlamış test detaylarında.

Hocam durumu çözdüm sorun tamamen hava alamamasından kaynaklıymış. Laptopun altına kitap koyarak hava kanallarını rahat bıraktım. Altında kitap varken herhangi bir soğutucu yokken God of War oyununda Ultra ayarlarda ekran kartı 75 derece, işlemci 75 derecede sabit oynatıyor. Her şey için çok teşekkür ederim.

Değerleriniz çok iyi görünüyor. İşlemci 5.1 GHz'leri görmesine rağmen 77 derece Max bayağı iyi. Kullandığınız laptop marka modeli nedir?

Teşekkür ederim yorumlamanız için. Nitro 16 cihazım hocam. Dün güzel bir inceleme yayınladım göz atmak isterseniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı