Monster Tulpar T5 v23.3 alınır mı?

Video izlerken bile fan mı açıyor? Sanırım yazılımsal hata olabilir. O kadar güce ya da fana ihtiyacı olmaz. Sende uygulamasında bir değişiklik olabilir belki. Boş masaüstünde enerji tasarrufuna çekin faydası olur.
Açıkçası Turbo o yüzden var. Fan ne kadar kaliteli bilmiyorum. Son ve belki en temiz seçenek XTU'ya da ThrottleStop işinizi görür. Forumda benzer konuları araştırabilirsiniz. İncelediğiniz video da tam çözüm yok mu? Son baktığım kısımda ThrottleStop değerleri ile oynuyordu.

Hocam fanı performans moduna alınca açıyor. Varsayılan ayarda fanlar daha dengeli ama oyunlarda vs. ısınıyor. O yüzden oyun açınca performans modunu açıyorum ve evet performans moduna alınca ne olursa olsun bir fan sesi geliyor. Varsayılan mod video izlerken yeterli. Ben sadece uzun ömürlü olsun diye çok ısınsın istemiyorum.

O zaman Denetim Masası'ndan en yüksek işlemci durumu kurcalayarak sorun çözülebilir. Ya da bence Intel XTU ile undervolt çok daha kesin sonuç verir. Turbo kapatmak ne kadar iyi bilmiyorum. Buna rağmen denemeye değer. Sıcaklık hissedilen şekilde düşer. FPS oyunları etkisi ne olur bilmem ama genelde sıcaklık belirgin şekilde düşüyor. Forumda benzer durumu araştırmanızı öneririm. Bilgisayar her şekilde yine ısınacacaktır. Aslında uzun süreli 90C üstü çalışmasın yeterli.

O zaman Denetim Masası'ndan en yüksek işlemci durumu kurcalayarak sorun çözülebilir. Ya da bence Intel XTU ile undervolt çok daha kesin sonuç verir. Turbo kapatmak ne kadar iyi bilmiyorum. Buna rağmen denemeye değer. Sıcaklık hissedilen şekilde düşer. FPS oyunları etkisi ne olur bilmem ama genelde sıcaklık belirgin şekilde düşüyor. Forumda benzer durumu araştırmanızı öneririm. Bilgisayar her şekilde yine ısınacacaktır. Aslında uzun süreli 90C üstü çalışmasın yeterli.

Zaten 90 derece üstüne çıkmıyor genelde 80'lerde geziyor ama 90'ı görüp düşüyor. Mesela Cities Skylines'te genel olarak 85 derecelerdeydi maksimum 91 gördü ama grafikleri fulledim. Normalde grafikleri Full'de oynamam zaten. Test etmek için girdim. Bence bilgisayarın soğutması iyi, işlemcim ve ekran kartım çok güçlü olduğu için ısınıyor ve sonuçta premium bir ürün değil. Oyun bilgisayarı ve oyun bilgisayarları zaten genel olarak ısınıyor. Bilmiyorum Turbo'yu kapatayım mı sizce. Çünkü bu işlerde çok bilgili olmadığım için kurcalamak istemiyorum.

Monster'ı olan bir tanıdığım var CS:GO' da 100 derece görünce oyun duruyormuş. Ben 100 derece göreceğimi sanmıyorum ama denemek lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı