Monster Tulpar T6 3.4.5 laptopta watt değer limiti nasıl kaldırılır?

erendmrx

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Tulpar T6 V3.4.5 RTX 5070 Max-Performance 8GB GDDR7 128-Bit DX12-- i7-13700HX 16C/24T; 30MB L3; E-CORE Max 3.70GHZ P-CORE Max 5.00 GHZ; 55W--32GB (2x16GB) DDR5 4800MHz
Model: Monster Tulpar T6 3.4.5
GPU: RTX 5070 (100W + 15W)
CPU: Intel i7-13700HX (55W)

Hiçbir oyunda ekran kartı 70 Watt'ı geçmiyor. Tam 70 bile olmuyor, maksimum 69 Watt'ta kalıyor. Bir güç limiti var gibi görünüyor ama BIOS üzerinden mi ayarlanıyor emin değilim. MSI Afterburner yükledim, orada da Power limit kilitli ve hiçbir şekilde 70 Watt'ın üzerine çıkamıyorum. Bilgisayarın ayarları “maksimum performans” modunda.

YouTube'da birinin RTX 5060'lı model incelemesinde 90 watt değerlerini gördüm, ama bende kesinlikle 69 Watt'ın üzerine çıkmıyor. Kullanım oranı da ortalama %40 civarında kalıyor. Bu limiti nasıl kaldırabilir veya yükseltebilirim?

Control Center da ne seçili? Bilgisayar ayarları maksimum performans yazmışsınız evet lakin Control Center da Yüksek Performans seçmeniz gerekiyor.

Senden Ricam full maksimum ayarlarda Rust oyununa girip FPS değerini söyleyebilir misin?
Ayrıca oyundayken Watt'ı tekrar kontrol et. Artmış olması lazım. Eğer watt artmadıysa sorun tam da tahmin ettiğim şey olabilir

Senden Ricam full maksimum ayarlarda Rust oyununa girip FPS değerini söyleyebilir misin?
Ayrıca oyundayken Watt'ı tekrar kontrol et. Artmış olması lazım. Eğer watt artmadıysa sorun tam da tahmin ettiğim şey olabilir. Hemen aksiyon alman gerekebilir. Fakat öncesinde dediğim oyuna girip değerleri söylemen gerek

Control Center da ne seçili? Bilgisayar ayarları maksimum performans yazmışsınız evet lakin Control Center da yüksek performans seçmeniz gerekiyor.

Control Center'de yüksek performans diye bir seçenek yok performans olarak ayarladım.

Senden ricam full maksimum ayarlarda Rust oyununa girip FPS değerini söyleyebilir misin?
Ayrıca oyundayken Watt'ı tekrar kontrol et. Artmış olması lazım. Eğer watt artmadıysa sorun tam da tahmin ettiğim şey olabilir.

Senden ricam full maksimum ayarlarda Rust oyununa girip FPS değerini söyleyebilir misin?
Ayrıca oyundayken Watt'ı tekrar kontrol et. Artmış olması lazım. Eğer watt artmadıysa sorun tam da tahmin ettiğim şey olabilir. Hemen aksiyon alman gerekebilir. Fakat öncesinde dediğim oyuna girip değerleri söylemen gerek.

O oyun maalesef bende yok en zorlayacak oyun FIFA 23 var oda Max 69 watt görüyor.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    553,8 KB · Görüntüleme: 7
  • 2.png
    2.png
    26,7 KB · Görüntüleme: 8

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı