PlayStation 4 CD disk okuyucusu tamiri nasıl olur?

Selamlar, elimde ihtiyar bir PS4 fat kasa var. Yaklaşık 3-4 yıldır CD takıp oyun oynarken bir süre sonra bu disk okunamadı diyerek CD'yi dışarıya veriyor. CD'lerim mi çizik acaba diye düşündüm ama elimdeki 3 CD'de de izler göremedim temiz duruyorlar. Sanırım CD okuyucusu bozuk. Evde tamir edilebilecek bir şey midir? Eğer öyleyse malzemeleri nereden temin edebilirim? Yoksa bilene vermek lazım mıdır?

Selam, PlayStation 4'ün iç yapısı fazlasıyla karışık. Açarken ve kapatırken neyi nereye taktığını bile unutabilirsin.

Ayrıyeten şöyle bir ihtimalde var, direkt disk okuyucusu bozuk diye malzeme temin etmen zarar olur çünkü tam olarak neyin bozulduğunu bilmiyorsun. Optik okuyucu mu yoksa lens mi? Veya mekanizma mı? Uzun lafın kısası bilen birisine vermen lazım.

Selam, PlayStation 4'ün iç yapısı fazlasıyla karışık. Açarken ve kapatırken neyi nereye taktığını bile unutabilirsin.

Ayrıyeten şöyle bir ihtimalde var, direkt disk okuyucusu bozuk diye malzeme temin etmen zarar olur çünkü tam olarak neyin bozulduğunu bilmiyorsun. Optik okuyucu mu yoksa lens mi? Veya mekanizma mı? Uzun lafın kısası bilen birisine vermen lazım.

Cevap verdiğin için teşekkürler dostum. Bu işi yapan kurumsal firmalar var mıdır? Her yere güvenemiyor insan çünkü PS4'ün bende yeri ayrı oldugu için zarar görmesini veya parça çalınmasını istemem. Adana içerisinde güvenilir bir yer öneren olursa orayla da iletişime geçebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı