İnceleme Monster Tulpar T7 20.4

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
i7 5500u 940m olan grundig laptop 720p ekrana sahipti. Bu yüzden hala rahat oyun oynanabiliyor. Düşük çözünürlük ve o dönem için iyi ekran kartı bugün bile iş görebiliyor. Aslında temel mantık bu.

Kullandığım laptop soğutcu modeli şudur. (link güncellendi)

Son düzenleme:
Hocam yanlış kişiyi etiketlemişsiniz

@teknoman Bugün pil testi yapabildim. "En iyi güç verimliliği" şeklinde yaptığımda aşağıda ki değerler çıkıyor. (Klavye aydınlatması açık ve Ekran ışığı 75) Bir video açtım youtube'dan ve bir zaman geçtikten sonra daha fazla enerji harcadığını fark ettim. Tabi hoparlör de açıktı bu yüzden daha fazla enerji tüketti. 2. resim ise bunu fark ettiğim an.

Sonuç olarak cihazın tamamen kullanımına göre tahmini zaman değerleri artıyor ya da azalıyor. Ortalama genel kullanımda 2 saat olduğunu söyleyebilirim. Zaten 4100mAh gücüne sahip bir bataryadan çok da iyi bir performans beklememek gerekir. Ekran ışığı ve klavye aydınlatması kapatılarak daha fazla pil ömrü sağlanabilir.

Bu arada sağ alt'da saatler yazıyor. Oradan da bir fikir edinebilirsin.

Dosya Ekleri

• pil.jpg
    62,9 KB · Görüntüleme: 166
  • pil2.jpg
    65,8 KB · Görüntüleme: 164

Hocam bende bu modeli aldım benım ışlemcı sıcaklıpım 85'lerde oluyor stand olmasına rağmen. Frisby FNC-5230st testleri bununla yaptınız değil mi?
Eklmeyi unuttum bir de Turbo fanı açtığım takdirdede düz 85'te devam ediyor üstüne çıkmıyor altını görüp 85 varabiliyor tekrar.

Hocam bir şey daha soracaktım: Benım bilgisayarımdan cızırtı gelıyor ara sıra. Sızde de var mı bu sorun? eğer bana özelse değişim talep edeceğim.

Son düzenleme:
God of war ultra+ ayarlarda 2 farklı resim ekledim. İlk resim oyunu açtıktan 15 dakika sonra ki sıcaklıklar ikinci resim ise yaklaşık 40 dakika sonra ki sıcaklıklar. Turbo fan açık ve soğutucu devrede. Normalde bu değerler ilk aldığım zamana göre yüksek bunun nedeni termal macun değiştirme zamanım gelmesi. Yaklaşık 6 ay önce almıştım. Tabi bir de yaz ayında olmamızın da bir etkisi var. Buna rağmen söylediğiniz sıcaklıkları hiç görmedim. Bence sorun termal macununuzla alakalı olabilir. Ben bayiden test edilmiş şeklinde teslim almıştım.

Coil whine konusuna gelecek olursam ben kullandığımdan beri hiç cızırtı sesi duymadım. Tam olarak nereden geliyor. Duruma göre telefona bu sesi/görüntüyü kayıt edin ve değişim/iade talebinde bulunun.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    296,4 KB · Görüntüleme: 149
  • 2.jpg
    217,9 KB · Görüntüleme: 149

Teşekkür ederim yanıtınız için haklısınız sanırım termal macunumla alakalı ayrıca evet coil whine mevcut yarın değişim talep edeceğim.
Bir sorum daha olacaktı: soğutucunuzdan memnun musunuz?

Bilgisayar alacak olsam Monster ve benzerlerini tercih etmem. Ekonomik şartlar zaten belli, 2-3 sene sonra şahin gibi heryeri dökülen cihaza para vermem.

Bilgisayar alacak olsam Monster ve benzerlerini tercih etmem. Ekonomik şartlar zaten belli, 2-3 sene sonra şahin gibi heryeri dökülen cihaza para vermem.
Çok doğru bir söz. Onun yerine masaüstü almak zekice.
Bazen kendime ben çok aptalım neden masaüstü almadım diye kızıyorum. 3060lı masaüstü alabilirdim. Ama laptop lazımdı ve alması en mantıklı cihaz buydu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…