İnceleme Monster Tulpar T7 20.4

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır olmaz. Bu durum sadece monster değil tüm firmalar için geçerli. Şayet olsa zaten free dos olarak satmazlardı. Yanlız kendi orjinal windows sürümünüzü satın alırken 50TL'lik oem sürümler yerine biraz daha yüksek fiyatlı ancak daha garantili olan internet sitelerinden satın almaya çalışın derim.

Güncelleme bilgi:
Hala termal macunumdan memnun olmadığım halde işlemciye biraz ayar çektikten sonra r23,gpu-z ve timespy testi tekrar yaptım. Değerler şu şekilde oldu; r23 ve gpu-z testi aşağıda .

Yeni timespy skoru link:

Tahmini olarak iyi bir termal macun kullanıldığında r23'den 14'bin üstü ve timespy testinde ise işlemci skoru 11-12 bin seviyelerine çıkar diye düşünüyorum.

Not: Eski ile yeni birlikte görsellerde verilmiştir.

Dosya Ekleri

• 21.72.jpg
    171 KB · Görüntüleme: 75
  • Yeni Bit eşlem resmi - Kopya.jpg
    419,9 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleme:
Sizide çok yoruyorum ama;
Ssd konusunda 1000₺ gibi bir ekleme yapacak olsam sizce,
1.portu tek başına 1 tb m2 mi yapayım? (1200₺ olan)
Yoksa mevcut olan 500gb 1.porta ek olarak 500 gb daha m2 mi yapayım? (1099₺ olan)

Aslında olduğu gibi alsam bütçemi zorlamadan daha iyi olacak ama okuma yazma hızı olarak düşük gibi geliyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20220910_152047.jpg
    93 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_20220910_152030.jpg
    81,7 KB · Görüntüleme: 79
Bütçenize bağlı. Okuma yazma oranının yüksek olması her zaman daha iyidir birinci portda.

@timelook Hocam sizce T7 V20.4 mü yoksa V20.5 mi almalıyım? Öneriniz var mı?

Hocam bu durum tamamen size kalmış. Cihazın turbo'su v20.5'de otomatik durumda yani cihaz ihtiyaç duyduğunda turbo moduna geçiyor. Özetle tam kontrol sizde değil ancak turbo modun monster tarafından geleceği de söyleniyor ancak bir zaman dilimi yok. Yani risk almak tamamen sizin elinizde. v20.4 bile alsanız çok bir şey kaybetmezsiniz şuan yeni nesil diye geçinip performans/donanım/soğutma olarak hepsinden daha iyi durumda. Bu yüzden v20.5 de alsanız v20.4 de alsanız sizi tatmin edecektir.

Hocam v20.5 için sıcaklık değerleri nasıldır sizce bir arkadaş inceleme paylaşmış timespy gibi pek anlamıyorum. Laptopu genelde altı havadar şekilde kullanıyorum sıcaklık değerleri çok mu yüksek? Birde kütüphane gibi ortamlarda en düşük güç modunda fan çalıştırırır mı? Ara sıra kütüphaneye gidiyorum insanları rahatsız etmek istemem.

Hocam v20.4 kasasını kullanıyor zaten. Piyasada ki diğer rtx3060'a sahip cihazlara kıyasla sıcaklık açısından en serin çalışan cihaz diyebilirim. Aldığı skorlar ve sıcaklık testleri de bunu gösteriyor zaten. Tabi v20.4'de v20.5'de alsanız cihazı tam performansta kullanabilmek için yükseklik ayarlı bir soğutucu şart. (Bu neredeyse her laptop için geçerlidir) Kütüphane gibi ortamlarda yani sessizlik istediğinizde hiç sorun olmaz. Ofis modunda bile neredeyse hiç ses yok ama daha önemlisi monster kontrol merkezinden fanların hızını istediğiniz gibi düşürüp yükseltebilirsiniz. Bu açıdan her zaman bir avantajınız bulunmakta zaten.

Cevapladığınız için çok teşekkürler hocam, v20.5 aklıma yattı. Bir kişi daha incelemesini yapacak, ondan sonra kararımı verip almayı düşünüyorum bakalım. İyi akşamlar.

@mustafayilmaz1 buradan devam edelim. Test sırasında Turbo fan açık mı? Açık değilse mutlaka açın.

Dosya Ekleri

• sdsdsds.jpg
    110,9 KB · Görüntüleme: 77
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…