İnceleme Monster Tulpar T7 20.4

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Değerli timelook @timelook merak ettiğim birşey var acaba etrafında 19.5 230-240w adaptör varsa timespy testi yapmam mümkün mü. Sonunda bende geçiş sürecini bu laptop ile tamamlayacağım gibi görünüyor da

Konu dışı: Evet timespy testi yapın ve sonuçları paylaşın. Kontrol merkezinde ki ayarları zaten biliyorsunuz Cihazı aldığınızda monsterdan mutlaka termal macun yenileme/bakım hizmetinden yararlanmayı unutmayın.

Vallahi daha almadım ama dedim sende varsa etrafta bir adaptör deneyebilir misin bu arada T7 21.9 incelemesi gelmiş ve adaptör yetersiz denmiş benim aklımdaki kurt demek doğruymuş

@timelook Katkılarınız sayesinde bende bu ürünü aldım. Teşekkür ederim.
Test programları vs. indiriyorum. Hangi oyunlarda sıcaklık vb. testi yapmamı önerirsiniz. Oyun dolu bir hesabım olmadığı için düşük bütçeli tavsiye alabilirim.

Vallahi daha almadım ama dedim sende varsa etrafta bir adaptör deneyebilir misin bu arada T7 21.9 incelemesi gelmiş ve adaptör yetersiz denmiş benim aklımdaki kurt demek doğruymuş
Hocam bende öyle bir adaptör yok. O inceleme enteresan hocam monster kontrol merkezinde ki menüleri söylerken "akıllı güç kontrolü" kısmında "oyun modu" ve ayarlarını söylüyor. Yani Turbo modun özelliklerine hiç girmiyor ki ilginç bir diğer nokta oyun performanslarında gpu'nun kaç w çektiği de kapalı. Onu da göremiyoruz. Adaptör konusunda evet adaptör yeterli gelmediği için monster kontrol merkezinde ki ayarların yükselmesine rağmen performansın aynı kalması bu yüzden de olabilir. Muhtemelen bu eksiler monster'a bu çoktan gitmiştir. -)

Öncelikle hayırlı olsun. Yapacağınız ilk iş yükseklik ayarlı bir soğutucu almak olmalı. Bu cihazın performansı cihaz hava aldığında ortaya çıkıyor. Düşük bütçeli bir oyun şuan aklıma gelmiyor ancak hoşunuza giden sürekli oynadığınız bir oyun varsa ilk olarak ondan başlayabilirsiniz.

Hocam bende söyledim kendilerine ama dikkate aldılar mi bilemem. Hatta mail attım kendilerine. İkinci el ateş pahası sıfırı kadar istiyor millet hocam. 10 liraya anca GTX 1060 alabiliyorum. Sıfır 12 taksit iyidir diye hala kart iadem yapılmadi. Ayın 2 sinde laptop monsterdeydi hala iade yapılmadı yapılsın 1x16 yada 2x16 şeklinde 1 TB alacağım hddyi nasipse 12 taksit ile

Hocam her geçen gün fiyatlar artıyor ki bu artık normal bir durum ülkemizde Neyse konu v20.4'ün dışarısına çıktığı için belki konu dışında bir bölüm açıp etiketlerseniz orada devam ederiz.

Son olarak benim için en can alıcı nokta, ses seviyesi nasıl mesela valorant ve vs go da hoparlörlerde ayak seslerini net alabiliyor musunuz hocam. Biliyorsun sound blaster 6 T7 21.7 de sikintiliydi, bunda da öyle mi. Ses seviyesinden ve netliğinden bir bahsetsen

v20.4'e mi döndünüz hocam 2.el? Sound blaster her windows 11 güncellemesinde bozuluyor neredeyse. Şahsen ben cihazı ilk aldığımda deneme amaçlı baktım sonra hiç kullanmadım. Daha çok kulaklık kullanarak oyunları oynuyorum. Hoparlör'lerin ses kalitesi orta seviyede olduğunu söyleyebilirim.

@mustafayilmaz1 buradan devam edelim. Test sırasında Turbo fan açık mı? Açık değilse mutlaka açın.

Kusura bakmayın vakit bulamamıştım yazmak için, öncelikle Turbo fanı zaten açıyordum ve kitap ufak ama kalın bir kitap olduğu için hiçbir hava çıkışını engellemiyor. Benim merak ettiğim kısım şuralar;

Bu ayarları hiç değiştirdiniz mi onu merak ediyorum, değiştirdiyseniz resim atabilir ya da yazabilir misiniz?
-Ek olarak bir arkadaşım bana şu ayarları yaptı: FPS'imi NVIDIA Denetim Masası'ndan 70'e sabitledi ve güç tüketimini maksimuma aldı.(PL1, PL2, PL4 ne demek anlamadığı için hiç dokunmadı)

-Şu an her oyunda FPS Max. 70 oynuyorum ekran kartı sıcaklığım maksimum 80 bazen aşırı zorlarsam 82-83 falan oluyor. İşlemci sıcaklığım ise 70-83 civarı gidip geliyor.(1-2 saat oyundan sonra Turbo fansız 82-83 derece oluyor.)70 FPS bana pek sıkıntı çıkarmıyor ancak işlemcim fazla ısınsın istemiyorum çünkü ısınınca Turbo fanı açıyorum ve 15-20 dakika açık kalınca sıcaklık 58-60 dereceye düştüğü oluyor hem CPU hem de GPU için. Sıcaklık düşünce de (tahminimce ekran kartı zorlanmadığı için)FPS 20 civarlarına düşüyor ve ben oldukça rahatsız oluyorum.
--Yukarıda yazdığım bütün sıcaklık değerlerini Turbo fan kapalı oyun modunda, laptopun altında da hiçbir hava çıkışını etkilemeyen stand görevi gören bir kitap ile ölçtüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…