Monster Tulpar T7 G-Snyc Açılmama Sorunu

Phoxyie

Kilopat
Katılım
12 Nisan 2015
Mesajlar
52
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 3 ay önce Monster'dan Tulpar T7 modeli laptop aldım. Aldığımda Intel grafik sürücüsü yüklüydü ve Nvidia denetim masasında G-Sync açma bölümü gözükmüyordu.
Bunun Intel'in yüklü olmasından kaynaklı olduğunu söylediler. Sonradan benim bilgisayarım servise gitti, Nvidia grafik kartı güncelleme hatasından.
Bilgisayarı aldığımda Intel grafik sürücüsünü Windows sorunlarından dolayı yüklemediklerini söylediler. Dolayasısıyla artık Nvidia denetim masasında G-Sync açma butonu gözüküyordu. Ama ekran kartı hem masaüstü hem de oyunları çalıştırdığı için ısınıyordu, ben de Inteli yüklemeye karar verdim.
Monster müşteri hizmetlerinden destek alarak yükledim yeniden başlattığımda masasüstüne sağ tıkladığımda 1 saniyelik bir donma olduğunu fark ettim ve oyunlara girdiğimde aşırı bir yırtılma fark ettim. Intel'in sitesinden en son grafik sürücüsünü yükledim ama sorunun hala devam ettiğini gözlemledim. Intel grafik kartımda Intel HD Graphics 630.

Öncelikle Intel grafik sürücüsünün yüklü olduğu hiçbir bilgisayar G-Sync açamıyor mu?
Intel grafik sürücüsünü etkinleştirdikten sonra olan masaüstü sağ tıklama gecikmesi neden kaynaklanır?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.

pc.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
G-sync teknolojisi nVidia kartlarla ve bu teknolojiyi destekleyen monitörlerle kullanılabilir. Yani onboard (sizinki intel) ekran kartıyla kullanamıyor olmanız doğal. nVidia sürücünüz güncel mi? Geforce experience üzerinden ayar yapabiliyor olman lazım.
 
G-sync teknolojisi nVidia kartlarla ve bu teknolojiyi destekleyen monitörlerle kullanılabilir. Yani onboard (sizinki intel) ekran kartıyla kullanamıyor olmanız doğal. nVidia sürücünüz güncel mi? Geforce experience üzerinden ayar yapabiliyor olman lazım.

Monitörüm G-Sync teknolojisini destekliyor bunun farkındayım. Ama anakart üzerinden İntel grafik sürücüsünü aktifleştirdiğimde yani mshybrid yaptığımda nVidia denetim masasındaki monitör bağlantısını intele gösteriyor sanırım bu yüzden G-Sync butonunu göstermiyor. Söylemek istediğim bütün intel grafik sürücüsünü etkin kullananlar G-Sync açamama sorununu yaşıyor mu ?
 
İntel masaüstündeyken ya da internette gezinirken aktifleşir ama oyundayken nVidia kartı devreye girer. Ben bunu yaparken G-Sync kullanamama sorunu yaşadığım için bu makaleyi açtım. Çözümü bilen birileri varsa diye...
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı