Monster Tulpar T7 i7 12700H 90 dereceye ulaşıyor

Ali_keles

Yoctopat
Daha fazla  
Monster Tulpar t 7 laptopum var
İ7 12700h
Rtx3060
16 ram
512 SSD
Oyun oynarken vs işlemcim 88-89-90 civarı geziyor 90 in üstüne çıktığını görmedim fakat yakın zamanda bakıma yollamadim macun ve fan temizligi yapılmadığından olduğunu düşünüyorum. Her hangi bir soğutucu kullanmıyorum.sogutucu önerirseniz sevinirim işlemci ısısı hakkinda
fikrinizi alabilir miyim

Alırsan Monster tabii ki ısınır. Ülkemizdeki fakir aileler için ekstradan soba hizmeti veriyorlar çünkü (!). Yapabilecek bir şeyiniz yok, o sıcaklıklara alışmanız gerek.
1736602937871.jpeg

soğutucu konusunda çok fikrim yok çünkü bende de yok ama belki laptop fanı tıkanmıştır temizletin derim.

Alırsan Monster tabii ki ısınır. Ülkemizdeki fakir aileler için ekstradan soba hizmeti veriyorlar çünkü (!). Yapabilecek bir şeyiniz yok, o sıcaklıklara alışmanız gerek.

50k ya soba

i7 12700H gibi güçlü işlemciler için 88-90°c arası sıcaklıklar gayet normal, özellikle oyun oynarken. Bu işlemciler zaten 100°c'ye kadar dayanacak şekilde tasarlanmış. Yani şu anki değerler bir sıkıntı yaratmaz. Harici bir soğutucu almak da çok gerekli değil açıkçası. Laptopun kendi soğutma sistemi bu işi biraz kıytırıkta olsa hallediyor. Soğutucu alıp boşuna masraf yapmaya gerek yok bence.

i7 12700H gibi güçlü işlemciler için 88-90°c arası sıcaklıklar gayet normal, özellikle oyun oynarken. Bu işlemciler zaten 100°c'ye kadar dayanacak şekilde tasarlanmış. Yani şu anki değerler bir sıkıntı yaratmaz. Harici bir soğutucu almak da çok gerekli değil açıkçası. Laptopun kendi soğutma sistemi bu işi biraz kıytırıkta olsa hallediyor. Soğutucu alıp boşuna masraf yapmaya gerek yok bence.
Sen herahlde o kasanın o değerde tutabildiğini zannediyorsun.. ama tutmuyor, ısınıyor ve sonra işlemci kendi gücünü düşürüp yavaş çalışmaya başlıyor sen de drop yiyorsun.

Yani kimsenin bir şey başarabildiği yok. Monster sadece ısıtır... Yıl 2025 hala monster markasının ülkede satması sebebiyle gençliğe olan ümidim giderek azalıyor.

Sen herahlde o kasanın o değerde tutabildiğini zannediyorsun. Ama tutmuyor, ısınıyor ve sonra işlemci kendi gücünü düşürüp yavaş çalışmaya başlıyor sen de drop yiyorsun.

Yani kimsenin bir şey başarabildiği yok. Monster sadece ısıtır... Yıl 2025 hala Monster markasının ülkede satması sebebiyle gençliğe olan ümidim giderek azalıyor.

Aldığım dönemde fiyat performans olarak bulabildiğim en iyi cihazdı 2022 ya da 23 de aldım 33K civarına iş gereği yazılım tasarım programları vs kullanıyorum şu an oyun da oynuyorum ekstra olarak.

Aldığım dönemde fiyat performans olarak bulabildiğim en iyi cihazdı 2022 ya da 23 de aldım 33K civarına iş gereği yazılım tasarım programları vs kullanıyorum şu an oyun da oynuyorum ekstra olarak.
Monster asla F/P değildir. Ucuzdur, dandiktir. F/P ile ucuz mal farklı şeyler. Umarım en yakın zamanda kurtulursunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı