Monster Tulpar T7 internet hızı düşüyor

pullmeunder

Kilopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. İnternet hızım ile ilgili bir sıkıntım var. Denediğim hiçbir şeyden sonuç alamadım. Umarım derdime derman olabilirsiniz.

İnternet çekiyor olmasına rağmen, rastgele aralıklar ile download hızım düşüyor (0.5-2 Mbps). Aynı anda farklı bir laptop ile hız testi yaptığımda download hızının 30-40 Mbps aralığında olduğunu görüyorum. Bu sıkıntı 5-10 dakika ile birkaç saat arası devam ediyor; kendiliğinden düzelip 35-40 Mbps aralığına geri dönüyor ve belli bir süre sonra tekrar başlıyor.

Bilgisayar modelim Monster Tulpar T7, işletim sistemi Windows 10.

Şimdiden teşekkürler.

Denediklerim:

1) PC'ye ve modeme restart atmak.

2) Console ile DNS ayarlarını sıfırlamak.

3) Antivirüs programını kaldırmak. (Kaspersky)

Merhabalar. İnternet hızım ile ilgili bir sıkıntım var. Denediğim hiçbir şeyden sonuç alamadım. Umarım derdime derman olabilirsiniz.

İnternet çekiyor olmasına rağmen, rastgele aralıklar ile download hızım düşüyor (0.5-2 Mbps). Aynı anda farklı bir laptop ile hız testi yaptığımda download hızının 30-40 Mbps aralığında olduğunu görüyorum. Bu sıkıntı 5-10 dakika ile birkaç saat arası devam ediyor; kendiliğinden düzelip 35-40 Mbps aralığına geri dönüyor ve belli bir süre sonra tekrar başlıyor.

Bilgisayar modelim Monster Tulpar T7, işletim sistemi Windows 10.

Şimdiden teşekkürler.

Denediklerim:

1) PC'ye ve modeme restart atmak.

2) Console ile DNS ayarlarını sıfırlamak.

3) Antivirüs programını kaldırmak. (Kaspersky)

Bilgisayarın kanal genişliği ile modemin kanal genişliği arasında fark olmasından kaynaklı bu tarz cihazlar arasında hız farkı olabiliyor.
"Aygıt yöneticisine" giriş yapın. Ağ bağdaştırıcıları başlığından Wireless kartınızı bulun ve sağ tıklayarak "özelliklerini" açın. "Gelişmiş" seçeneğinde yer alan sırasıyla:
  1. Gezinme Zorlaması = 5(en yüksek),
  2. Sihirli Paket Uyanması(varsa) = Etkin,
  3. Verimlilik arttırıcı(varsa) = Etkin,
  4. Yayın Gücü = 5(en yüksek),
Olarak ayarlayın ve tekrar test edin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı