Monster Tulpar T7 v10.1.1 CPU fanını yağlama

Overwith

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar Tulpar T7 v10.1.1 bilgisayarımın işlemci fanı daha önceden ses yaptığı için garanti süresi içerisinde servise yollamıştım ve değiştirmişlerdi. Ekran kartı fanları da biraz cızırtı yapıyormuş onu fark edememişler ama rahatsız etmiyor sorun yok. Neyse CPU fanım değiştikten 2 ay sonra tekrar ses yapmaya başladı sonra zaman içerisinde giderek artmaya başladı ses ve titreme ben de fanı yağlamak istedim bu aralar açıkçası. Resimdeki hale getirip fanı çıkarmak istedim ama zorlamama rağmen çıkmadı muhtemelen çıkmayan türden o yüzden ben de kırmak istemediğim için geri taktım. Fan 140 lira civarlarında olduğu için yenisini almak istemiyorum bu fanı nasıl yağlayabilirim?

IMG-20200514-WA0008.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba dostum sıradan menteşe yağı ile yapman sorunu çözer fakat o şekilde yağlamak çok zor olur onun yerine gunshop tarzı yerlerde silah yağlamak için ucu plastik ve uzun şeklide olan basınca yağı tam istenen here fışkırtan yağlar var onları kullanabilirsin Yeniden Yönlendirme Bildirimi bunun gibi ucu uzun olanlardan bahsediyorum

merhaba dostum sıradan menteşe yağı ile yapman sorunu çözer fakat o şekilde yağlamak çok zor olur onun yerine gunshop tarzı yerlerde silah yağlamak için ucu plastik ve uzun şeklide olan basınca yağı tam istenen here fışkırtan yağlar var onları kullanabilirsin Yeniden Yönlendirme Bildirimi bunun gibi ucu uzun olanlardan bahsediyorum
Teşekkür ederim yorumun için öncelikle. Aslında o da aklıma geldi ama yağın fan motoruna zarar verebileceğini düşündüm. Vermese bile sonuçta fanın iç aksamına sıkamayacağım için dışında çok fazla toz birikir dedim kendi kendime. Sizce nasıl olur sıkıntı yaratır mı ?

fa
Teşekkür ederim yorumun için öncelikle. Aslında o da aklıma geldi ama yağın fan motoruna zarar verebileceğini düşündüm. Vermese bile sonuçta fanın iç aksamına sıkamayacağım için dışında çok fazla toz birikir dedim kendi kendime. Sizce nasıl olur sıkıntı yaratır mı ?
fanı tam olarak açmadan yağlaman oldukça riskli zaten fanın yağlanması gereken kısmı tam ortasındaki rulmana benzer yer kendi leptopumda onu çekip çıkarmıştım fanın kasasının vidalarını sökünce elime gelmişti fanın kendisi fan çıkmadan yağlama derim ben

fa

fanı tam olarak açmadan yağlaman oldukça riskli zaten fanın yağlanması gereken kısmı tam ortasındaki rulmana benzer yer kendi leptopumda onu çekip çıkarmıştım fanın kasasının vidalarını sökünce elime gelmişti fanın kendisi fan çıkmadan yağlama derim ben
Maalesef fan çıkmıyor:( Bazı fanlar yapısı gereği tutup çıkartılamıyomuş. Ortalık durulduğunda servise yollamaktan başka çarem kalmadı o zaman alternatifim var mı diye sormak istemiştim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı