Monster Tulpar T7 V10.1.1 vs i7 6700K sistem toplama

Toplasam mı, toplamasam mı?

• Topla

Oy: 5 62,5%
  • Al Laptopu

Oy: 1 12,5%
  • MSI 980 Ti GAMING 6G 384 Bit GDDR5 sana yeter

Oy: 0 0,0%
  • Hem topla hem de laptopu al (IMKANSIZ)

Oy: 2 25,0%

• Oy verenlerin toplamı
    8
  • Anket kapandı .

Эмре

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Artık bana da yeni bir PC gerekiyor. İlk başta MacBook Pro'lara baktım ve çok pahalı oluyor. Fakat liseye başlayacağım ve bana bilgisayar gerekebilir. Fakat ben hem oyunda oynamak istiyorum, hem de Hackintosh kurup macOS sistemi üzerinden de okulda gerekecek sunumlar vb şeyleri yapmak istiyorum. Arkadaşlarım bana bu linkteki PC'yi önerdiler: Monster Notebook | Performans Tutkunlarına Özel Notebook'lar

Ayrıca 32 GB RAM de eklersek bayağı uzun süre dayanabilir dediler. Fakat bir Desktop PC toplamak hem daha ucuz, hem de çok daha güçlü. Sizce toplayayım mı, toplamayayım mı? Toplasam bile özellikleri:

Olmasını istiyorum. 10.000 Turk Parasından az olsun yeter. Bu MinecraftEvi Buğra Kazancı'nın bilgisayarından tek farkı MSI GeForce 1070 istemem. Toplarsam ise MSI GeForce 1070 ile sistem uyumlu mudur? Şimdiden destekleriniz için teşekkürler. (Tabi ki Hackintosh için GPU'su olan bir Intel Core i7 sürümü gerekli.)

Dostum gel sen en iyisi şunu yap; Bilgisayar 2 disk tak istediğinden, ikiside SSD olsun onları şöyle yap;

256GB SSD'ye Hackintosh kur, bi diğer alacağın 120GB SSD'ye Windows 10 Pro kur o zaman baya bi çevik çalışır cihazın, Hem farklı disklerden boot edersin hem birbirine çakışması falan olmaz. İyi bir sistem toplamışsın bu arada illa da 32GB bellek gerekmiyor 16GB bellek alsan yeter sana o kadar parayı vereceğine bir tane daha işletim sistemi için disk al daha mantıklı. İşlemci olarak İ7 6700K alma çünkü 2 yıllık bir işlemci oldu İ5 7600K al hem daha ucuz hem daha uygun. Bir sorun olursa mutlaka sor bana. :D :D

Evet ama hem intel core i7 istiyorum hem de laptop benim için daha mı mantıklı onun konusunda bir şey öğrenmeliyim..

Evet ama hem intel core i7 istiyorum hem de laptop benim için daha mı mantıklı onun konusunda bir şey öğrenmeliyim..
Performans için laptop mu toplama mı diye tartışma olmaz çünkü performans olarak kesinlikle toplama bilgisayar döver. Eğer gittiğim yerde bilgisayarsız kalamam diyiyorsan laptop al fakat ben zaten fazla hareket ettirmiyecem diyiyorsan toplama al. Şunuda not düşeyim 32GB RAM ne işine yarayacak?
Fazla RAM fazla performans demek değilki. İkinci notum da şudur laptopları ne kadar iyi kullanırsan kullan ömürleri masaüstü bilgisayarlara göre daha düşük oluyor.

Performans için laptop mu toplama mı diye tartışma olmaz çünkü performans olarak kesinlikle toplama bilgisayar döver. Eğer gittiğim yerde bilgisayarsız kalamam diyiyorsan laptop al fakat ben zaten fazla hareket ettirmiyecem diyiyorsan toplama al. Şunuda not düşeyim 32GB RAM ne işine yarayacak?
Fazla RAM fazla performans demek değilki. İkinci notum da şudur laptopları ne kadar iyi kullanırsan kullan ömürleri masaüstü bilgisayarlara göre daha düşük oluyor.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Zaten performans konusunda PC daha ilerde diye biliyordum. 32GB ram ise geleceğe de yatırım olsun diye istiyorum çünkü 1995'te 4 MB Ram ile istediğinizi yapabiliyorken şimdi 2 GB ram ile istediğinizi yapamıyorsunuz. Yoksa biliyorum 16 GB Ram yeter şimdilik.

3mpe dostum bak sana dediğim parçaları al laptop alma pişman olursun çok iyi bir laptop istersen 6.000 TL'den başlıyor bende bilgisayar toplayacaktım ama evde kavga çıktığı için mecburen laptop aldım yemin ederim hiç memnun değilim o laptobu bulana ana avrat sövüyorum vallaha... Sen beni dinle bi hatta bütçe ver sana bi sistem bakayım?

Al dostum sana 7.500 TL'ye canavar gibi canavar sistem baktım bu sistemler her şeyi yaparsın, eğer fiyatları pahalı gelirse başka yerlere bakıp daha ucuza alabilirsin.

Ekran Kartı: MSI NVIDIA GeForce GTX 1070 GAMING X 8G 8GB 256 bit GDDR5 Fiyatı

İşlemci: Intel Kaby Lake Core i7 7700K 4.2GHz 8MB Cache LGA1151 Fiyatı

RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB(2x8GB) 2666MHz DDR4 Ram Fiyatı

Anakart: MSI Z270 TOMAHAWK Intel Z270 3800MHz (OC) DDR4 Soket 1151 Fiyatı

SSD: Samsung 850 EVO 500GB 540MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD Fiyatı

HDD: Seagate Barracuda 3TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Fiyatı

Kasa: Aerocool BattleHawk 750W 1x USB3.0, HD Audio, 5X Fanlı Fiyatı

CPU Soğutucu: Cooler Master Hyper T4 Intel 2011/1366/1156/1155/775 AMD Fiyatı

Su Soğutma: Akasa Venom Tek Fanlı 120mm Sıvı Soğutucu (AK-LC4001HS01) Fiyatı

Ayrıca bu sistemin yanına şu monitörü ve görüntü kablosunu alsan güzel olur;

Monitör: Asus PB277Q 27" 1ms (Analog+Display+HDMI+DVI-D) QHD Monitör Fiyatı

HDMI Kablo: Dark v2.0 3mt, 4K / 3D, Ağ Destekli, Altın Uçlu HDMI Kablo Fiyatı

Not: Eğer HDMI Kablo almayı düşünürsen sakın HDMI 1.4 alma, çünkü 24 Hz ve 30 Hz görüntü aktarıyor ekrana, ama HDMI 2.0 alırsan 60-75-120 Hz görüntü aktarıyor ekrana mesela;
1080p 120 Hz, 2160p 60 Hz desteği var sana attığım kabloda 4K desteği var ve 3 metre boyu var.

Bu topladığım sistemi almanı şiddetle tavsiye ederim eğer bazı parçalar pahalı geldiyse başka yerden bakıp alabilirsin. Bu sistemde darboğaz yoktur ama sen yinede bi diğer kişilere sormayı ihmal etme. :D :D

O bütçeye Ryzen sistem öneririm.

AMD Ryzen 7 1700 3.0 Ghz 20 MB AM4

Gigabyte AX370-Gaming K3 3200 Mhz(OC) AM4+ ATX

Anakart ve işlemci değiştirdim sadece.
Bende tam onu soracaktım. Ryzen 7 intel core i7'den daha iyi mi?
Ayrıca Hackintosh kurulabilir mi?

3mpe dostum bak sana dediğim parçaları al laptop alma pişman olursun çok iyi bir laptop istersen 6.000 TL'den başlıyor bende bilgisayar toplayacaktım ama evde kavga çıktığı için mecburen laptop aldım yemin ederim hiç memnun değilim o laptobu bulana ana avrat sövüyorum vallaha... Sen beni dinle bi hatta bütçe ver sana bi sistem bakayım?

Al dostum sana 7.500 TL'ye canavar gibi canavar sistem baktım bu sistemler her şeyi yaparsın, eğer fiyatları pahalı gelirse başka yerlere bakıp daha ucuza alabilirsin.

Ekran Kartı: MSI NVIDIA GeForce GTX 1070 GAMING X 8G 8GB 256 bit GDDR5 Fiyatı

İşlemci: Intel Kaby Lake Core i7 7700K 4.2GHz 8MB Cache LGA1151 Fiyatı

RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB(2x8GB) 2666MHz DDR4 Ram Fiyatı

Anakart: MSI Z270 TOMAHAWK Intel Z270 3800MHz (OC) DDR4 Soket 1151 Fiyatı

SSD: Samsung 850 EVO 500GB 540MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD Fiyatı

HDD: Seagate Barracuda 3TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Fiyatı

Kasa: Aerocool BattleHawk 750W 1x USB3.0, HD Audio, 5X Fanlı Fiyatı

CPU Soğutucu: Cooler Master Hyper T4 Intel 2011/1366/1156/1155/775 AMD Fiyatı

Su Soğutma: Akasa Venom Tek Fanlı 120mm Sıvı Soğutucu (AK-LC4001HS01) Fiyatı

Ayrıca bu sistemin yanına şu monitörü ve görüntü kablosunu alsan güzel olur;

Monitör: Asus PB277Q 27" 1ms (Analog+Display+HDMI+DVI-D) QHD Monitör Fiyatı

HDMI Kablo: Dark v2.0 3mt, 4K / 3D, Ağ Destekli, Altın Uçlu HDMI Kablo Fiyatı

Not: Eğer HDMI Kablo almayı düşünürsen sakın HDMI 1.4 alma, çünkü 24 Hz ve 30 Hz görüntü aktarıyor ekrana, ama HDMI 2.0 alırsan 60-75-120 Hz görüntü aktarıyor ekrana mesela;
1080p 120 Hz, 2160p 60 Hz desteği var sana attığım kabloda 4K desteği var ve 3 metre boyu var.

Bu topladığım sistemi almanı şiddetle tavsiye ederim eğer bazı parçalar pahalı geldiyse başka yerden bakıp alabilirsin. Bu sistemde darboğaz yoktur ama sen yinede bi diğer kişilere sormayı ihmal etme. :D :D
Ben inteli ayrıca hem hız aşırtmalı kullanmak, hemde HD Graphics ile de Hackintosh kurmak istiyorum. Bütçe en fazla 9.500 lira. Ayrıca buradaki benchmarklara göre i7 Gaming ve Desktopta daha iyi 7700k:
UserBenchmark: AMD Ryzen 7 1800X vs Intel Core i7-7700K

Şimdi Ryzen oyunlarda bakarsan İ7 ile arasında fark oluyor. İ7 Geçiyor ama bunlar hep tek çekirdekleri oyunlar. Ryzen ileriye dönük ve çoklu çekirdek performansı daha iyi. Son olarak Oyunlar ve programlar çoklu çekirdeğe geçiyor.

Bu arada o Hackintosh programı nedir ne değildir bilmiyorum. Son olarak Ryzen'de dahili gpu yok.

Şimdi Ryzen oyunlarda bakarsan İ7 ile arasında fark oluyor. İ7 Geçiyor ama bunlar hep tek çekirdekleri oyunlar. Ryzen ileriye dönük ve çoklu çekirdek performansı daha iyi. Son olarak Oyunlar ve programlar çoklu çekirdeğe geçiyor.

Bu arada o Hackintosh programı nedir ne değildir bilmiyorum. Son olarak Ryzen'de dahili gpu yok.
Hackintosh PC'ye mac kurmaya yarıyor ve GPU yoksa ekran kartı 3mb falan oluyor. Hiçbirşey yapamazsın. Neyse intel core i7 toplayacağım bu gidişle. Nvidia veya Ati ekrankartları ile çalışmıyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı