Monster Tulpar T7 V2.3.1 BIOS ve Ekran Kartı Uyumsuzluğu

Yok hocam tetikleme sorunum şuydu. Bilgisayarın açma tuşuna bastığımda güç ışığı yanıyor daha ekran gelmeden kapanıp kendi kendine tekrar açılıyor, kapanıp tekrar açılıyordu. Senin karşılaştığın farklı bir durum ama sorununu tam olarak anlayamadım.
sorun hakkında bir kaç teorim var en kuvvetlisi bios sorunu tabiki. güncelleme gerekiyor ama malum monster olduğu için bulmak imkansız servisi dışında. ya da 980m olarak satılan bir modelden işi bilen biri ile kopyalama yapmak gerek kimseden böyle bir şey isteyemem. windows sağolsun grafik ayarlarından istediğim şeyi doğrudan kartla çalıştırabiliyorum veya monitör takılı olduğu sürece ekran kartıyla çalıştırıyor. monitörsüz kullanım için, windows taki ayarlarla uğraşmama açısından fake hdmi aldım yurt dışından, fit serisi flash lar gibi küçük bişey takınca ekran kartı aktif hale geliyor monitör bağlı gibi gördüğü için.
Hocam ya bu arada aklıma bir şey takıldı şimdi, laptoplara harici ekran kartını bir aparat ile takıp çalıştırıyolar ya onu yapmak hiç aklına geldi mi yoksa bizim laptoplar desteklemediği için mi yapmadın. Bu konuyu araştırmayı düşünüyorum ya da performansı çok mu düşük oluyor?
benim bildiğim harici kart wifi slotuna takılıyor, ki uyumsuz olduğunu da sanmıyorum. ben fan sesini kısamam diye düşünerek o alternatifi hesaba katmadım, yoksa kesinlikle 1080ti alırdım ömürlük kart. yıpranma payı da olacağını sanmıyorum işlemcim en fazla %70 oranını kullanmamı sağlayabilir. açıkçası hoşta bir görüntü olurdu masada devasa bir 1080ti.
zaten bataryam bitik %47 wear lvl. priz yoksa oyun yok(süre olarak dayanmadığından değil voltaj yetersizliğinden kapanıyor pc.. zaten 2 kez kapandı ondan beri oyun açmıyorum bataryada) , external gpu nun çok faydası olurdu sipariş vermeden önce fanı susturabildiğini görseydim :)

Hocam açıkcası biraz araştırdım gerekli olanlar,
1-Ekran kartı gtx1080 mesela
2-Ekran kartını takmak için PCI express yuvası ve kablosu kasaya takmak için
3-Power supply

Ekran kartı ve power supply tamam ama şu ekran kartının takılacağı aparat 40 liralık da var 250liralık da 400 liralık da 40 liralık olan iş görür mü görmez mi fazladan 200lira vermeye gerek var mı?
Başka bir soru gtx1080 ekran kartı diyelim ki 120gb/s ama wifi yuvasının verdiği maks hız 80gb/s eğer böyle bir şey varsa gtx1080 aslında tam performanlı çalışmayacaktır.
Bir de bizim laptopta 3 adet mini ssd takma yeri var oraya da takılıyor olabilir mi araştırmak lazım

sen ne dersin?

Hocam açıkcası biraz araştırdım gerekli olanlar,
1-Ekran kartı gtx1080 mesela
2-Ekran kartını takmak için PCI express yuvası ve kablosu kasaya takmak için
3-Power supply

Ekran kartı ve power supply tamam ama şu ekran kartının takılacağı aparat 40 liralık da var 250liralık da 400 liralık da 40 liralık olan iş görür mü görmez mi fazladan 200lira vermeye gerek var mı?
Başka bir soru gtx1080 ekran kartı diyelim ki 120gb/s ama wifi yuvasının verdiği maks hız 80gb/s eğer böyle bir şey varsa gtx1080 aslında tam performanlı çalışmayacaktır.
Bir de bizim laptopta 3 adet mini ssd takma yeri var oraya da takılıyor olabilir mi araştırmak lazım

sen ne dersin?
80 gb/sn yi sanki 80mb/sn gibi dedin kalbim sıkıştı burda 😂 ssd takma teri olması mümkün değil zira sata portunda orası. Klavyenin altında olması lazım wi-fi üst tarafı acmayali uzun zaman oldu ulaşılabilir bi yerde mi hatırlamıyorum. Dediğim gibi bizim işlemcinin hakkı masaüstü 1060 falandır o bile yüksek kalır muhtemelen tam verimle kullanamayız. Kaldi ki 1080 cok daha ciddi bir kart. o 40 liralik urunler genelde çok eski cihazlar icin kullanılıyor sanırım 2-3 bin veya daha fazlasını karta bağlayıp 40 liralık aparatla kartı da riske atmak etik olmaz diye düşünüyorum..

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı