Monster Tulpar T7 v2.6 PC'ye Mac OS X kurulumu

sistemkar

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

Monster Tulpar T7 v2.6 laptopum var.

OS X 10.10.5 Yosemite RAW Kurulum İmajı

Konusunda bulunan raw imajı ile sorunsuz kurulumu yaptım.

Sadece -v komutu ile masaüstüne kadar ulaştım. Yalnız HD4600 ekran kartını 7 mb olarak goruyor.
Ben sitede belirtilen yolları denememe rağmen başaramadım. Muhtemelen ben yapamadım diye düşünüyorum çünkü bu anakarta başarılı kurulum yapanlar varmış gördüğüm kadarıyla

Ekran takıla takıla hareket ettiği gibi ses ve ethernette çalışmıyor.

Bana bu driver yüklemeleri konusunda yardım edebilecek bir arkadaş varsa anlaşabileceğimiz bir ücret karşılığında benimle iletişime geçerse sevinirim.

Bilgisayarın özellikleri şu şekilde:

Notebook Serisi TULPAR V2.6
İşlemci Mimarisi 4.Nesil Haswell
İşlemci Serisi Intel® Core™ i7
İşlemci Kod Adı Intel® Core™ i7-4710MQ 4-Cores; 6MB L3; 2.50GHz > 3.50GHz; 47W; 22nm
ChipsetIntel® HM87 Express Chipset
VGA Belleği 3GB
VGA Bellek Veri Yolu 192-Bit
VGA3GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX970M 192-Bit DX12
Çözünürlük 1920 x 1080
Ekran Boyutu 17.3" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran
Bellek 16GB (2x8GB) DDR3L 1.35V 1600MHz SODIMM
128 GB SSD
Kablosuz Ağ Intel® Dual Band Wireless-AC 7260 802.11ac, Dual Band 2x2 Wi-Fi + Bluetooth 4.0
Ses Özelliği High Definition (HD) Ses, Realtek ALC888S

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela bir kaç ayrıntı sormak istiyorum:

Ben BIOS'ta ayarı Legacy olarak yapıyorum. UEFI' mi yapmam lazım? Tulpar T7 UEFI desteklemiyor diye biliyorum.

UEFI with CSM
UEFI
legacy

Seçeneklerinden Legacy seçili bende.

https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/non-uefi-png.83205/

Buradaki görselde driver64uefi sekmesinde çizgi var. Yani içinden bir kısmı işaretli ama hangisi belli değil ve açtığım zaman 5 - 6 tane seçilebilecek yer çıkıyor.

İndirdiğim config.plist dosyalarının isimleri config_HD4600_4400_4200.plist şeklinde.
Peki ben bunu EFI/CLOVER içine atarken dosya adını değiştirerek config.plist diye mi atmalıyım yoksa değiştirmeden aynen kendi ismiyle mi bırakmalıyım?

Ekte bendeki BIOS resmini paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• 455.jpg
    455.jpg
    311,6 KB · Görüntüleme: 219
Bende o şekilde kullanmıştım zaten.
Neyse, anlaşılan yaptığım bazı değişiklikler sistemi yeniden kurup denememi gerektiriyor.
Yalnız yaptığım bir denemeden bahsetmek istiyorum. BIOS'tan legacy yazan yeri UEFI yapınca restarttan sonra sistem açılmıyor ve direk beni BIOS'a atıyor. Bilmiyorum sadece paylaşmak istedim.
Fırsat bulduğum ilk zamanda yeniden sistem kurarak yukarıda linkte verilenleri deniycem
Sonucu yazarım. umarım başarılı olurum. Ekran kartı sorunsalını halledip ses ve ethernetle kafa yoracağım an gelecek mi acaba :D

Bende o şekilde kullanmıştım zaten.
Neyse, anlaşılan yaptığım bazı değişiklikler sistemi yeniden kurup denememi gerektiriyor.
Yalnız yaptığım bir denemeden bahsetmek istiyorum. BIOS'tan legacy yazan yeri UEFI yapınca restarttan sonra sistem açılmıyor ve direk beni BIOS'a atıyor. Bilmiyorum sadece paylaşmak istedim.
Fırsat bulduğum ilk zamanda yeniden sistem kurarak yukarıda linkte verilenleri deniycem
Sonucu yazarım. umarım başarılı olurum. Ekran kartı sorunsalını halledip ses ve ethernetle kafa yoracağım an gelecek mi acaba :D

Bios' a atması çok normal. Legacy MBR, UEFI Gpt disk yapısını kullanır. Windows' unuzdan vazgeçmeniz gerekiyor, convert edilemiyor diye biliyorum. UEFI' ye ayarlayıp yeniden kurun OS X' i.

Ethernet ve Ses için [Başarılı Kurulum] Monster ABRA A7 V5 - DSDT Dahil konusunu inceleyebilirsin. Aynı ses ve Ethernet kartını kullanıyoruz, sorun olmayacaktır.

himm anladım çok teşekkür ederim. Yalnız şöyle bir durum var.

Benim iki tane SSD var biri windows mbr biride mac os gpt

BIOS'u UEFI ye aldığım zaman niye direk BIOS' a atıyor olabilir. Sonuçta iki SSD de takılı ve gpt olanı görebilir.

Yanlış mı düşünüyorum

Çünkü USB de takılı ama usb den de başlamıyor direk BIOS'a atıyor

BIOS'u UEFI ye aldığım zaman niye direk BIOS' a atıyor olabilir. Sonuçta iki SSD de takılı ve gpt olanı görebilir.
Yukarıda cevap verilmiş. İki farklı disk formatı kullanmaya çalışıyorsun. MBR / GPT aynı anda kullanmaya çalışırsan atacaktır. İşletim sistemlerini GPT olarak formatlanmış olarak yeniden kur, sorunun düzelecektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı