Monster Tulpar T7 v20.2 hakkında sorularım

bayrampasa

Femtopat
Selamlar arkadaşlar;
Monster Tulpar T7 V/20.2 1TB SSD güncellemesi yaparak almayı düşünüyorum. Monster 2 yıl+ kullanan arkadaşlar başta olmak üzere tanıdığı kullananlara bile birkaç sorum olacak:

1-Panel olarak çok mu kötü? Okudugum tüm yazılarda ölü pixel ve ışık sızması sorunu olduğunu okudum?

2-Yine çoğu yazıda anakart yanması sorunu okudum gerçekten zırt pırt anakartmı yanıyor?

3-Zamanla oluşacak performans kayıpları hariç;
Kullanım ömrü,ölmesi,kaç yıl sürer ve sizce %? Memnun olurum.

isteklerim
6 yıl kullanım ömrü.
Sorunsuz ekran.
Donanım kaynaklı mavi ekransız kullanım

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben 1 hafta önce aldım ve geçenlerde iade ettim. İade sebebim (Emin ol aynı cihaza sahip 3-4 kişi ile kaşılaştırdım ve en sonunda 2x8 olan ramleri 1x16 yapmam sonucunda) Current/EDP Limit Thorling Sürekli yes olarak yanıyordu. Bunun yanı sıra ben HDD de taktırmıştım o da mausepad in sağına denk geliyor ve saü bileğimi rahatsız ediyordu aynı zamanda monster kontrol merkezi hdd sorunu vardı.

Bunların dışında benim cihazım diğer cihazlara kıyasla daha fazla ısnıyordu. Ama alan arkadaşlarım (benim gibi ne 1x16 yapmış ne de HDD taktırmış olanlar) gayet memnun şekilde oynuyorlar pc ile.

Bende ne ışık sızması ne de ölü pixel vardı. Işık sızması her cihazda nadir de olsa oluyor ama fazla bir görünürde bişi yoktu.

T7 almıştım ben, 14 inç bilgisayarım vardı. 17 ye geçince bi büyük geldi gözüme ama ideal büyüklükte bence. Bunun dışında pc biraz ağır ve klavyesi mükemmel diyemem. Kasa kalitesi olarak fena değil ama plastik. Metalla tabii ki farkı var ama kalitesiz dersem haksızlık etmiş olurum.

Aldım oyun testleri vs yaptım oynadım 4-5 gün sonra dediğim gibi o current/edp limit kısmı yani akım sınırlaması içime sinmedi iade ettim. Başkası olsa farketmez oynar geçerdi.

Şu an T7 V21.1.3 almayı düşünüyorum. Ben de tekrar v20.2 mi alsam diye kararsızım ama kalın bir bilgisayar ve adatörle birlikte neredeyse 3 - 3.2 kg ağırlığında taşıması sıkıntı yaratacak gibi.

Umarım faydalı olur :)

Merhaba, cihaz bende var.
Yaklaşık bir aydır kullanıyorum. Panel her şeyiyle (renk doğruluğu mesela) çok iyi ayrıca 30MS değil öyleyse bile anlaşılmıyor CS:GO oyuncusuyum bu arada.
Anakart yanmadı o dediğin genelde Casper'da oluyor millet ikisini bir tutuyor. :(
10 yılın sonunda orta-düşük ayarda oynayacağımı tahmin ediyorum.

Merhaba, cihaz bende var.
Yaklaşık bir aydır kullanıyorum. Panel her şeyiyle (renk doğruluğu mesela) çok iyi ayrıca 30MS değil öyleyse bile anlaşılmıyor CS:GO oyuncusuyum bu arada.
Anakart yanmadı o dediğin genelde Casper'da oluyor millet ikisini bir tutuyor. :(
10 yılın sonunda orta-düşük ayarda oynayacağımı tahmin ediyorum.
Sen 10 yıl o bilgisayarı hala çalışıyor şekilde kullan beni bul sana 2 tane bilgisayar alacağım.
Ekranlar 9 ms panel arattırıldığında internette 9 ms yazıyor.

Casper excalibıurlarda dediğin anakart yanma gibi bi sorun yok belki eski cihazlarında vardır

Sen 10 yıl o bilgisayarı hala çalışıyor şekilde kullan beni bul sana 2 tane bilgisayar alacağım.
Ekranlar 9 ms panel arattırıldığında internette 9 ms yazıyor.

Casper excalibıurlarda dediğin anakart yanma gibi bi sorun yok belki eski cihazlarında vardır
Şansına kötü gelmiş öncelikle geçmiş olsun.
O almak istediğin model ince bir yapıda olduğu için 90° görüyor fakat benim T7 20.2 76°'yi hiç geçmedi.(Dying Light full ayarlarda bile) yani bunları forumda çok görüyorum adam MSI monitör alıyor , sorun çıkınca MSI öyle kötü böyle kötü diye heryerde gömüyor bu da bilgi kirliliğine sebep oluyor , böyle yapmayalım lütfen :) .
Eğer bir şey diyeceksiniz benimki sorunluydu bu bu problemi vardı ama arkadaşlarımki takır takır çalışıyor , iade aldılar işlemim sorunsuz halledildi. Diyebilirsin :).

Monster Abra A7 v12.2 kullanıyorum. Markayla ilgili şunları söyleyebilirim. Dediklerine göre Tongfang marka bilgisayarları yurtdışından alıp satıyorlarmış. Tongfang ve Clevo’yu araştırırsanız “Cheapest RTX PC” olarak anıldığını görürsünüz. Markanın kasası plastik ama kaliteli. HP kullandım yıllarca, ondaki gibi bir plastik değil ama parmak izi bırakıyor. Benim kullandığım modelde ısınma problemi var bu yüzden Turbo Boost özelliğini devre dışı bırakmak zorunda kaldım. Klavye kaliteli değil ama kullandığım önceki bilgisayarlara göre klavyesi daha sağlam gözüküyor. Ayrıca touch pad bir geliştiriciye ait değil, Intel’in eski SerialIO sürücüsüyle çalışıyor ama bir problem değil bu.

1 ayi gecti 20.2 aldik 2*16 ram 256 m2 480 sata ssd ile ozellestirip ben cok memnunum cihazdan klimali bir ortamda islemci 65 ekran kartida 60 gecmiyor klimasiz altinda fan varken bu sicak istanbul yazinda islemci 76 ekran kaetida 70 gecmiyor
Tek bir oyun haric helbalade 81 bi cikiyor islemci bi 75 iniyor onu anlamadim zaten eski masaustumdede en cok isinan oyundu optimizasyon sorunu var
Onun disinda reddet redemption texture ve shadow ultra diger ayarlar kafama.gore high medium 58 86 arasi oynuyor ve islemci 69 ekran karti 65 gecmiyor
Oyunlarda cok iyi performans veriyor
Benim şansima lg nin panelini takmislar benim cihaza 5ms tepkime suresi var
Ekranda sadece siyahda gorulen oda dibine girip zar zor gorulen skismis piksel vardi
Cihazdan cok.memnun oldifim icin iadeyle ugrasmadim onlarda beni kirmadi degistirmeye vaktim olmadigi icin 6 aylik bana panel degisim hakki verdiler
Klavye kalitesi ust duzey degik ghosting klavye degil
Gittim 170 tlye rampagenin klavyesini aldim antighosting
Onunla kullaniyorum he bu demek olumuyor kendi klavyesiyle oynanmaz onnumara oynanir
Mux switch olayi cok iyi biostan intelinnekran kartini kapatip sadexe nvdiayi calistirma imkani ve bunu yaparkej bile bosta ekran karti 40 islemci 46 cok iyi degerler
Yani isin kisasiyla temiz bir cihaz gelirse cok iyi cihaz.bszi arkadaslara jilatinsiz gelmis bana gelen heryerinde jiletin vardi klavye örtuluydu tertemiz bi cihaz denk grldi simdi keyfini suruyorum. Size tavsiyem hdd taktirmayin okurken harici gibi okuyor
Ben taktirdim ertesi gunu gidip sata.ssd ile degisimini talep ettim degistirdiler.

Selamlar arkadaşlar;
Monster Tulpar T7 V/20.2 1TB SSD güncellemesi yaparak almayı düşünüyorum. Monster 2 yıl+ kullanan arkadaşlar başta olmak üzere tanıdığı kullananlara bile birkaç sorum olacak:

1-Panel olarak çok mu kötü? Okudugum tüm yazılarda ölü pixel ve ışık sızması sorunu olduğunu okudum?

2-Yine çoğu yazıda anakart yanması sorunu okudum gerçekten zırt pırt anakartmı yanıyor?

3-Zamanla oluşacak performans kayıpları hariç;
Kullanım ömrü,ölmesi,kaç yıl sürer ve sizce %? Memnun olurum.

isteklerim
6 yıl kullanım ömrü.
Sorunsuz ekran.
Donanım kaynaklı mavi ekransız kullanım
1) İlk 30 gün içersinde , panel değişimi yapılıyor.
2) Günde aralıksız 7 saat oyun oynamıycaksan , bir şey olmaz .
3)Bu laptopu 13 yıl iş 10 yıl oyun için ( grafikler medium veya high olacak şekilde .) kullanırsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı