Monster Tulpar T7 v20.3.2 GPU'su düzgün çalışmıyor

forheavenz

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
16GB 3200 MHz
Ekran kartı
GeForce RTX 3060
İşlemci
İ7 10850H
Merhaba, ben Monster Tulpar T7 v20.3.2 kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır. Bilgisayarda bulunan ekran kartı RTX3060.

Tam 1 hafta önce bir SSD güncellemesi yaptığım için sisteme temiz bir format atıp Windows 11 kurulumu gerçekleştirdim. Ardından eskisi gibi oyunlarımı kurdum, örneğin RDR2 yüksek ayarlarda 60-70 FPS alabiliyordum.

Ta ki en son Game Ready güncellemesini kurana kadar. O güncellemeden sonra oyunlardaki FPS değerlerim en fazla 10-15 değerlerini görüyordu. Ben de sorunu daha net anlamak için benchmark testlerini çalıştırdım, burada 3DMark kullandım, işlemcimin puanı 7800 olurken ekran kartım 1200 puan alıyordu detaylara bakarken fark ettim ki ekran kartımın sıcaklığı 50-55 dereceyi hiç geçmemiş, çekirdek hızı 210MHz değerinden hiç yükselmemişti.

Daha sonra MSI Afterburner'dan çekirdek hızını ayarlayıp 1000+ yapınca FPS'ler normale döndü. Ancak Afterburner'i ve ayarlarını komple kaldırdığımda yne aynı sorun karşıma çıktı. Güncellemeyi kaldırdım eski sürüme döndüm yine değişmedi.

Yardımcı olursanız sevinirim, ekran kartımı kısıtlayan ayarı bulamıyorum.

Ekran kartının düşük mhz vermesi işlemciyle darboğaz yaşadığına işaret olabilir ayriyeten her zaman söylüyoruz en güncel driver her zaman en iyisi değil son driver sorunlu gelmiş olabilir.

Ekran kartının düşük mhz vermesi işlemciyle darboğaz yaşadığına işaret olabilir ayriyeten her zaman söylüyoruz en güncel driver her zaman en iyisi değil son driver sorunlu gelmiş olabilir ddu ile kaldırıp bir önceki sürümü yükleyip tekrar test ediniz.
Birde oyun içi ayarlarınızı gözden geçirin belki bir ayar güncellenen driver ile değişmiştir.

Çok yüksek ihtimal yazılımsal bir sorun gibi gözüküyor biraz daha eski bir sürüm driver'a geçmeyi deneyin.

Nvidia ayarlarındam güç kullanımını optimale ya da performansa çekin. Ben tulpar t7 v13.1 kullanıyorum, i7 7700hq ve 6 gb 1060 var. Güç kullanımını optimale çektiğimde ekran kartı boşta 35-45 yük altında ise en fazla 80 dereceyi görüyor.

Ekran kartının düşük mhz vermesi işlemciyle darboğaz yaşadığına işaret olabilir ayriyeten her zaman söylüyoruz en güncel driver her zaman en iyisi değil son driver sorunlu gelmiş olabilir.

Birde oyun içi ayarlarınızı gözden geçirin belki bir ayar güncellenen driver ile değişmiştir.
Tabiki son driver en iyisi olmayabilir ben de bu yüzden bi öncekini kurdum ancak şuan onda da problem mevcut. İşlemciyle darboğaz yaşadığını düşünmüyorum açıkçası.
Çok yüksek ihtimal yazılımsal bir sorun gibi gözüküyor biraz daha eski bir sürüm driver'a geçmeyi deneyin.
Monster laptop aldığımda yanında yolladığı usb bellekteki çok çok eski bir driveri kurdum, o zaman normale döndü ama o da 2 sene önceki driver sonra tekrar sondan bir önceki drivera yani aslında 2-3 gün önce sorunsuz çalışan drivera dönünce yine aynı hızları alıyorum. Afterburnerı indirip çekirdek hızını manuel arttırmadan olmuyor.
Nvidia ayarlarındam güç kullanımını optimale ya da performansa çekin. Ben tulpar t7 v13.1 kullanıyorum, i7 7700hq ve 6 gb 1060 var. Güç kullanımını optimale çektiğimde ekran kartı boşta 35-45 yük altında ise en fazla 80 dereceyi görüyor.
Denetim masasındaki ayarlarla çok uğraştım başka konulardaki önerilerle, dediğini de yaptım ancak olmuyor.

1677758295354.png
1677758310879.png

1677758337943.png

ayarlarım bu şekilde ama değişen bir şey yok.

Ekran kartını hala düzgün çalıştıramıyorum. Neyin sebep olduğunu da bulamadım. @Recep Baltaş yardımcı olabilir misin?

Bildiğiniz gpu core speed 210 mHz'de takılı kaldı, yükselmiyor. Yardımcı olur musunuz? @Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    8,5 KB · Görüntüleme: 33
  • 2.png
    2.png
    11,9 KB · Görüntüleme: 37
  • 3.png
    3.png
    11,4 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:

Technopat Haberler