Monster Tulpar T7 v20.5 BIOS ayarından sonra açılmadı

Teachermann

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Az önce BIOS ekranında çok ufak bir değişiklik yaptım ve bilgisayarı yeniden başlattım. Ancak açılmadı. Kaç kez denediysem de açamıyorum. Açma tuşuna basınca bir on saniye klavye ışığı yanıyor ama sonra sönüyor ve PC'ye bir görüntü gelmiyor geri kapanıyor. Yardımcı olur musunuz?

BIOS pilini takıp çıkardıysan sisteme Power basımı sonrası güç de geliyorsa sistem nasıl çalışmıyor? Çıkardığına emin misin?

Pili ve AC adaptörü sökün. Sistemin güç tuşuna basılı tutun 30 40 saniye. Sorun çözülür diye tahmin etmekteyim.

Statik elektrik sorunu yaşamışsın. Sistem uygun hale gelmiş sonra açabilmişsin. Ben birkaç saat açamadım en son statik elektrik aldım.

Tamamdır hocam biraz bekleyin.

Tamam hocam PC'yi masaya aldım bekliyorum. BIOS pilini çıkarmak dediğimiz şey o küçük klips değil mi? Gösterdiğim şey yani.

Tamam hocam PC'yi masaya aldım bekliyorum. BIOS pilini çıkarmak dediğimiz şey o küçük klips değil mi? Gösterdiğim şey yani.
Hocam bios pili orda ya.

1702935210058.png

Hocam kablosunu söktüm işte çıkarmak dediğimiz şey bu değil mi?

Kablosunu çektim yani PC'den.

Vallahi hocam ben BIOS piline takılan kablo şu an ilk defa görüyorum o kadar laptopum da oldu PC'mde oldu. Ben normalde pilin kendisini çıkarıyorum.

Bu konuda bir şey diyemeceğim bilgim yok. Ben klasik pilin kendini çıkarıyordum hep. Ayrıca bios pilleri kendi kendine enerji tutuyor zaten onu ordan çıkarmanız gerek orda kalınca kablosu çıkık olsa bile güç vermeye devam ediyor.

Vallahi hocam ben BIOS piline takılan kablo şu an ilk defa görüyorum o kadar laptopum da oldu PC'mde oldu. Ben normalde pilin kendisini çıkarıyorum.

Hocam pili zorladım ama çıkmıyor gibi koparmak da istemiyorum yanlışsa diye. Pil direkt kabloyla laptop a bağlı. Ben de o kabloyu ayırdım. Bunu yapınca pili çıkarmış olmuyor muyum acaba.

Bu konuda bir şey diyemeceğim bilgim yok. Ben klasik pilin kendini çıkarıyordum hep. Ayrıca bios pilleri kendi kendine enerji tutuyor zaten onu ordan çıkarmanız gerek orda kalınca kablosu çıkık olsa bile güç vermeye devam ediyor.
Pilin kendisini mi çıkarmalıyım hocam.

Dosya Ekleri

• 17029353901503089504099516749879.jpg
    17029353901503089504099516749879.jpg
    116,6 KB · Görüntüleme: 103
Hocam pili zorladım ama çıkmıyor gibi koparmak da istemiyorum yanlışsa diye. Pil direkt kabloyla laptop a bağlı. Ben de o kabloyu ayırdım. Bunu yapınca pili çıkarmış olmuyor muyum acaba.
Hocam yine çok bilgim olmadan tahmin ederekten söylüyorum burda bunu bilen arkadşalar daha yardımcı olacaktır. Pilin kendisi 10 yıl bile çalışabilen bir pil o kablonun amacını anlamadım. Belki o pil direkt kablodan ani enerji de alabilir bilmiyorum hiç.

1702935465787.png

Hocam bakın burası var ya buraya bir bıçak veya çatal düz sert bir madde de olur oraya bastırın soluna doğru çıkması lazım pilin kendiliğinden.

Hocam yine çok bilgim olmadan tahmin ederekten söylüyorum burda bunu bilen arkadşalar daha yardımcı olacaktır. Pilin kendisi 10 yıl bile çalışabilen bir pil o kablonun amacını anlamadım. Belki o pil direkt kablodan ani enerji de alabilir bilmiyorum hiç.
Az önce yazan arkadaş biliyor gibiydi umarım gelir birazdan hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı