Çözüldü Monster Tulpar T7 v5.3 PUBG CPU Clockwork Hızını 1GHz'e Sabitliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

esadceker

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel Core i7 14700K.
Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 4080 Super Gaming OC 16 GB.
RAM: Team T-Force Vulcan Black 16 GB (2x8GB) 5600MHz CL40 DDR5 Gaming RAM.
Anakart: MSI Pro B760M-P Intel B760 soket 1700 DDR5 6800(OC)MHz mATX Gaming.
SSD: PNY XLR8 CS3030 500GB 3500/2000MB/s NVMe PCI-e GEN3x4 M.2 SSD disk.
PSU: MSI MPG A1000G PCI-E5 1000W 80+ Gold Full modüler.
Sıvı soğutucu: MSI MAG CoreLiquid P360 360mm işlemci sıvı soğutucu.
Meslek
Uçak Mühendisi
Öncelikle merhabalar.
Sadece PUBG ve DayZ oyunlarında yaşadığım bir sorundan bahsetmek istiyorum. Oyunu açtığım anda CPU hızım 4GHz'den 1'e kadar düşüyor ve sabit kalıyor. Başka türlü oyunlarda da denedim. Monster Tulpar T7 v5.3 kullanıyorum, i7-6700k işlemcim, 6GB 970M ekran kartım var, 16 GB Dual kanal 2400MHz HyperX Impact kullanıyorum. Dahili olarak da SSD kullanıyorum, PUBG ve işletim sistemim SSD'de kurulu ayrıca bolca boş alanım var. Isınma sorunu olacağını düşünenler için ise termal macunumu sık sık değiştiririm ve fanlarımı temiz tutarım, şu ana kadar en ufak bir ısınma sorunu da yaşamadım. Monitor uygulamalarından 45 derecenin üstüne nadir çıktığını gösteren fotoğraflara da bakabilirsiniz ki bu sorun normalde yokken ben oyuna girdiğim anda baş gösteriyor. Birkaç kere kendiliğinden düzelmişti ama artık ne yaptıysam işlemci hızım sabit kalmıyor 1'e kadar düşüyor. İşlemci hızını sabitlemeye çalıştım yine olmadı. Var mıdır sorunu daha önce yaşayıp da çözen veya çözdüren?

açıkken.png açıkken1.png lol oyun içi.jpg Screenshot_4.png Screenshot_5.png cs oyun içi.jpg pubg oyun içi.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS güncellemem yoktu. Sonrasında BIOS ayarlarına girip kontrol ettiğimde ekran kartımın bir özelliğinden kaynaklanan ekstra güç tasarrufu modu gibi bir şeyin açık olduğunu farkettim. Onu kapatmamla birlikte durum düzeldi. Teşekkür ediyorum.
BIOS güncellemem yoktu. Sonrasında BIOS ayarlarına girip kontrol ettiğimde ekran kartımın bir özelliğinden kaynaklanan ekstra güç tasarrufu modu gibi bir şeyin açık olduğunu farkettim. Onu kapatmamla birlikte durum düzeldi. Teşekkür ediyorum.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı