Monster Tulpar T7 v5.3 vs MSI GT72S 6QE

Semsam

Hectopat
Katılım
18 Mart 2016
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle merhaba, ben makine mühendisliği okuyorum ve çoğunuzun bildiği üzere kullandığım ve ileride kullanacağım programlar var bu yüzden üst seviye bir bilgisayar almak istiyorum. Uzun araştırmalarım sonucu 2 bilgisayarda karar kıldım. Bunlar;
  • MSI GT72S 6QE Dominator Pro G - 215TR
  • Monster Tulpar T7 v5.3(özelleştirip alacağım)

Sizce ne yapmalıyım?

image.png
image.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ekran kartı ve işlemci durumları özelleştirmeden sonra aynı seviyede olacaksa ucuz olanı ( muhtemelen monster) tercih et. Msi markasının durumu sana fps olarak yansımayacak ayrıca msi ürünleri pahalı . Monster firmasında da aynı problemler olabilir fakat biri 5 milyar diğeri 6 milyar oluyor aynı özellikler de ama hiç bir fps farkları yok aralarında. Mesela ben Victor (Şuan kapandı monster gibi clevo kasalara üreten bir firmaydı) P703 aldım 3940 tl ye 970m modelinde millet o fiyata anca 850m-860m li msi alabildi bense çatır çatır far cry 4 ü ultra oynadum 50-60 fps de o fiyata msi alanlar anca 30-31 fps kasa kasa oynadılar :D Yani msi markasının hiç yararı olmadı . Sonuç aynı durumda eğer 100-200 tl gibi bir fark varsa msi tercih et ama eğer fiyat farkı gerçekten fazla ise monster tercih et.
 
I'mScatman bizim de Victor alma gibi bir secenegimiz vardi ama plastik kasa yerime Magnezyum-Lityum alasimli kasa aldik, 2000tl lik laptoplara takilan klavye yerine yazi yazarken cok hos bir hissiyat birakan steelseries klavye kullaniyoruz, mukemmel bir ses deneyimi yasiyoruz kulakliga para vermeden, sogutmasi gercekten cok basarili bir urun kullaniyoruz onun yaninda MSI'in yazilim destegi ve sundugu Nahimic, MSI True color, steelseries engine, MSI dragon center gibi yazilimlar ile istedigimiz gibi ozellestirebiliyoruz, 2.5kg agirligi ile istedigimiz yere cok rahat tasiyabiliyoruz, simdi anlamissindir umarim insanlar neden MSI tercih ediyor. Her sey ekran karti degildir makineye baktigimda gozume hitap ediyorsa kullanirken sikinti cikarmiyorsa o para verilir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı