Monster Tulpar v17.1 otomatik onarım hatası

huso4892

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Bugün işten çıkarken aylardır bir sorun yaşamadığım bilgisayarımı normal yoldan kapattım. Yarım saat sonra eve gelip açmaya çalıştığımda otomatik onarıma hazırlanıyor ekranında kalıyor. 1 saat beklememe rağmen bir değişim olmadı. Şu an sadece BIOS ekranına girebiliyorum, gelişmiş başlatma seçenekleri gelmiyor. Diğer bilgisayardan USB'ye Rufus ile yeni indirdiğim Windows 10 kurulumu hazırladım. Ancak USB'yi takınca logo ekranında yuvarlak dönmeye başlıyor ve öyle kalıyor. Format ekranı gelmiyor. Pilde ve farklı prizlerde denedim sonuç aynı. 4-5 ay önce de buna benzer bir problem yaratmıştı ama formattan sonra düzelmişti. Şu an ne açabiliyorum ne de format atabiliyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.

PC: Monster Tulpar v17.1

Microsoft'un sitesinde şöyle bir çözüm önerisi vermişler ama ;

Merhaba,

- Bilgisayarınızı klavyenizde bulunan “Shift” tuşuna basarak yeniden başlatınız.

- Açılan menüde bulunan “Sorun Gider” seçeneğine tıklayınız

- Sonraki menüde “Gelişmiş Seçenekler” seçeneğine tıklayınız.

- Yeni açılan menüde “Başlangıç Ayarları” seçeneğini tıklayınız ve “Yeniden Başlat” butonuna basınız.

- Son olarak karşınıza çıkan ekranda 9 adet şeçenek olacaktır. Açılan ekranda F4 tuşuna basınız.

Bu işlemler gerçekleştirildiğinde bilgisayarınız Güvenli Mod’ da başlayacaktır.

Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye SFC/SCANNOW yazıp ENTER tuşuna basınız. Sistem taraması %100 olunca bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda, BURADA yer alan dosyayı masaüstüne indirip, sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp, DOS ekranı kapandıktan sonra test ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda, Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek ENTER tuşuna basınız.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Sorunun devam etmesi durumunda, Recovery (kurtarma) medyası kullanarak işletim sisteminizi onarabilir/sıfırlayabilirsiniz veya Windows'u yeniden yüklemeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca bakınız: Windows 10'da kurtarma seçenekleri

malesef shift tuşu veya diğer tuşlar çalışmıyor. güvenli mod seçeneklerine gelemiyorum. bios ayarları ve onarma ekranında sıkıştım
güncelleme: ramın ve ssd nin yerlerini değiştirip temizledim bir değişiklik olmadı

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı