Monster Tulpar v20.2 Valorant düşük FPS

xprt

Femtopat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarım Monster Tulpar v20.2 NVIDIA 6 GB RTX 2060, Intel i7-10750H-2, 60GHz Turbo Boost ile 5, 0GHz, 16 GB RAM 2933MHz.
Valorant'ta en düşük ayarlarda oynamama rağmen Custom Game'e kendim girdiğimde 350-300 civarı FPS alırken normal bir maçta bu değerler 130-180 arası oluyor. İşlemci sıcaklığı 85-93, ekran kartı sıcaklığı 80-90 arası değişiyor. Laptopu alalı 5 ay olmamıştır teknik bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Bir arkadaşım sorunun internet bağlantınla alakalı olabileceğini söylemişti biraz ping sıkıntısı çektiğim doğrudur. Oyunu genelde Wi-Fi açıkken oynuyorum. Sizce sorun nedir?

Düzeltmek için denediğim şeyler:
NVIDIA panel ayarlarını yaptım.
NVIDIA GeForce'un oyun kaydetmesini devre dışı bıraktım.
Discord FPS düşürme ayarını yaptım.
Laptopu oyun modunda oynuyorum.
Xbox Game menu devre dışı vaziyette.

Ekran kartı sıcaklığı çok anormal yük altında Max 75 derece olması lazım fanlarını Control Center'den Max yap öyle gir oyuna o arkadaşın yanlış biliyor pingle FPS arasında bağlantı yok.

Oyun içi Afterburner ile: CPU usage, CPU temprature, CPU clock, işlemci hızı, GPU temprature, RAM usage, CPU Power kısımlarını açıp ekran görüntüsü atar mısınız?

Ekran kartı sıcaklığı çok anormal yük altında Max 75 derece olması lazım fanlarını Control Center'den Max yap öyle gir oyuna o arkadaşın yanlış biliyor pingle FPS arasında bağlantı yok.
Evet bana da fazla geldi GPU sıcaklığı.

Hocam öyle olacağını sanmam çünkü 10750h bayağı güçlü bir işlemci.

Güçlü ama ayarları yükseltmesi de bedava . En azından denesin.
Ve arkadaşlar laptoplarda bu sıcaklıklar aşırı anormal değil. Ama evet biraz fazla yüksek. Servise yollayıp macun değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

İşlemciniz de Ekran kartınız da çok sıcak, o bilgisayarın diğer benchmark'larına bakabilir misiniz? eğer sıcaklıklar daha düşükse garantiniz olduğu için fazla ısınmadan garantiye gönderin. Termal macum değişimi falan yaparlar siz yeni almışsınız zaten açmayın kasayı.

İşlemcisinin sıcaklığı anormal değil Laptoplar için olağan bir sıcaklık. İ7 10750H ısınan bir işlemci.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…