Monster Tulpar v20.2 Valorant düşük FPS

xprt

Femtopat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarım Monster Tulpar v20.2 NVIDIA 6 GB RTX 2060, Intel i7-10750H-2, 60GHz Turbo Boost ile 5, 0GHz, 16 GB RAM 2933MHz.
Valorant'ta en düşük ayarlarda oynamama rağmen Custom Game'e kendim girdiğimde 350-300 civarı FPS alırken normal bir maçta bu değerler 130-180 arası oluyor. İşlemci sıcaklığı 85-93, ekran kartı sıcaklığı 80-90 arası değişiyor. Laptopu alalı 5 ay olmamıştır teknik bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Bir arkadaşım sorunun internet bağlantınla alakalı olabileceğini söylemişti biraz ping sıkıntısı çektiğim doğrudur. Oyunu genelde Wi-Fi açıkken oynuyorum. Sizce sorun nedir?

Düzeltmek için denediğim şeyler:
NVIDIA panel ayarlarını yaptım.
NVIDIA GeForce'un oyun kaydetmesini devre dışı bıraktım.
Discord FPS düşürme ayarını yaptım.
Laptopu oyun modunda oynuyorum.
Xbox Game menu devre dışı vaziyette.

Şarja takılı değilse ondandır. Ama şarja takılı ise soğutma ile ilgili problemleri var gibi görünüyor. Garantiye göndermekte fayda var.

Ekran kartının 90 olması mümkün değil. Fanı çıkarıp mı oynuyorsunuz?

Erkan kartı değerinden emin değilim hocam ama 70-85 arası olduğundan eminim. Sadece fanı açmayı unuttuğum bir gün 90'a çıktığını görmüştüm.

Erkan kartı değerinden emin değilim hocam ama 70-85 arası olduğundan eminim sadece fanı açmayı unuttuğum bir gün 90a çıktığını görmüştüm.

Fanı açmayı sakın unutma ve şarjda oynarsan yüksek ayarlarda rahat 230-240 FPS alırsın.

Fanı açmayı sakın unutma ve şarjda oynarsan yüksek ayarlarda rahat 230-240 FPS alırsın.
1 kerelik durumdu hocam oyuna başladıktan 1 saat sonra fark edip açtım zaten. Normalde şarjda ve fanlar boostta oynuyorum.

1 kerelik durumdu hocam oyuna başladıktan 1 saat sonra fark edip açtım zaten. Normalde şarjda ve fanlar Boost'ta oynuyorum.

O zaman kullanım değerlerini atar mısın belki de o sırada entegre Intel ekran kartını kullaıyordu bana olmuştu çok kötü bir şey.

GTX 1650, i5-9300h ikilisi ile Max ayarlarda 200 FPS alıyorum. Soğutucu kullanmadığım halde ekran kartım 60 dereceyi geçmiyor. Bu laptopta büyük bir sıkıntı var.

Hayır bence yok fakat ayar yapacağım diye yanlış bir şeyler yapmış ya da oynarken Intel belası kullanılmış olabilir.

Oyun içi Afterburner ile: CPU usage, CPU temprature, CPU clock, işlemci hızı, GPU temprature, RAM usage, CPU Power kısımlarını açıp ekran görüntüsü atar mısınız?

Vaziyet budur hocam sanırım istediğiniz uygulama buydu. Ben pek anlamıyorum işlemci Boost işinden sanırsam oradan kaynaklı (ısının yükselmesinin sebebi oyuna girmiş olmam)

Hayır bence yok fakat ayar yapacağım diye yanlış bir şeyler yapmış ya da oynarken Intel belası kullanılmış olabilir.

Sanırsam böyle bir durum söz konusu gereksiz kurcalama işinden başım çok yandı.

Dosya Ekleri

• resim_2021-01-31_000805.png
    249,9 KB · Görüntüleme: 65
Oyun içi değer gösterin Attığınız kısımdan ayarlar işaretine tıklayın, en üstte izlemeye tıklayın, attığım ayarları seçip OSD de göster deyip uygulayın.

Oyun içi değer gösterin attığınız kısımdan ayarlar işaretine tıklayın, en üstte izlemeye tıklayın, attığım ayarları seçip OSD de göster deyip uygulayın.

Hocam bazı ayarlar seçeneklerde yoktu.

Dosya Ekleri

• VALORANT-Win64-Shipping_2021_01_31_00_37_45_597.png
    61,4 KB · Görüntüleme: 79

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…