İnceleme Monster v20.5 inceleme

Merhaba. Ufak çaplı bir inceleme paylaşmak istedim. Belki faydalanan olur. Şu an sadece RDR2 oyunu mevcut, bu sebeple onu test edebildim. Ultra ayarlarda oynadım. Yaklaşık 15-20 dakika sürdü. Genel olarak sıcaklık 80-85 seviyelerindeydi ancak ben yüksek gördüğüm anlık sıcaklık görselleri de aldım. Monster'da Control Center sadece oyun modu bulunuyor. Gelecek bir güncelleme ile Turbo mod gelecektir. Yani oyun modunda kullanıldı. Tüm testlerde seçeneklere ilişkin ilk görselde mevcut.
I scored 8 936 in Time Spy (3D mark testi)

Dosya Ekleri

• cc.png
    cc.png
    989,3 KB · Görüntüleme: 259
  • rdr2.png
    rdr2.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 256
  • rdr2 3.png
    rdr2 3.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 193
  • rdr2 2.png
    rdr2 2.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 225
  • 3D Mark Görsel 5.png
    3D Mark Görsel 5.png
    157,6 KB · Görüntüleme: 205
  • 3D Mark Görsel 4.png
    3D Mark Görsel 4.png
    177,1 KB · Görüntüleme: 187
  • 3D Mark Görsel 3.png
    3D Mark Görsel 3.png
    826,8 KB · Görüntüleme: 199
  • 3D Mark Görsel 2.png
    3D Mark Görsel 2.png
    220,7 KB · Görüntüleme: 211
  • 3D Mark Görsel.png
    3D Mark Görsel.png
    3,8 MB · Görüntüleme: 263
Son düzenleme:
Turbo mod MCC de olan bir şey zaten hocam neyin çalışmasını yapıyorlarmış :) Cihaz çıkalı 1 ay oldu neredeyse performans verdiremedikleri için cihazın inceleme videosunu bile çekemediler. Soğutma konusu içinde fotoğraf attım herhangi bir farklılık yok diğer cihazlardan.

Bir gün Turbo mod gelirse muhakkak buraya geldi diye paylaşırsanız sevinirim mağazaya gidip test edeceğim :)

Bunu tavsiye ederim.

Sipariş vereyim o zaman:)

Hdmi 2.1'in TV'de ki karşılığı (4K 120HZ/ 8K 60HZ) destekler. Elinizde ki rtx 3060 max-p zaten normalde 2K'yi destekliyor ancak kablo alırken kaliteli bir kablo almaya özen gösterin. Yani illa Type-C/DP kullanmaya gerek yok. Bu daha çok 2. hatta 3. monitörleri bağlamak için diyelim. Kabloyu duruma göre göre monster'dan bile alabilirsiniz.
Turbo mod konusunda bir çalışma yapıyorlarsa zaten bunu yapan tongfang'dir. :) Büyük ihtimal bios güncellemesi ile birlikte gelecektir. v20.3'ün ilk çıktığı dönemde dPGU yoktu sonradan bios ile aktif olmuştu diye hatırlıyorum. Bahane ile Monster kontrol merkezi de güncellenecektir zaten. Performans konusunda zaten önemli olan GPU tarafı. İşlemci performansı zaten undervolt ile üst seviyelere rahatlıkla çıkıyor. Bu neredeyse her bilgisayar için geçerli. GPU'da yeterli seviyede gibi. Yani turbo mod için 4500TL'yi bekletmek ne kadar mantıklı orası şüpheli ancak yeni bios ile ne olur kestirebilmek güç. v25.1'de işlemci sıcaklıkları 60-70 iken 25.1.2'de işlemci sıcaklıkları 90-100 seviyesindeydi. Bildiğim kadarıyla hala bu sorun devam ediyor. Elbette son karar yine de sizin. :) Bu arada cihazınızı mutlaka soğutucu ile kullanın cihazınız hava alınca sıcaklıklar zaten düşecektir.

Hdmi 2.1'in TV'de ki karşılığı (4K 120HZ/ 8K 60HZ) destekler. Elinizde ki rtx 3060 max-p zaten normalde 2K'yi destekliyor ancak kablo alırken kaliteli bir kablo almaya özen gösterin. Yani illa Type-C/DP kullanmaya gerek yok. Bu daha çok 2. hatta 3. monitörleri bağlamak için diyelim. Kabloyu duruma göre göre monster'dan bile alabilirsiniz.
Turbo mod konusunda bir çalışma yapıyorlarsa zaten bunu yapan tongfang'dir. :) Büyük ihtimal bios güncellemesi ile birlikte gelecektir. v20.3'ün ilk çıktığı dönemde dPGU yoktu sonradan bios ile aktif olmuştu diye hatırlıyorum. Bahane ile Monster kontrol merkezi de güncellenecektir zaten. Performans konusunda zaten önemli olan GPU tarafı. İşlemci performansı zaten undervolt ile üst seviyelere rahatlıkla çıkıyor. Bu neredeyse her bilgisayar için geçerli. GPU'da yeterli seviyede gibi. Yani turbo mod için 4500TL'yi bekletmek ne kadar mantıklı orası şüpheli ancak yeni bios ile ne olur kestirebilmek güç. v25.1'de işlemci sıcaklıkları 60-70 iken 25.1.2'de işlemci sıcaklıkları 90-100 seviyesindeydi. Bildiğim kadarıyla hala bu sorun devam ediyor. Elbette son karar yine de sizin. :) Bu arada cihazınızı mutlaka soğutucu ile kullanın cihazınız hava alınca sıcaklıklar zaten düşecektir.
Paranın çok bir önemi yok benim için, sorunsuz bir şekilde bana bunu sağlamaları ve yeni bir işlemci kullanıyor olmam önemli. Teşekkür ediyorum herkese <3

Merhaba. Ufak çaplı bir inceleme paylaşmak istedim. Belki faydalanan olur. Şu an sadece RDR2 oyunu mevcut, bu sebeple onu test edebildim. Ultra ayarlarda oynadım. Yaklaşık 15-20 dakika sürdü. Genel olarak sıcaklık 80-85 seviyelerindeydi ancak ben yüksek gördüğüm anlık sıcaklık görselleri de aldım. Monster'da Control Center sadece oyun modu bulunuyor. Gelecek bir güncelleme ile Turbo mod gelecektir. Yani oyun modunda kullanıldı. Tüm testlerde seçeneklere ilişkin ilk görselde mevcut.
I scored 8 936 in Time Spy (3D mark testi)
Ekleme:
Forza Horizon 5 Extrem ayarlarda;
Aldığım işlemci sıcaklık seviyesi 80-85 civarlarındaydı.
Yeni aldığım TX V-MAX TXACNBVMAX 5 Fanlı marka model laptop soğutucu ile oynanışta işlemci sıcaklığı 70-75 civarlarında geziyordu.

Son düzenleme:
Cihaz hava almaya başlamış demektir bu -) Sıcaklıklar bu seviyelere indiyse testlerde de performans artışı olacaktır. Görseller ile bunu paylaşmanız bence daha mantıklı olur.

İşte işin garibi 3D Mark testi her geçen gün aşağıya düşüyor.. Laptop soğutuculu test sonucu.

EDİT : Kusura bakmayın, Monster Kontrollerinden işlemciyi ayarlamayı unuttum, yeniden paylaşacağım.

Bir sorun var... Skor puanı acayip düştü. Çekirdek saat offset ve Bellek saat Offset sona çekilmiş hali. Grafik kartının skorunda bir sorun var.
Cihaz hava almaya başlamış demektir bu -) Sıcaklıklar bu seviyelere indiyse testlerde de performans artışı olacaktır. Görseller ile bunu paylaşmanız bence daha mantıklı olur.

Dosya Ekleri

• asfasfa.png
    asfasfa.png
    231,3 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
İşte işin garibi 3D Mark testi her geçen gün aşağıya düşüyor.. Laptop soğutuculu test sonucu.

EDİT : Kusura bakmayın, Monster Kontrollerinden işlemciyi ayarlamayı unuttum, yeniden paylaşacağım.

Bir sorun var... Skor puanı acayip düştü.
Hocam sıcaklıklardan zaten cihazın çalışmadığını görüyorum :) Öncelikle Turbo moda alın ve turbo fanı açın. pl1-pl2-pl4 max yapın. Mux switch'i açın. dynamic boost'u 15W yapın. Çekirdek ve bellek saat hızını max'a alın. Nvidia denetim masasından surround physX ayarlarından işlemci yazan yer otomatik görünüyordur. Onu 3060 rtx olarak değiştirin.

Hocam sıcaklıklardan zaten cihazın çalışmadığını görüyorum :) Öncelikle Turbo moda alın ve turbo fanı açın. pl1-pl2-pl4 max yapın. Mux switch'i açın. dynamic boost'u 15W yapın. Çekirdek ve bellek saat hızını max'a alın. Nvidia denetim masasından surround physX ayarlarından işlemci yazan yer otomatik görünüyordur. Onu 3060 rtx olarak değiştirin.
Hocam dediklerinizin hepsini yaptım, yine sonuç hüsran. Hatta yapmadan önce Nvidia Experience 'den güncellemeleri kontrol ettim en güncel sürümdeydi, yine de baştan kurulum yaptım.

Hocam dediklerinizin hepsini yaptım, yine sonuç hüsran. Hatta yapmadan önce Nvidia Experience 'den güncellemeleri kontrol ettim en güncel sürümdeydi, yine de baştan kurulum yaptım.
Monster kontrol merkezinde GPU ayarları şuan varsayılan (ofis modu) olarak görünüyor. Bu yüzden düşük skorlar. Windows 11 kaynaklı bir sorun bile olabilir. Cihazı kapatıp açın daha sonra win 11 güncellemesini ve şurada ki intel güncellemelerini kontrol edin.

Evet, w11 güncellemesi gelmiş, onu yaptım düzeldi. Düzelmekle kalmadı uçtu. 😁

Dosya Ekleri

• asdasdas.png
    asdasdas.png
    533,8 KB · Görüntüleme: 131
Evet, w11 güncellemesi gelmiş, onu yaptım düzeldi. Düzelmekle kalmadı uçtu. 😁
Tahmin etmiştim :) Bu arada cihazın işlemci skoru uçmuş gerçekten. Bu cihaza undervolt uygulandığında ne seviyeye çıkar tahmin etmek zor :) Grafik skorunda da iyileşme var. Cihaz Turbo mod'a yaklaşmış performans olarak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı