Monster V22.1 incelemesi

10870H işlemci, monster ve 70 derece. Hmmm güzelmiş.
Monster'ın programında bir modu var, işlemci sıcaklığını düşük tutmak için işlemcinin hızını ekran kartına yetecek kadar düşürüyor. Bu sayede 70 dereceye ulaşmış olabilir. MSI'da böyle bir mod yok mesela, 80 derece altına inemiyorsunuz.

Marka takıntısından kurtulmak lazım bana kalırsa, 30 bin liralık MSI Laptopun işlemcisi 95 derecelere dayanıyordu oyun oynarken. Bu durumda MSI her şeyin en kalitelisini yapmamış oluyor. Bu her marka için geçerli.

Algı farklı tarafa evriliyor. Bugün piyasada Monster diye bir marka varsa uygun fiyatı ve görece tecrübesiz kullanıcılar için garanti vaadiyle var. MSI dediğiniz firma yıllardan beri tüm oem parçaları kendisi tasarlıyor/üretiyor. MSI'da 95 derece Monster'da 70 derece mevzusu direkt olarak kesinleşmiş gibi algı oluşmasın. Burda hiçbir markayı savunma derdinde değilim fakat konunun uzandığı yer pek mantıklı değil. Farklı undervolt benzeri ayarlarla her laptopu serin tutabilirsiniz. Şartlar ve uygulama hakkında bilgimiz yok.

Sıcaklık çok iyi, böyle gider umarım. Hayırlı olsun. @Techno.Patates Tepe model MSI ya da Asus modelleri dahi 10. nesil Intel ile 90-98 derecede çalışıyor. Hepsi böyle değildir ancak bu fiyatta bu sıcaklıklar uzun süreli 70'lerde kalıyorsa takdir edilesi. Tabii ki Turbo Boost açık ve herhangi bir güç kısma yoksa geçerli dediklerim.

Arkadaş yazısında hangi bileşenin 70 derece olduğunu da yazmamış. Dikkat etmemiş kimse demek. Belki de GPU'dur. Masasının yanacağından korktuğunu belirttiğine göre bileşen içi 70 derece garip görünüyor. İncelemeden daha çok izlenim olduğu için çok kısa anlatılmış. İlerde belki ekleme yapar. Umarım cihazı almak isteyenlere biraz daha yardımcı olmak için gerekli verileri içeren görselleri ekler arkadaş. @@Butcher44 hayırlı olsun, güle güle kullanın.

İyi bir ses alabilmek için cihazla birlikte gelen ses yazılımını muhakkak yükle.

THX uygulamasını yükledim fakat pek güzel bir sonuç alamadım, genel olarak hoparlör kalitesi kötü sanırsam.

Evet Monster kontrol merkezinden işlemcinin kullandığı 45W'nin 15'ini ekran kartına geçirdim, oyun esnasında tam hatırlamıyorum ekran kartı kaç W çekiyor ama işlemciden +15 W alıyor bu da daha kaliteli bir oyun deneyimi yaşatıyor.

Evet doğrusu net olarak işlemcimi ekran kartımı hangisi 70 derece civarlarındaydı çok dikkat etmedim, en kısa sürede bu sıcaklık verilerini SS alıp buraya ekleyeceğim.

Genel olarak gönül isterdi bir MSI ASUS Acer fakat gerçekten F/P konusunda Monster gerçekten parasını hakkettiğini düşünüyorum.

Bende aldım bundan bir tane maalesef bende Wi-Fi kopma sorunu çıktı yazılımsal olarak bayağı uğraşıldı ama çözüm olmadı sanırım Wi-Fi kartında sorun var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…