Monster ve Casper önermeyin

1 yıla yakındır Excalibur G770 kullanıyorum bu zamana kadar bir sorunum olmadı. Üretimde kullanılan termal macun çok kaliteli değil, onu da zaten garantiyi bozmadan kendiniz değiştirebiliyorsunuz veya ömür boyu ücretsiz bakım hakkınızı kullanabiliyorsunuz. Bundan önce de 8 senedir Casper Nirvana 2450D modelini kullanıyordum, fakat performansı artık yeterli gelmediği için Excalibur'a geçtim.

Teknoloji şans işidir ve tabiki aldığınız ürün de bu şans üzerinde etkilidir. Sizin nasıl bir kullanıcı olduğunuz da burada önem arz etmektedir: Kimisi bunun bilincinde satın alıp "dikkatli" kullanır, kimisi de masadan yere atıp kalite ölçmeye çalışır. Bu markaların çok şikayet almasının bir sebebinin de bilgisayar kullanımı konusunda temel düzeyde olan kişilerin bu cihazları tercih etmesidir. FreeDOS bilgisayar alıp Windows ve sürücüleri kurmasını bilmeyenler, güç tasarrufunda veya şarja takmadan oyun oynamaya çalışıp performans almaya çalışanlar vs... Yani, şikayetlerin fazla olmasının tek nedeni kalitesiz oldukları için değil; diğer markalara göre fazla satılmasından ve kullanıcı profilinden de kaynaklanıyor.

Son olarak şunu belirteyim, ben MSI almak istediğimde aradaki 4500 liralık fiyat farkını karşılayacağınızı belirtseydiniz, ben de MSI alırdım (!)
 
1 Yıla yakındır Excalibur G770 kullanıyorum bu zamana kadar bir sorunum olmadı. Üretimde kullanılan termal macun çok kaliteli değil, onu da zaten garantiyi bozmadan kendiniz değiştirebiliyorsunuz veya ömür boyu ücretsiz bakım hakkınızı kullanabiliyorsunuz. Bundan önce de 8 senedir Casper Nirvana 2450D modelini kullanıyordum, fakat performansı artık yeterli gelmediği için Excalibur'a geçtim.

Teknoloji şans işidir ve tabii ki aldığınız ürün de bu şans üzerinde etkilidir. Sizin nasıl bir kullanıcı olduğunuz da burada önem arz etmektedir: Kimisi bunun bilincinde satın alıp "dikkatli" kullanır, kimisi de masadan yere atıp kalite ölçmeye çalışır. Bu markaların çok şikayet almasının bir sebebinin de bilgisayar kullanımı konusunda temel düzeyde olan kişilerin bu cihazları tercih etmesidir. FreeDOS bilgisayar alıp Windows ve sürücüleri kurmasını bilmeyenler, güç tasarrufunda veya şarja takmadan oyun oynamaya çalışıp performans almaya çalışanlar vs... Yani, şikayetlerin fazla olmasının tek nedeni kalitesiz oldukları için değil; diğer markalara göre fazla satılmasından ve kullanıcı profilinden de kaynaklanıyor.

Son olarak şunu belirteyim, ben MSI almak istediğimde aradaki 4500 liralık fiyat farkını karşılayacağınızı belirtseydiniz, ben de MSI alırdım (!)

Eline sağlık son noktayı iyi yapmışsın. Anlamadığı kısım bu arkadaşın sanki Monster veya Casper alanların 12-15 bin ₺ bütçesi var da MSI, Lenovo ve ASUS öneriyorlar. Monster'in laptop fiyatında olan diğer laptoplarda MX veya HD Graphics ekran kartları var.
 
Çevremde bir sürü alan var. Çatır çatır kullanıyorlar. Servisten de memnunlar. Bizzat kullanıcıları öneriyor. Plastik kasaya gelince: Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ben sorun yaşayanı görmedim. Tam bir fiyat performans cihazları. Excalibur cihazlar da eski Casper lar kadar kötü değil. Öte yandan Monster, Asus Tuf A15, HP Pavilion dk vs. cihazlarla yarışabilecek düzeyde.
 
Bizim gibi ülkelerde bütçe en önemli kriterdir seçimlerde, bütçesi global ve daha güvenilir markalara yeten birine Casper ve Monster hiçbir zaman önermedim ama bazen başka bir seçim şansı kalmıyor.

Senin gibi "aldırmam" ve "benim olduğum konuda kimse almayacak" diye emrivaki yaparak o işler olmuyor. Sen önce bir kendi paranı kazan, bütçenin ne kadar büyük bir kısıtlayıcı olduğunu kendin deneyimle ondan sonra ahkâm kesersin.

Birisi 20-25-30 bin TL bütçesi varken neden Casper ve Monster alsın? Düşük bütçesi olan biri "yüksek güçte" donanım istiyorsa buna mecbur kalıyor, bu kadar basit. Her alınan cihaz sorun çıkaracak diye bir kural yok, Casper'da bu oran global diğer markalara göre daha yüksek. Bu da bütçeden dolayı karar vermesi gereken kişinin göze alması gereken bir şey, emrivaki yapanların değil.

Burada Casper güzellemesi yapanların da yıllardır az canlarını sıkmadım ama güzelleme yapmak ile "bütçe nedeniyle" almak durumunda kalmak aynı şeyler değiller. Bazen başka çareniz olmuyor ama bunu anlayabilmeniz için önce sizlerin para kazanıp bütçe ve ev yönetmesi gerekiyor.
 
Ciddiye alıp açıklayayım mı anlamadım şimdi. Bütçesi olmayan adama ben nasıl MSI öneriyim? 10B lira laptop için çok az bir bütçe örnek veriyorum. Aynı fiyata Monster 10750H veriyorken kalite diye niye ben adama bunun 10300H kullanan MSI modelini öneriyim? Acer, HP Pavilion G6(soba),Packard Bell, Lenovo gibi laptopları yıllarca kullandım. Packard Bell lanet dandik plastikti 800 liraya almıştım laptopu 2015 yılında, Lenovo demirdi ne kattı bu bana üstünde tepinmedim ikisi de çatır çatır çalışıyor.
 
Bu laptopların incelemeleri sahte tuzak diye konu açtım zamanında linç yedim ne oldu 3 ay önce Excalibur diye zıplayanlar neredesiniz! Haklıydım zaten bu konuda tescil oldu.
 
Casper'den çok azım yandı ama Monster hiç kullanmadım ve burada çok tavsiye edenler oluyor. Şimdi bu konuya baktım, birçok kişide tavsiye etmiyor. Nasıl iş anlamadım. Ben birçok notebook kullandım. ASUS'ta kaldım ilk X550VX şimdi de TUF FX504GD kullanıyorum, çok memnunun. Monster'ı denemeyi isterdim ama belli ki Casper'in yoluna sapmış.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı