Monster vs MSI

Bütçe
9k-10k
Bakımda hile yaptıklarını duydum, doğru mu? Hatta bir kişiden değil. Bilgisayar parçalarını ikinci el parçalarla değiştiriyorlarmış.
Hayır yani en azından ben bir terslikle karşılaşmadım. Bakımdan önce ve sonra ne olur ne olmaz fotoğraflarını çekerim zaten bir terslik olması durumunda. Ama şu ana kadar bir sorun ile karşılaşmadım.
 
Aradaki performans farkıda önemli bence 1650'li MSI alacağıma 1660 Ti Monster alırdım. RTX2060'lı Monster alacağıma da 1660 Ti'li MSI alırdım. Sonuçta karar senin hangi markayı alırsan al giriş seviyesi Gaming notebookların malzeme kalitesi iyi olmuyor.
 



ürünler bunlar
 


Ürünler bunlar.

1660 Ti modellerde var MSI'ın fiyat bandında.
 
Kasa toplamadan önce MSI GT70 835-TR modelini kullanıyordum. Çıktığı zamana göre(2012) eline su dökebilecek masaüstü toplamak için çokça para vermek gerekiyordu. Dizüstünden performans olarak aşırı memnundum fakat günümüze bakıldığında MSI'ın yersiz bir fiyat politikası ilerlettiğini ve ülkemiz ekonomisini düşününce de bunun ülkemize yansımalarını çok daha büyük oranlarda görüyoruz.

MSI'ın Türkiye Yetkili Servisi tekel olduğu için istersem yaparım istersem yapmam kafasında. Kullanımım boyunca 3-4 kez garantiye gönderdim. Panel ledi patlamıştı. SSD bozulmuştu. En son anakart güney köprüsü yanmıştı. Askeri sınıf bileşenler ile üretildiğini iddia ettikleri üründü. Ürün anakart değişiminden geldikten sonra ekran kartım orijinal halde GTX 680M modeliyken bana GTX 675MX takılı bir ekran kartı modeli geldi.

MSI ve ASUS gibi markalar zaten OEM üreticiler oldukları için bu kadar fiyat kasmaya gerek olmadığı kanaatindeyim. Monster böyle bir üretici değil. Parçaları ithal eder ve montajlar. Buna rağmen fiyat olarak segmentlerinden ucuza satıyor olmaları diğer bazı özelliklerden kıstıkları anlamına gelir.

Kozmetik olabilir, kasa kalitesi olabilir vs vs. Ama mobil donanımlarda zaten çoğu şey kısıtlı. Monster için arkadaşlar neye göre kısa vaadeli diyorlar bilmiyorum ama MSI'ın da böyle bir garantisi yok. Olasılık olarak yüzdelik fazlalığı vardır ancak o da aham şaham bir fark değil.

Monster kullanan arkadaşlarım var bir çoğu ıvır zıvır şeyler dışında donanım kalitesi ve bileşen olarak memnunlar.

Aynı donanımda aynı fiyata MSI veya ASUS bulabiliyorsanız alın. Ama 3-4 gömlek fark oluyorsa değmeyeceği kanaatindeyim.
 
Uzun vadede kesinlikle msi öneririm. Monster bildiğiniz üzere plastik kasa kullanıyor. Teknik servisleri çok iyi diyenler var ama o biraz şans işi gibi. Nedenini sorarsınız arkadaşımda Tulpar T7 var. Arkadaşın işi bilgisayardan olduğu için sürekli taşıyor. E malum plastik kasa sorunu menteşelerin bir kaç vidası plastiği kırmış ve teknik servise göndermiş. Arkadaşın demesine göre teknik servis iyice içine edip geri postalamışlar ve kullanıcı hatası demişler. Yani teknik servis böyle.
 
Bu kıyas Türkiye'de olmasaydık katiyen yapılmazdı :D MSI çok çok yukarıda ama TR iç piyasası ve cebimiz için Monster diyorum sonuçta bunlar bedava alınmıyor :D.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı