Çözüldü Montaj sonrası sistem çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Bilgisayarın montajını yaptım ama açmaya çalıştığımda bilgisayar hiçbir şekilde çalışmıyor. Bu neden olabilir? 2 tane QP sistem toplama videosu ile kontrolünü yaptım çözüme ulaşamadım. Biliyorum hatayı tespit etmek çok zor ama sizce nerede hata yaptım? İki farklı priz ve güç kablosuyla denedim hiçbir tepki vermedi. Herhangi bir parça arızalı olsa bile en azından kasanın aydınlatmalarının yanması gerekmez miydi?

Yeni aldım sistemi.

Ben de öyle düşündüm baktım açıktı ayrıca yeniden yaptım montajı yine olmadı çıldıracağım.

Güç kaynağımda sıkıntı olmadığına eminim kısa devre ile denedim onu kasa ışıkları yandı.

Fotoğraflar:
Eki Görüntüle 610919Eki Görüntüle 610921Eki Görüntüle 610922Eki Görüntüle 610923Eki Görüntüle 610924Eki Görüntüle 610925

@Ulunay @UBerk kısa devre olayını biraz daha açıklayabilir misiniz?

İade et çünkü bu normal bazı toplama sitelerinde montaj ve test hizmeti yer alıyor, bu da şu demek oluyor: Her alınan sistem nadir de olsa çalışmayabilir. Bu sebeple iade et, İncehesap, Teknobiyotik, İtopya vs yerlerden aldıysan iade ettikten sonra montaj ve test seçeneğini seç. Kargo aşamasında da hasar görmüş olabilir eğer ayrı ayrı aldıysanız yüksek ihtimal anakart alakalı çünkü PSU gücü anakarta verir anakart tüm parçalara enerjiyi verip çalıştıran parçadır, hiç açılmadığı için RAM'ler ile alakalı değil, ya işlemcide ya da anakartta. Bence %70 anakart, çünkü sarsılmada anakartlar bazen hasar görebiliyor.

Statik elektrik muhabbetini okumuştum.

Kontrol kalemi varsa onu dene. Başka bir yol aklıma gelmiyor.

Parçalara dokunmadan önce kendi elektriğini boşalttıysan bir sorun olmaması gerek ama... Son çare anakartta bir sorun var. Bunu da test edemezsin, farklı anakarta sistemi toplaman lazım.

Kasanın içinde bir kısa devre de olabilir.

Muhtemelen kablolamayı yanlış yapmışsındır iadeden önce yanına bu işlerden anlayan birini çağır onunla yeniden kablolamayı yap. Kendi başına yaparken stres yapıp bir şeyleri atlıyor ya da eksik/yanlış yapıyor olabilirsin.

İade et çünkü bu normal bazı toplama sitelerinde montaj ve test hizmeti yer alıyor, bu da şu demek oluyor: Her alınan sistem nadir de olsa çalışmayabilir. Bu sebeple iade et, İncehesap, Teknobiyotik, İtopya vs yerlerden aldıysan iade ettikten sonra montaj ve test seçeneğini seç. Kargo aşamasında da hasar görmüş olabilir eğer ayrı ayrı aldıysanız yüksek ihtimal anakart alakalı çünkü PSU gücü anakarta verir anakart tüm parçalara enerjiyi verip çalıştıran parçadır, hiç açılmadığı için RAM'ler ile alakalı değil, ya işlemcide ya da anakartta. Bence %70 anakart, çünkü sarsılmada anakartlar bazen hasar görebiliyor.

Arka plakanın koruyucu kısımlarını kırmıştım inşallah alırlar. Bir de ayrı ayrı almıştım şimdi kara kara ne yapacağımı düşünüyorum. Ayrıca işlemciyi mi iade edeceğim yoksa anakartı mı çok kararsız kaldım benim bunu test etmem lazım nasıl test etmeliyim?

Parçalara dokunmadan önce kendi elektriğini boşalttıysan bir sorun olmaması gerek ama... Son çare anakartta bir sorun var.

Statik elektrik işini halletmiştim. Bir yere gidip test ettirmem lazım bunu.

Dediğimi denedin mi? CPU Güç pinine taktığın kabloyu kontrol et, PCI mı yazıyor yoksa CPU mu?

Hiçbir şey yazmıyor ama 4+4 bir kablo olduğu için CPU kablosu olduğundan eminim.
Kontrol kalemi varsa onu dene. Başka bir yol aklıma gelmiyor.

Nasıl yapacağım kontrol kalemiyle?
Muhtemelen kablolamayı yanlış yapmışsındır iadeden önce yanına bu işlerden anlayan birini çağır onunla yeniden kablolamayı yap. Kendi başına yaparken stres yapıp bir şeyleri atlıyor ya da eksik/yanlış yapıyor olabilirsin.

İki kere yaptım ama başka biriyle tekrar yapacağım.

Arka plakanın koruyucu kısımlarını kırmıştım inşallah alırlar. Bir de ayrı ayrı almıştım şimdi kara kara ne yapacağımı düşünüyorum. Ayrıca işlemciyi mi iade edeceğim yoksa anakartı mı çok kararsız kaldım benim bunu test etmem lazım nasıl test etmeliyim?

Statik elektrik işini halletmiştim. Bir yere gidip test ettirmem lazım bunu.

Hiçbir şey yazmıyor ama 4+4 bir kablo olduğu için CPU kablosu olduğundan eminim.

Nasıl yapacağım kontrol kalemiyle?

Bir başka AM4 soketli anakart var ise arkadaşınızda ya da akrabanızda bir denemek için izin isteyin, ya da AM4 soketli bir işlemcileri var ise denemek için izin isteyin zaten biri değişince sistem çalışır ise hatalı parça kendini belli eder.

İade et çünkü bu normal bazı toplama sitelerinde montaj ve test hizmeti yer alıyor, bu da şu demek oluyor: Her alınan sistem nadir de olsa çalışmayabilir.

Benim şansıma çalışmaz zaten.
Bir başka AM4 soketli anakart var ise arkadaşınızda ya da akrabanızda bir denemek için izin isteyin, ya da AM4 soketli bir işlemcileri var ise denemek için izin isteyin zaten biri değişince sistem çalışır ise hatalı parça kendini belli eder.

Maalesef yok öyle biri. Test edebileceğim bir yer var mı?
Sistem hiç tepki mi vermiyor?

Yok hiç tepki yok.

Son düzenleme:
Benim şansıma çalışmaz zaten.

Maalesef yok öyle biri. Test edebileceğim bir yer var mı?

Yok hiç tepki yok.

Bir bilgisayar tamircisine götür orada AM4 anakart olabilir denemek için izin iste.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı