Monza sprint yarışı

Ben de Norris'in kazanma ihtimalini görüyordum, totem bozulmasın diye dile getiremedim. Norris değil Ricciardo kazandı ama olsun, McLaren sonuçta. :D Galibiyet için 9 yıl, çift podyum için 11 yıl bekledim. Aradan geçen sürede orta yaşa merdiven dayadım.

Hamilton'a da teşekkürlerimi iletiyorum, Verstappen'e alan bırakmayarak kazaya neden oldu. En büyük 2 tehdit tek seferde ortadan kalktı. :D
Ben Hamilton' un ceza alacağını düşünmüyorum çünkü aynı olay yarış başında da oldu ve Hamilton kaza yapmamak şikana çıktı. Verstappen' e bir ceza da gelmedi.
 
Ben Hamilton'un ceza alacağını düşünmüyorum.
Ceza alacak ya da alması lazım diye bir şey demedim. 2 tane frene basmayacak alfa yan yana geldiğinde bu tür kazalar F1'de çok sık oluyor. Yarış kazası işte ama suç büyük oranda Hamilton'da çünkü yeterli alanı varken dışarı açılıp yanındakine yer bırakması gerekiyordu.

Genellikle bunu Verstappen yapardı ama Silverstone'dan sonra işler epey değişmiş.
 
Hamilton, Halo olmasa kendini öldürtecekti. Boşluk bırakması gerektiğini bilmiyor herhalde. 6 sene boyunca kimseyle rekabet etmeyince normal tabii.
Reddit'te "Halo saved Hamilton from getting a halo." gibi bir mesaj görmüştüm. Nasıl bir hırs yaptıysa artık.
 
Reddit'te "Halo saved Hamilton from getting a halo." gibi bir mesaj görmüştüm. Nasıl bir hırs yaptıysa artık.
Yüksek hızlı kamera görüntülerinde kaza çok detaylı bir şekilde gözüküyor. Verstappen'in sağ arka tekeri Hamilton'ın kafasının tam üstünde kaldı. Eğer Halo olmasaydı 350-400 kiloya yakın bir ağırlık kafasına bastıracaktı ki bu da boynunu kırıp onu öldürürdü.
 
Ben de Norris'in kazanma ihtimalini görüyordum, totem bozulmasın diye dile getiremedim.
Ya bırak, yeme bizi. 😂
Yarış kazası işte ama suç büyük oranda Hamilton'da çünkü yeterli alanı varken dışarı açılıp yanındakine yer bırakması gerekiyordu.
İlk virajdaki temastan sonra öç almak gibi duruyor. Hamilton'u %100 suçlu görmüyorum, Silverstone gibi bir hata değil. İkisi de gereksiz risk aldı, Verstappen'e yer kalmayınca haliyle kerblerden sekince böyle bir tablo oluştu. Hamilton'un kaybedeceği daha fazla şey vardı temastan kaçınabilirdi, Silverstone'da da Verstappen temastan kaçınabilirdi yapmadılar. Dediğin gibi bir yarış olayı.
 
Son düzenleme:
Ya bırak, yeme bizi. 😂
Bazen çok üzüyorsun beni. :D

Dediğin gibi bir yarış olayı.
Bir sürü kaza yarış olayı ama futboldan gelen kitleye bunu anlatamıyorsun. X idam edilmeli, Y'nin lisansı alınmalı, Z'nin katli vaciptir düzeyinde yorumlar arttı. Gerçi hakemler Verstappen'i büyük suçlu bulmuşlar, grid cezası vermişler orasını anlayamadım. Yan yana pozisyondalar, Hamilton iç çizgide yanındaki sürücüye alan bırakmamış, Burada temastan kaçmanın tek yolu Verstappen'in frene basması ki o durumda bile ön tekerlekte temas olması ihtimaller içinde.

Kazadan kaçınmak için her zaman birinin fren yapması gerekiyor tamam da 2 alfa sürücü ve şampiyonluk için yarışan 2 sürücü var burada. Fren yapan kaybeder, diğerinin psikolojik üstünlüğünü kabul etmiş olur o yüzden grid cezası bence gereksiz. Silverstone öncesinde Hamilton bazen fren yaparak kazayı önlüyordu ama onun da bunu bıraktığını o yarışta görmüştük. Bundan sonra böyle, bu 2 sürücü yan yanaysa temas görme ihtimalimiz yüksek. :D

Bir de hakemler kurulu şunu demiş; 33 numaralı aracın ilk viraj girişine kadar 44 numaralı aracın tamamıyla yanında değil...

O kerb sonrasında Verstappen iç çizgide kalacaktı, hani iç çizgide kalan sürücünün yan yana olması zorunlu değildi de sadece çaprazında olması yeterliydi? Silverstone'da yorumları buydu. Bu arada bu kaza Verstappen'in işine geldi tabii, 2 puan fazlasını aldı ve yarışta şansı biraz daha yüksek olan Mercedes'e karşı puan kaybetme ihtimalinden kurtuldu. Arabasından indikten sonra birkaç saniye önce kafasının dibinden araba geçmiş olan Hamilton'ın geri çıkma çabasını görünce deliyle uğraşmak istememiş olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı