Moralim bozuk

Küçüklüğünde 4-5 sene çok ağır dayak yemiş, aşağılanmış, özgüvensiz, öfke kontrolü olmayan, travmatize olan birisi 20 yaşından sonra üniversiteye gitse hemcinsleriyle ve karşı cinsle iletişim sağlamada başarılı olabilir mi sizce? Ben kendimi anormal olarak nitelendiriyorum çünkü.
Özgüvenini arttıracak şeylere yönelmen gerekiyor. Dövüş sporları, Fitness. Her zaman bir planın olsun. Seni delirten plansızlık.

Mesajımda anlatım bozukluğu taşıyor. Anlayabilmişsindir. Umarım. Sana tavsiyem: spor, namaz aktivite... Yani kendini geliştirmendir.
Şu Yks bitsin bu sene sonra başlayacağım hocam namaza da spora da saolasın.

Özgüvenini arttıracak şeylere yönelmen gerekiyor. Dövüş sporları, Fitness. Her zaman bir planın olsun. Seni delirten plansızlık.
Dövüş sporlarına küçükken gitmiştim sınavdan sonra yine başlamayı düşünüyorum zaten saolasın hocam.

Küçüklük travmalarım bir anda dün tetiklendi. konu açma ihtiyacı duydum birine anlatmak için. Şuan iyi hissediyorum teşekkürler hepinize.

Şu Yks bitsin bu sene sonra başlayacağım hocam namaza da spora da saolasın.

Dövüş sporlarına küçükken gitmiştim sınavdan sonra yine başlamayı düşünüyorum zaten saolasın hocam.

Küçüklük travmalarım bir anda dün tetiklendi. konu açma ihtiyacı duydum birine anlatmak için. Şuan iyi hissediyorum teşekkürler hepinize.
Psikolog desteği alıyorsunuzdur zaten diye düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun.

Tek başına yaşayacağın bir hayat kurmak için çabalamalısın. Gerisi bana göre boş. Kendi ayakların üzerinde durmak herşeye bedeldir. Sonrasında ortak zevklerin oluşturduğu arkadaşlıklar kurulabilir elbette ama onların da çoğu boş olacaktır. Yine de fazla asosyal olmak da sıkıntı. Karşı cins ise biraz daha çetrefilli gibi. Dövüş sporlarının faydası olacağını düşünüyorum. İnancın varsa dinin de elbet faydası olur. Durumun farkında olup çabalamanın faydası olacaktır. Yani ne istediğini ve onun için ne kadar mücadele ettiğine bağlı. Tecrübe etmeden de söylenen sözlerin çoğu boştur. Boş olmasaydı herkes benzer hataları zaten yapmazdı.

Her zaman bir şeylerle meşgul olmak insanı iyi hissettirir. Bir de tempolu olmasa bile uzun yürüyüşler yapmak.

Tek başına yaşayacağın bir hayat kurmak için çabalamalısın. Gerisi bana göre boş. Kendi ayakların üzerinde durmak her şeye bedeldir. Sonrasında ortak zevklerin oluşturduğu arkadaşlıklar kurulabilir elbette ama onların da çoğu boş olacaktır. Yine de fazla asosyal olmak da sıkıntı. Karşı cins ise biraz daha çetrefilli gibi. Dövüş sporlarının faydası olacağını düşünüyorum. İnancın varsa dinin de elbet faydası olur. Durumun farkında olup çabalamanın faydası olacaktır. Yani ne istediğini ve onun için ne kadar mücadele ettiğine bağlı. Tecrübe etmeden de söylenen sözlerin çoğu boştur. Boş olmasaydı herkes benzer hataları zaten yapmazdı.

Her zaman bir şeylerle meşgul olmak insanı iyi hissettirir. Bir de tempolu olmasa bile uzun yürüyüşler yapmak.

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için hocam. Elimden geleni yapacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı