Motor ehliyeti almadan motor alınır mı?

stafret

Hectopat
Motor kullanmayı biliyorum ancak motor ehliyetim yok. NK250 almayı düşünüyorum ve İstanbul Kağıthane civarında kullanacağım. İlk 250 CC motorum olacağı için heyecanlıyım ve bir an önce almak istiyorum. Ancak çevirme korkum da var. Ehliyeti alana kadar motoru sadece işten eve gitmek için kullanmayı planlıyorum, iş yerim yaklaşık 2 km uzaklıkta. Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Motor kullanmayı biliyorum ancak motor ehliyetim yok. NK250 almayı düşünüyorum ve İstanbul Kağıthane civarında kullanacağım. İlk 250 CC motorum olacağı için heyecanlıyım ve bir an önce almak istiyorum. Ancak çevirme korkum da var. Ehliyeti alana kadar motoru sadece işten eve gitmek için kullanmayı planlıyorum, iş yerim yaklaşık 2 km uzaklıkta. Ne düşünüyorsunuz?

Sokakları falan iyi biliyorsan çevirmeye denk gelmezsin. Nerelere çevirme attıklarını da biliyorsundur.

Bildiğin yerlerde sürecek isen sadece mantıklı fakat ehliyetin olması her zaman daha iyidir.

Ben aldım rüyama çevirme giriyor.

İsterseniz en iyi sürücü olun trafikte biri durduk yere gelip size çarpsa hakkınızı arayamazsınız.
Sana çarparlar sen suçlu olursun.
Ehliyetsiz araç kullanmak asli kusur sebebi değildir.
Yani yapılan kazada ehliyetsiz olmak seni haksız yapmaz, yüzde 100 haklıysan haklısındır.

Sadece ehliyetsiz araç kullanana ve kullandırana gerekli cezalar kesilir.
Bunun dışındaki tüm masrafları karşı tarafın sigortası karşılar.

Ne düşünüyorsunuz?
Ehliyet al, çevirmeye yakalanırsan üzülürsün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı