Merhaba, 16 yaşıma gireceğim 125 CC Benelli almayı düşünüyorum. Motor sürmekten korkmuyorum. Ancak sürekli duyuyordum çevremden kaza yaparsın, ölür gidersin, elin kopar kolun kopar ailen üzülür diye. Bende Technopat'taki sorulara baktım yanıt verem herkeste aynı şekilde şeyleri söylemiş. Ben hız yapmayacağım, hızı sevmiyorum, öyle otoban veya trafiğin çok olduğu yerlerde sürmeyeceğim zaten çok nadir sürerim, tamamen ekipman kullanacağım. Bunlara rağmen yine de kaza riskim çok mu?
Evet yüksek. Maalesef bazı magandalar yüzünden ülkemizde motorcuları görmezden gelme, sıkıştırma gibi olaylar çok mevcut. Ayrıca motosikletler arabaların aynalarının kör noktalarına çok takılıyor. Sakin sürseniz bile bazı sürücüler ve bazı etkenler sıkıntı verebiliyor.
Sırf bu yüzden motorumu sattım. Ehliyet için uğraşıp sürme konusunda belli bir seviyeye geldim ama çok da ciddi olmayan bir kazadan sonra aklıma dank etti ve bu sevdadan vazgeçtim. Asla güven olmaz.
Kaza riski demeyelim de kaza beraberinde yaralanma ihtimalin dâhâ yüksek, tehlikeli iş anlayacağın.
Arkadaşlar araba şoförlerini suçlayarak örnek vermişler ama hepimizin bildiği üzere motorcular da o kadar masum olmuyor.
Ayrıca yol durumuna bağlı olarak kaza yapman da olası, sana hiçbir sürücü kursu yağmurlu, tozlu, bozuk veya "yağ" dökülmüş yolda motor sürmeyi öğretmez.
En basitinden şehir içi sürüşte yola hayvan, çocuk veya yaya atlayabiliyor. Panik yapsan yeri yalarsın.
Evet yüksek. Maalesef bazı magandalar yüzünden ülkemizde motorcuları görmezden gelme, sıkıştırma gibi olaylar çok mevcut. Ayrıca motosikletler arabaların aynalarının kör noktalarına çok takılıyor. Sakin sürseniz bile bazı sürücüler ve bazı etkenler sıkıntı verebiliyor.
Kaza riski demeyelim de kaza beraberinde yaralanma ihtimalin dâhâ yüksek, tehlikeli iş anlayacağın.
Arkadaşlar araba şoförlerini suçlayarak örnek vermişler ama hepimizin bildiği üzere motorcular da o kadar masum olmuyor.
Ayrıca yol durumuna bağlı olarak kaza yapman da olası, sana hiçbir sürücü kursu yağmurlu, tozlu, bozuk veya "yağ" dökülmüş yolda motor sürmeyi öğretmez.