Motor kaza ihtimali çok yüksek mi?

SeeAndLive

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 16 yaşıma gireceğim 125 CC Benelli almayı düşünüyorum. Motor sürmekten korkmuyorum. Ancak sürekli duyuyordum çevremden kaza yaparsın, ölür gidersin, elin kopar kolun kopar ailen üzülür diye. Bende Technopat'taki sorulara baktım yanıt verem herkeste aynı şekilde şeyleri söylemiş. Ben hız yapmayacağım, hızı sevmiyorum, öyle otoban veya trafiğin çok olduğu yerlerde sürmeyeceğim zaten çok nadir sürerim, tamamen ekipman kullanacağım. Bunlara rağmen yine de kaza riskim çok mu?

Eşek gibi sürmezseniz sorun olmaz. Yine de güvenli değil. Siz düzgün sürüyorsunuz, magandanın teki gelip vuruyor. Bu da mümkün.

Hocam bu genel olarak hayattaki çoğu şeyde olan bir şey aslında.

İfadeler: RPM
İfadeler: RPM
Evet yüksek. Maalesef bazı magandalar yüzünden ülkemizde motorcuları görmezden gelme, sıkıştırma gibi olaylar çok mevcut. Ayrıca motosikletler arabaların aynalarının kör noktalarına çok takılıyor. Sakin sürseniz bile bazı sürücüler ve bazı etkenler sıkıntı verebiliyor.

Not: Bu mesajı kaza yapmış bir kurye yazıyor.

Sırf bu yüzden motorumu sattım. Ehliyet için uğraşıp sürme konusunda belli bir seviyeye geldim ama çok da ciddi olmayan bir kazadan sonra aklıma dank etti ve bu sevdadan vazgeçtim. Asla güven olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlara rağmen yine de kaza riskim çok mu?
Kaza riski demeyelim de kaza beraberinde yaralanma ihtimalin dâhâ yüksek, tehlikeli iş anlayacağın.

Arkadaşlar araba şoförlerini suçlayarak örnek vermişler ama hepimizin bildiği üzere motorcular da o kadar masum olmuyor.
Ayrıca yol durumuna bağlı olarak kaza yapman da olası, sana hiçbir sürücü kursu yağmurlu, tozlu, bozuk veya "yağ" dökülmüş yolda motor sürmeyi öğretmez.

En basitinden şehir içi sürüşte yola hayvan, çocuk veya yaya atlayabiliyor. Panik yapsan yeri yalarsın.

Hocam zaten ben motoru çok kullanmayacağım.Git gel yapıcağım yerler en fazla 20 dakikalık yollar.

Haklısınız.Ya ben zaten nasıl söyliyim eve,cafeye,awmlere gitmek için kullanıcağım ve zaten gidiceğim yerler belli trafiğini biliyorum.

İfadeler: T21
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…