Motor kazası yapınca iş yeri beni çıkarmak istiyor

Marcoess

Hectopat
Merhaba 29 Ekim de motor kazası yaptım ve sag kolum kırıldı. Rapor aldım ancak iş yeri artık işimize yaramasın dedi ve istifa yazmamı istedi ben de yazmadım.
6 aydır orada çalışıyorum ama 3 aydır sigortalıyım o zaman zor kullanırız bizde vs tarzı şeyler diyorlar. Hırsızlık vs suçlarız gibisinden.
Şu an ne yapmam lazım? Cidden bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seni işten çıkarsalar, tazminat vermek zorunda kalacaklar. Onun için istifa yazmaya zorluyorlar. Akıllarınca mobbing uyguluyorlar da bu da suç, işin hukuki sürecinin nasıl işleyeceğini bilebilmemiz mümkün değil. Bir avukata danışmanız iyi olabilir.

Merhaba 29 Ekim de motor kazası yaptım ve sag kolum kırıldı. Rapor aldım ancak iş yeri artık işimize yaramasın dedi ve istifa yazmamı istedi ben de yazmadım.
6 aydır orada çalışıyorum ama 3 aydır sigortalıyım o zaman zor kullanırız bizde vs tarzı şeyler diyorlar. Hırsızlık vs suçlarız gibisinden.
Şu an ne yapmam lazım? Cidden bilmiyorum.

Yapılan bu tehditler için delil bulundurun. Olası bir davalık durumda veya zor kullanma durumunda şikayetçi olursanız işiniz kısa sürede hal olur.
Ses kaydı, sohbet kaydı gibi.
Çağrı görüşmesini olası bir durumda savcılık zaten geriye dönük çıkartıyor onun için bir işlem yapmanıza gerek yok.

Geçirmiş olduğunuz trafik kazası iş için mi oldu? Mesai saatleri içerisinde miydiniz?
Eğer iş için bir trafik kazası geçirdiyseniz işten çıkarsınlar ve tazminatınızı vermek zorundalar.

Hukuksal delil olması için olabildiğince arama yerine mesajlaşma ile iletişim kurun.

@Turgineer, bir de şimdi aklıma geldi: İşe girişinden itibaren 6 ay geçmiş ancak 3 aydır sigortalıymış. Bunu da kanıtlayabilirse aslında iş yerinin ciddi ceza almasına sebep olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı