Motor önerisi

Katılım
9 Mayıs 2019
Mesajlar
39
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 16 yaşımdayım ehliyet alacağım Supersport bir motor istiyorum önceden 150CC Scooter Motor kullandım 3000 km falan motordan pek anlamam boyum 168, kilom 55 tavsiyeleriniz bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
A1 ehliyet ile Supersport kullanamazsın. Ancak Spor görünümlü 125CC motorlar kullanabilirsin. CBR125, KTM RC125, YAMAHA R125 gibi. Oturuş pozisyonları gereği boyun kısa kalabilir.
 
Bütçen nedir ? 125 cclerin geneli uçuk fiyat sırf yaşı A1 ehliyetine yetenleri yolmak için . Bütçe sıkıntısı yoksa tipi gideri en iyi SS tipli motor R125.

KTM125 e bulaşma derim onun yerine Yamaha daha iyi seçenek KTM kötü değil fakat Türkiye şartlarında yedek parçası servisi motorun fiyatı çok uçuk. Ona verilecek parayı R125 e verip üstüne ekipman almak daha mantıklı . Bütçen biraz daha düşük ise cbr125 tercih etmeni öneririm.

Onun haricinde aşşağı yukarı aynı motorlar.
 
Aprilia marka olarak iyi markadır. Yurtdışında bineni çok fakat Türkiye şartlarında pek mantıklı değil KTM gibi düşünebilirsin . Onu almaktansa en mantıklısı R125 derim ben. Aprilia satarken zor satma ihtimalin var . R125 her yönden ideal.
 
Cross motor haricinde 2 zamanlı tercih etmezdim. Hiç aprilia 125 2T görmedim. Almaya niyetliysen iyi araştır derim bakımıydı yağıydı nasıl olacak. Evet 4 zamanlı motorlara göre bir tık güçlü diyebiliriz ancak değer mi ?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı